Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο Μουρίνιο παίζει μπάλα και στο κρασί με το «The Special One»

Ο Πορτογάλος προπονητής ποδοσφαίρου Ζοζέ Μουρίνιο λάνσαρε τη δική του μάρκα κόκκινου κρασιού με την ονομασία The Special One, μια ξεκάθαρη αναφορά στο παρατσούκλι που φέρει από τη θητεία του στην Τσέλσι.

Το κρασί, που παρασκευάζεται από επιλεγμένα στο χέρι σταφύλια από την περιοχή Douro της Πορτογαλίας, έχει ως στόχο να αντικατοπτρίζει τον χαρακτήρα και τις ρίζες του γεννημένου στο Setúbal προπονητή. Η τιμή κάθε φιάλης ανέρχεται στα 120 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, το Douro, μια από τις παλαιότερες και πιο διάσημες περιοχές κρασιού της Πορτογαλίας, επιλέχθηκε από τον Μουρίνιο ως τόπος παραγωγής του κρασιού του. Στην ανακοίνωση που μοιράστηκε στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ο νυν προπονητής της Φενέρμπαχτσε τόνισε την προσωπική του συμμετοχή στο έργο και τη συναισθηματική σύνδεση με την πατρίδα του. Περιέγραψε το κρασί ως «προσεκτικά επιλεγμένο σε μια από τις αγαπημένες μου περιοχές της Πορτογαλίας» και δήλωσε ότι αντιπροσωπεύει «το πνεύμα της πατρίδας μου και τη συνεχή επιθυμία μου να απολαμβάνω κάθε στιγμή της ζωής».

Παράλληλα, στο διαφημιστικό βίντεο, ο Μουρίνιο αναφέρθηκε σε μια από τις πιο εμβληματικές φράσεις της καριέρας του, που ειπώθηκε κατά την παρουσίασή του ως προπονητής της Τσέλσι το 2004: «Δεν είμαι ένα από τα μπουκάλια. Εγώ φτιάχνω το μπουκάλι». Αυτές οι λέξεις ενέπνευσαν τόσο το όνομα όσο και το μάρκετινγκ του κρασιού, το οποίο τοποθετείται ως ένα αποκλειστικό προϊόν σχεδιασμένο για γιορτές και ιδιαίτερες στιγμές.

Μάλιστα, η είσοδος του Μουρίνιο στον κλάδο του κρασιού τον τοποθετεί δίπλα σε έναν μακρύ κατάλογο διασημοτήτων που έχουν επιχειρήσει να ασχοληθούν με αυτόν τον τομέα, συμπεριλαμβανομένων ηθοποιών, μουσικών και αθλητών. Ο προπονητής έχει εκφράσει πολλές φορές το πάθος του για το κρασί, ένα προσωπικό ενδιαφέρον που έχει μετατρέψει πλέον σε επιχειρηματικό εγχείρημα παράλληλα με την προπονητική του καριέρα.

Συνοψίζοντας, το λανσάρισμα του The Special One σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για τον Μουρίνιο, ο οποίος επιδιώκει να μεταδώσει μέσω αυτού του κρασιού τη φιλοσοφία του για την αριστεία, την προσοχή στη λεπτομέρεια και τη σύνδεσή του με τις πορτογαλικές ρίζες του. Ο ίδιος περιγράφει το κρασί ως «ένα δώρο από κάποιον ξεχωριστό για κάποιον ξεχωριστό», τονίζοντας την πρόθεσή του να μοιράζεται κατά τη διάρκεια σημαντικών στιγμών με σημαντικούς ανθρώπους.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το Ελληνικό Πάσχα είναι μια μεγάλη γιορτή με χαρές, χορούς, γέλια και φαγοπότι. Τα φαγητά που απλώνονται στο τραπέζι της Λαμπρής ποικίλουν από περιοχή...

REPORTS

Σημαντική μείωση στις εισαγωγές κρασιού κατέγραψε η Ελβετία το 2024, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global (IHS). Η χώρα εισήγαγε κρασί συνολικής αξίας 1,177...

REPORTS

Ο ισπανικός αμπελοοινικός τομέας διέσχισε μια χρονιά μεγάλων αντιθέσεων το 2024, η οποία χαρακτηρίστηκε από μειωμένους όγκους, ανθεκτικές αξίες εξαγωγών, αυξανόμενη εξάρτηση από τις...

REPORTS

Η χρήση καλλιεργειών κάλυψης στους αμπελώνες αποτελεί ολοένα και πιο διαδεδομένη πρακτική στο πλαίσιο της βιώσιμης γεωργίας. Αυτές οι καλλιέργειες, που εγκαθίστανται ανάμεσα στις...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Ο Χρήστος Τσιτσιρίγγος ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνδέσμου για τρίτη διαδοχική φορά, ενώ ο Απόστολος Καλμπούρης αποτελεί το νέο Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου...

REPORTS

Σε μόλις 226 εκατ. εκατόλιτρα ανήλθε η παγκόσμια παραγωγή οίνου για το 2024 (-5% έναντι 2023), νούμερο το οποίο αντιστοιχεί στην χαμηλότερη τιμή της...