Τα χαρμάνια Bordeaux του Franchetti ήταν χωρίς υπερβολικές εκχυλίσεις που ήταν τάση τη δεκαετία του 2000, ούτε με περίσσεια φρούτων μετά τη φαινολική ωριμότητα. Ακολούθησε μια ακριβή ιδέα, ώστε να παράγει κλασικά κρασιά για μεγάλες αποστάσεις, ικανά να εκφράσουν όσο το δυνατόν περισσότερη πολυπλοκότητα από το terroir τους.
Όμως, παρά τις κλασικές του τάσεις, ο Franchetti ήταν ένας από τους πρώτους αμπελουργούς που στοιχημάτισαν στο Cabernet Franc κάτω από τον ήλιο της Τοσκάνης και το 2001 ήταν ένας από τους πρωτοπόρους της ανακάλυψης του Nerello Mascalese στην Αίτνα με το κτήμα του Passopisciaro. Παρήγαγε επίσης ένα υπέροχο λευκό στην Τοσκάνη με βάση το Sémillon, γεγονός που αποτελούσε ένα εξαιρετικά σπάνιο θέαμα.
Ως ένας χαρισματικός παραγωγός κρασιού, ο Franchetti έμεινε αξέχαστος για την ακρίβεια και την ευαισθητοποίησή του. Πάρτε, για παράδειγμα, τις λεπτομερείς vintage αναφορές του, που θεωρούνται απαραίτητο εργαλείο για τη δουλειά του. «Απόψε, η ποίηση έχασε έναν μεγάλο παραγωγό κρασιού και ο κόσμος του κρασιού, έναν από τους ποιητές του.», έγραψε η Ursula Thurner, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Franchetti για αρκετά χρόνια.
Πηγή: decanter.com