Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Παραγωγή 49 εκατομμύριων εκατόλιτρων κρασιού για την Ιταλία επέφερε ο τρύγος του 2020

Υπεροχή λευκών οίνων – παραγωγικότερες περιοχές η Βένετο και Απουλία

Το Υπουργείο Γεωργίας δημοσίευσε τα οριστικά επίσημα στοιχεία για την συγκομιδή 2020-2021 στην Ιταλία. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι, συνολικά, η Ιταλία παρήγαγε 49.066.003 εκατόλιτρα κρασιού, με σαφή υπεροχή των λευκών οίνων (28,6 εκατομμύρια εκατόλιτρα) έναντι των ερυθρών οίνων (20,4 εκατομμύρια εκατόλιτρα). Λαμβάνοντας τα δεδομένα, όπως ανέφερε το Υπουργείο, αυτό προκύπτει χωρίς να γίνεται διάκριση μεταξύ των μη αφρωδών και των αφρωδών οίνων, οι οποίοι προφανώς επηρεάζουν περισσότερο την παραγωγή λευκών οίνων. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν 21,2 εκατομμύρια εκατόλιτρα παραγωγής ΠΟΠ (13,1 λευκών οίνων και 8,1 ερυθρών οίνων), 14,3 εκατομμύρια εκατόλιτρα συνηθισμένων οίνων (8,9 λευκών οίνων και 5,3 ερυθρά κρασιά), ενώ υπάρχουν 12,8 εκατομμύρια εκατόλιτρα κρασιών ΠΓΕ (6,6 ερυθρών οίνων και 6,1 λευκών οίνων).

Μακράν η πιο παραγωγική περιοχή είναι η πόλη Βένετο, με 11,7 εκατομμύρια εκατόλιτρα κρασιού που προηγείται της πόλης Απουλία με 9 και έπεται η Εμίλια Ρομάνια με 7,8. Με διαφορά ακολουθεί η Σικελία (3,6 εκατομμύρια εκατόλιτρα), το Αμπρούτσο (3,4), το Πιεμόντε (2,7) και η Τοσκάνη (2,2), με το “top 10” να συμπληρώνεται από τη Φρίουλι-Βενέτσια Τζούλια (1,8 εκατομμύρια εκατόλιτρα), Λομβαρδία (1,5) και Τρεντίνο-Άλτο Άντιτζε  (1,2 εκατομμύρια εκατόλιτρα, συγκεντρώνοντας τα δεδομένα των αυτόνομων επαρχιών Trento και Bolzano).

Από τα δεδομένα προκύπτει επίσης ότι ,συνολικά, η πόλη Βένετο είναι  ο απόλυτος ηγέτης στην παραγωγή λευκών οίνων (9,5 εκατομμύρια εκατόλιτρα), ενώ η υψηλότερη παραγωγή ερυθρών οίνων είναι στην Απουλία (5,5 εκατομμύρια εκατόλιτρα). Οι δύο περιοχές ανταγωνίζονται επίσης για άλλα ποσοτικά αρχεία: το Βένετο, για παράδειγμα, είναι επίσης ο απόλυτος ηγέτης για την παραγωγή κρασιών DOP (συνολικά 8 εκατομμύρια εκατόλιτρα), ενώ η Απουλία είναι ο ηγέτης στην παραγωγή IGP, με 3,1 εκατομμύρια εκατόλιτρα.

Πηγή: WineNews – The Pocket Wine Web Site in Italy

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μεγαλύτερο περιθώριο ευελιξίας στο καθεστώς που διέπει τις άδειες φύτευσης αμπέλου προσπαθεί να προωθήσει η Κομισιόν, πρόθεση της οποίας είναι η αύξηση του ποσοστού...

REPORTS

Από τη Νορβηγία μέχρι την Ιαπωνία, με τον καιρό δημιουργούνται terroir πολλά υποσχόμενα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι Τηνιακοί Αμπελώνες δημιουργήθηκαν το 2000 από τον Αλέξανδρο Αβατάγγελο και τον Gerard Margeon, Executive Head Sommelier του ομίλου εστιατορίων Alain Ducasse. Οι δυο...

REPORTS

Τη ∆ευτέρα 1η Μαρτίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης αµπελώνων 2021-2022 σύµφωνα µε το xρονοδιάγραµµα διαδικασίας ένταξης στο πρόγραµµα που προβλέπει η...

Copyright © 2020 Greenbox SA.