Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο πρωτοπόρος της Santa Barbara, Jim Clendenen, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών

Ο ατρόμητος καινοτόμος της Santa Barbara, Jim Clendenen, που βοήθησε στο να εισαχθεί η Καλιφόρνια στον οινικό χάρτη, έφυγε απ’τη ζωή σε ηλικία μόλις 68 ετών.

Με παραγωγή 30.000 τελάρων το χρόνο, τα κρασιά του προσέφεραν τα καλύτερα του Παλιού και Νέου Κόσμου, συνδυάζοντας την κομψότητα του Παλιού με την ενέργεια του Καινούριου.

‘’Ήταν φίλος του πάρτι και δημεγέρτης, έτσι και τα κρασιά που έφτιαχνε με αξιοθαύμαστη συνέπεια και συνοχή. Ήταν το ακριβώς αντίθετο κάποιου που θέλει να φανεί’’, δήλωσε ο Jancis Robinson MW.

‘’Μεταμόρφωσε τη Santa Barbara από πηγή ανώνυμου φρούτου σε βασικό παίκτη της παγκόσμιας σκηνής’’, πρόσθεσε ο Greg Brewer του οινοποιείου Brewer-Clifton.

Γεννήθηκε στο Οχάιο τον Ιανουάριο του 1953, ξεκίνησε το πτυχίο του στο Πανεπιστήμιο της Santa Barbara, αλλά ένα ταξίδι στη Βουργουνδία άλλαξε την πορεία της καριέρας του και τελικά ακολούθησε μια ζωή στο κόσμο του κρασιού, που ξεκίνησε το 1978 όταν δούλευε στο οινοποιείο Zaca Mesa στη Santa Barbara.

Αφού απέκτησε εμπειρία στη Βουργουνδία, αγόρασε μεταχειρισμένο εξοπλισμό και ίδρυσε την εταιρεία Au Bon Climat το 1982 με τον Adam Tolmach σε ένα παλιό γαλακτοκομείο στο Los Alamos, το οποίο αργότερα μετακόμισε σε ένα υπόστεγο στις βόρειες παρυφές του αμπελώνα Bien Nacido.

Το 1991, ο Clendenen εξαγόρασε την Tolmach και έγινε ο μοναδικός ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

 

Πηγή thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Δυτική Μακεδονία περνά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο, καθώς η Καστοριά φιλοξενεί την εναρκτήρια διεθνή συνδιάσκεψη του EnoGastroDEST, μιας σημαντικής πρωτοβουλίας για τον οινικό και...

REPORTS

Η συγκομιδή στην Καλιφόρνια του 2025 ανακοινώθηκε στο ύψος της περσινής: οι αρχές παρουσιάζουν μια προσωρινή εκτίμηση 3 εκατομμυρίων τόνων οινοποιήσιμων σταφυλιών, σε σύγκριση...

REPORTS

Οι κορυφαίες επιχειρήσεις οινοτουρισμού της Νότιας Αυστραλίας βραβεύτηκαν στα βραβεία Best Of Wine Tourism Awards 2026, που απονεμήθηκαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια...

REPORTS

Υπάρχουν διάφορες κλιματικές κατηγορίες που θα μπορούσε να ενταχθεί το κλίμα σε σχέση με την άμπελο. Για αρχή υπάρχουν τα ψυχρά κλίματα που είναι...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η European Wine Industry Association (AIVE) καλεί οινοποιεία και συνεταιρισμούς να αποφύγουν τις «πωλήσεις κάτω του κόστους» την τρέχουσα περίοδο τρύγου, προειδοποιώντας ότι τέτοιες...

REPORTS

Η Ιταλία ετοιμάζεται να ανακτήσει το 2025 την πρωτιά στην παγκόσμια παραγωγή κρασιού, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις των Assoenologi, ISMEA και Unione Italiana...

REPORTS

Η γερμανική οινοποιία περνά μια από τις δυσκολότερες περιόδους της. Σύμφωνα με τη νέα πρωτοβουλία Zukunftsinitiative Deutscher Weinbau, που ίδρυσε τον Μάιο ο οινοποιός...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η µετασυλλεκτική λίπανση, γνωστή και ως επικουρική θρέψη, αποκτά ολοένα και µεγαλύτερη σηµασία στη σύγχρονη διαχείριση των αµπελώνων. Αφορά την εφαρµογή θρεπτικών στοιχείων µετά...