Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πάθος στον αμπελώνα, η επιλογή του boutique Οινοποιείο Οίνοι Αδάμ

Οι αμπελώνες του boutique Οινοποιείου Οίνοι Αδάμ βρίσκονται στα ριζά του Χορτιάτη. Η φύτευση του αμπελώνα στα Αρχαία Καλίνδοια ξεκίνησε το 2002. Όλα άρχισαν από μία πετριά, μία αγάπη γι’ αυτό το προϊόν της μάνας γης. Γίναμε οινοπαραγωγοί από επιλογή και πάθος. Αναβιώσαμε στο χωριό μας τον αρχαίο αμπελώνα του.

Προσανατολισμένοι σε χαμηλές αποδόσεις, στοχεύουμε πάντα στην υψηλή ποιότητα. Όταν ο καιρός δεν μας έχει βοηθήσει κάποιες χρονιές, δεν οινοποιήσαμε (2008 & 2014). Συνεχής είναι η προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας με μόνο δικά μας βιολογικής καλλιέργειας σταφύλια σε χαμηλές αποδόσεις ανά στρέμμα με ελάχιστη πίεση στα σταφύλια, εμφιάλωση μόνο όταν είναι έτοιμο το κρασί, άριστο ποιοτικά φελλό που βοηθά στη μακρόχρονη παλαίωση των κόκκινων κρασιών. Όλα αυτά ανταμείβονται και από τη γη και από τους οινόφιλους που ξέρουν ότι έχουν πάντα value for money προϊόν.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος Τhe TOP 50 by WineTrails του 2025

 

Μαζί με την ωρίμανση του κρασιού στα βαρέλια ή στις φιάλες ωριμάζουμε και εμείς οι ίδιοι. Όταν κάνεις καλό κρασί, νιώθεις ότι είσαι ευλογημένος από τους θεούς, ότι αυτό είναι το αποτύπωμά σου στη Γη, η ενέργεια που δίνεις και παίρνεις.

Υψόμετρο από τη θάλασσα στα 250 μ. και ΒΑ κατεύθυνση του αμπελώνα. Η συνεχής φροντίδα στα ιδιόκτητα αμπελοτόπια δίνει αρωματικά και στιβαρά κρασιά που χαρακτηρίζουν το terroir της περιοχής. Βιολογικά ραντίσματα, τρύγος με το χέρι, δεύτερη διαλογή των σταφυλιών ανά τσαμπί.

Οι κύριες ετικέτες του Κτήματος αντιπροσωπεύονται από τις ποικιλίες Refosco, Merlot, Cabernet Sauvignon, την κλασική βορειοελλαδίτικη Μαλαγουζιά και Chardonnay. Σχεδόν όλες μας οι ετικέτες είναι μονοποικιλιακές γιατί εκεί μπορούμε να δούμε την ποικιλία καθαρή και να συγκρίνουμε χρονιές.

Το Κτήμα θα είναι επισκέψιμο από τον Μάιο 2025.

Όταν κάνεις καλό κρασί, νιώθεις ότι είσαι ευλογημένος από τους θεούς, ότι αυτό είναι το αποτύπωμά σου στη Γη, η ενέργεια που δίνεις και παίρνεις

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μία ομάδα Ουρουγουανών ερευνητών παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας εκτενούς μελέτης που διερευνά τη δυνατότητα μείωσης ή μερικής αντικατάστασης του διοξειδίου του θείου (SO₂)...

REPORTS

Μελέτη που διεξήγαγε η Danielle Gallina, από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UBC) στο Οκάναγκαν, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Jonathan Cinnamon στα οινοποιεία...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ιστορία δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Είναι μια πορεία που χτίζεται με τον χρόνο, τις επιλογές και τη συνέπεια. Δεν επαναλαμβάνεται, αλλά εξελίσσεται....

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...