Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παλαιώνει ο Ροδίτης; Κάθετη online οινογνωσία

Το Patras Wine Club οργανώνει μια Online κάθετη δοκιμή των εσοδειών 2008, 2014 και 2020 Ροδίτη ΠΟΠ Αχαίας από το οινοποιείο Τετράμυθος, που έχει αποδείξει την ποιότητα των κρασιών του και επιθυμεί να κάνει το ίδιο για την ετικέτα του Ροδίτη, της πλέον πολυφυτεμένης “λευκής” ποικιλίας.

Η απάντηση στο αν “Παλαιώνει ο Ροδίτης” θα έρθει δοκιμάζοντας τρεις χρονιές ορεινού ΠΟΠ Ροδίτη Αχαΐας, με την καθοδήγηση του Οινοποιείου Τετράμυθος. O οινόφιλος θα έχει την ευκαιρία να παραλάβει 3 φιάλες των 750ml, με τις σοδειές των 2008, 2014, 2020 και να παρακολουθήσει την παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23.04.2021, ώρα 20.00, με διάρκεια 1 ώρα.

Η νούμερο ένα παραγωγική λευκή ποικιλία της Ελλάδας, Ροδίτης, που για χρόνια πρόσφερε στον τοπικό αγρότη έσοδα, στηριζόμενη στις υψηλές της στρεμματικές αποδόσεις και την προσαρμογή της σε κάθε συνθήκη και περιβάλλον και έφτασε να γίνει συνώνυμο του αχαϊκού αμπελώνα αποκτώντας και τον χαρακτηρισμό ΠΟΠ, δείχνει την άλλη της διάσταση.

Αν και η ταυτότητά της ποικιλίας συνδέεται με μια εμπορική χρήση, σε αυτή την οινογνωσία θα δείξει το άλλο της προφίλ, αυτό του ποιοτικού λευκού κρασιού.

Στους αμπελώνες της Αιγιάλειας και στο Οινοποιείο Τετράμυθος, κατάφερε να αποκτήσει αυτό που  θα την κάνει ξεχωριστή πλέον, δείχνοντας ακόμα  και την δυνατότητα παλαίωσης που μόνο ορισμένα καλοφτιαγμένα ασύρτικα Σαντορίνης είχαν προσφέρει έως τώρα.

Η online οινογνωσία θα προβληθεί ζωντανά και ανοικτά σε όλους στο facebook του Patras Wine Club, ενώ αργότερα θα ανέβει και μαγνητοσκοπημένη στο κανάλι του στο YouTube, για όποιον θέλει να την παρακολουθήσει άλλη στιγμή.

Υπάρχει και δυνατότητα αποστολής φιαλών της δοκιμής με το πακέτο οινογνωσίας.

Για περισότερες πληροφορίες ο οινόφιλος μπορεί να πατήσει το παρακάτω link:  https://tinyurl.com/yz4cof4v

Πληροφορίες Patras Wine Club
Νόρμαν 38,  Πάτρα
yiamas@patraswineclub.gr
τηλ 6907637635
www.patraswineclub.gr

 

Οινοποιείο Τετράμυθος

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η οινική Κρήτη ταξιδεύει και φέτος στην Αθήνα την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ, 6 ζώνες ΠΓΕ και 27...

REPORTS

Στην καρδιά της Σάμου, τα ορεινά πατρογονικά αμπελοτόπια με το μικρόρωγο μοσχάτο σταφύλι προσλαμβάνουν γεύση και αρώματα από τον άνεμο, τη βροχή, τη φύση,...

REPORTS

Στους αμπελώνες του Κώστα Βρυνιώτη που βρίσκονται στους πρόποδες ορεινών όγκων της Βόρειας Εύβοιας κοντά στην ‘πολυστάφυλο΄ Ιστιαία ο τρύγος φέτος ξεκίνησε τρεις εβδομάδες...

REPORTS

Η σαμπάνια Armand de Brignac αποκάλυψε την πρώτη της κυκλοφορία, ένα magnum Blanc de Noirs από το 2015, το οποίο θα βρίσκεται στην κορυφή...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...