του Ζήση Πανάγου
Ο Raffaele Boscaini, διευθυντής μάρκετινγκ της μητρικής εταιρείας Masi Agricola, θυμάται τις συζητήσεις που οδήγησαν στη συνεργασία. Το μότο του Diesel «Only the Brave» επρόκειτο να αναθεωρηθεί σε μια εντελώς νέα μορφή, σε κάτι «δημοκρατικό και δημοφιλές», όπως το Prosecco.
Το αποτέλεσμα, Casa Canevel Diesel Prosecco, δεν είναι τίποτα αν όχι μια γενναία προσπάθεια που θα ταρακουνήσει την κατηγορία. Ένα πλήρως οργανικό αφρώδες ενιαίας ζύμωσης, το extra brut Prosecco είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς και φυσικής διαδικασίας.
«Ο στόχος ήταν να ξεκινήσουμε από τον πειραματισμό. φτιάχνοντας ένα κρασί που ζύμωσε μόνο στη ζάχαρη που δίνουν τα σταφύλια, όχι στη ζάχαρη που προσθέτουμε για να γίνει η δεύτερη ζύμωση και να αστράφτει», λέει ο Boscaini. «Στο τέλος της ημέρας, είναι πολύ πιο φυσικό, πιο κοντά σε αυτό που συμβαίνει φυσικά».
Η οινοποίηση των σταφυλιών, 100% Glera που προέρχεται από επιλεγμένους βιολογικούς αμπελώνες, γίνεται συνεχώς. Χωρίς προσθήκη σακχαρόζης, η διαδικασία δεν χρησιμοποιεί τίποτα περισσότερο από μούστο σταφυλιού που έχει υποστεί ζύμωση. Το επίπεδο υπολειμμάτων σακχάρων του αφρώδους οίνου είναι τόσο χαμηλό όσο 5 γραμμάρια ανά λίτρο.
«Έχετε ένα κρασί που είναι πραγματικά αιχμηρό, εξαιρετικά ξηρό, με ωραία οξύτητα και πολύ τραγανό στο στόμα», λέει ο Boscaini. Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι ένα φρέσκο και τολμηρό Prosecco που συνδέεται και άμεσα με το μότο της Diesel «Only the Brave».
Το Prosecco έχει παραχθεί σε περιορισμένη και αριθμημένη ποσότητα, με 15.797 φιάλες της χρονιάς 2020 να κυκλοφορούν. Το νέο αυτό αφρώδες είναι επίσης μια από τις λίγες προσφορές Masi Agricola που κυκλοφορούν αποκλειστικά στο Travel Retail Channel.
Πηγή: thedrinksbusiness.com