Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Γάλλος οινολόγος Mathieu Doumenge στα οινοποιεία της κεντρικής Μακεδονίας

Επιλεγμένα επισκέψιμα οινοποιεία της Θεσσαλονίκης, της Ημαθίας και του Κιλκίς είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί ο δημοσιογράφος-οινολόγος Mathieu Doumenge για το γαλλικό περιοδικό “Terre de Vins”.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ταξιδιού εξοικείωσης (fam-trip) που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και την Ένωση Οινοποιών Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ. Γαλλίας.

Στη διάρκεια του ταξιδιού του, ο φιλοξενούμενος οινολόγος και δημοσιογράφος  του έγκριτου περιοδικού οίνου “Terre de Vins”  Mathieu Doumenge είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την οινική παράδοση της Κεντρικής Μακεδονίας και να γευτεί τα τοπικά κρασιά και την παραδοσιακή τοπική κουζίνα, μέσα από γεύματα και δείπνα που παρατέθηκαν στα οινοποιεία καθώς και σε εστιατόρια της Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, ο κ. Doumenge ήρθε σε επαφή με τον πολιτιστικό πλούτο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς  επισκέφτηκε τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο στις Αιγές και τα Βυζαντινά μνημεία UNESCO της Θεσσαλονίκης.

          “Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία προβολής της Κεντρικής Μακεδονίας στο γαλλικό κοινό, καθώς μέσα από τέτοιες θεματικές δράσεις συνδυάζοντας τον οινοτουρισμό με το εξαιρετικό πολιτιστικό απόθεμα της Κεντρικής Μακεδονίας, προβάλλουμε τον τόπο μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενόψει και της επερχόμενης, πολλά υποσχόμενης για τον τουρισμό νέας χρονιάς. Τα επισκέψιμα οινοποιεία μας και το πολύ ποιοτικό κρασί της Κεντρικής Μακεδονίας αποτελούν την καλύτερη δυνατή προβολή για να αναδειχθεί ο τόπος μας ως ένας ανταγωνιστικός προορισμός οινοτουρισμού και μάλιστα σε μια αγορά όπως η Γαλλία”,  δήλωσε σχετικά ο Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος.

 

Πηγή: olympusmera.gr

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς παρουσιάζει μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας, σε συνεργασία με τον κορυφαίο Έλληνα pastry chef Στέλιο Παρλιάρο.

REPORTS

Το πρόγραμμα Natura Nostra λειτουργεί σαν ένας αργός παλμός ζωής μέσα στους ιστορικούς αμπελώνες της Καμπανίας, επαναφέροντας τη βιοποικιλότητα μέσα από φυτεύσεις και συλλογική...

REPORTS

Η Wine Paris 2026 θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 11 Φεβρουαρίου στη γαλλική πρωτεύουσα, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 6.000 εκθέτες από 60 χώρες,...

REPORTS

Μέχρι τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου θα παραμείνει ανοιχτή η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών με οινοποιήσιμες ποικιλίες στο αμπέλι έτους 2025, καθώς...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.

REPORTS

Τη δυνατότητα σε συλλέκτες, οινόφιλους και επαγγελματίες να αποκτήσουν ξεχωριστές ετικέτες, που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πρωτογενή αγορά δίνει δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί...