Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα οινικά αρώματα της Σικελίας σε γευσιγνωσία στο Λονδίνο

Είτε πρόκειται για ηφαιστειακές πλαγιές, βιολογικά κρασιά και γηγενή σταφύλια, πλούσια κόκκινα έως ανοιχτόχρωμα ροζέ και ευαίσθητα λευκά, η Σικελία τα έχει όλα και πολλά άλλα, οπότε εδώ είναι κάποιοι λόγοι γιατί αυτό το νησί πρέπει να βρίσκεται στο ραντάρ κάθε οινόφιλου που επρόκειτο να παραβρεθεί στην πρόσφατη γευσιγνωσία στο Λονδίνο.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η Σικελία, το μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, προσφέρει στον κόσμο του κρασιού μια τέτοια σειρά από συναρπαστικές επιλογές, σε όλα τα επίπεδα τιμών, και οι δυνατότητές του μόλις αρχίζουν να αξιοποιούνται πλήρως.

Επιπλέον, με τη νέα προστατευόμενη ονομασία προέλευσης  Sicilia DOC, δίνεται η ευκαιρία στις ποικιλίες τις Σικελίας όπως το Nocera και το Nero d’Avola να προωθηθούν σε παγκόσμιο κοινό.

Ως μέρος αυτού, 30 από τους κορυφαίους παραγωγούς της Σικελίας έρχονται στο Λονδίνο την Πέμπτη για να παρουσιάσουν τα κρασιά τους στο εμπόριο του Ηνωμένου Βασιλείου, φέρνοντας μαζί τους τη φαινομενικά ατελείωτη ποικιλία στυλ που προσφέρονται από αυτό το αξιόλογο νησί – ένα αμπελουργικό καταφύγιο στην καρδιά της Μεσογείου Θάλασσα.

Μεταξύ των συναρπαστικών ευκαιριών για τον αγοραστή κρασιού είναι τα όμορφα ισορροπημένα κρασιά όλων των στυλ φτιαγμένα με ανθεκτικά στη θερμότητα γηγενή σταφύλια, μαζί με οικονομικά βιολογικά κρασιά, καθώς και αμίμητες σταγόνες που αξίζουν το κελάρι.

Με το ξηρό, τραχύ, λοφώδες τοπίο και την αρχαία αμπελουργική του κληρονομιά, αυτό είναι ένα μέρος που προσφέρει μια ποικιλία από αυθεντικά κρασιά βιώσιμης παραγωγής που θα ενθουσιάσουν τον οικολογικό και απαιτητικό πότη.

Όχι μόνο η γευσιγνωσία την Πέμπτη προσφέρει στο εμπόριο κρασιού του Ηνωμένου Βασιλείου την ευκαιρία να γευτεί τα καλύτερα από το Sicilia DOC που παράγεται σήμερα, αλλά και μια στιγμιότυπο των δυνατοτήτων του νησιού μέσω ενός masterclass με 12 φανταστικά κρασιά.

 

Fun Facts:

Η Σικελία είναι ο «μεγαλύτερος αμπελώνας» της Ιταλίας που καλύπτει σχεδόν 100.000 εκτάρια, σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερη από την έκταση των φυτεύσεων στη Νέα Ζηλανδία.

Η Σικελία διαθέτει 26.000 εκτάρια πιστοποιημένων βιολογικών αμπελώνων, που είναι επίσης ο μεγαλύτερος στην Ιταλία.

Διαθέτει επίσης 42.000 εκτάρια διαχείρισης βιώσιμης σύμφωνα με αυστηρούς κανόνες, στους οποίους περιλαμβάνεται η απαγόρευση των ζιζανιοκτόνων.

Η Σικελία είναι επίσης μια χώρα με πλαγιές, με το 61% των αμπελώνων σε λόφους και το 24% σε ορεινό έδαφος.

 

Λεπτομέρειες για τη γευσιγνωσία:

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022, 12:00 – 18:00

Εκκλησία της Αγίας Μαρίας, Marylebone

Wyndham Pl, York St, Λονδίνο W1H 1PQ

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μέχρι τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου θα παραμείνει ανοιχτή η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών με οινοποιήσιμες ποικιλίες στο αμπέλι έτους 2025, καθώς...

REPORTS

Μια εντυπωσιακή «λευκή γάντι» επιτυχία σημείωσε στο Χονγκ Κονγκ η πρώτη δημοπρασία με κρασιά απευθείας από το κελάρι του ιστορικού οίκου Edouard Delaunay. Η...

REPORTS

Στο Μπορντό, εκεί όπου η ιστορία του κρασιού συναντά σταθερά την καλλιτεχνική έκφραση, κάθε νέα ετικέτα του Château Mouton-Rothschild λειτουργεί σαν μια μικρή αποκάλυψη....

REPORTS

Μια νέα μελέτη της FTI Consulting σκιαγραφεί μια ανησυχητική πραγματικότητα για τον νοτιοαφρικανικό αμπελώνα: μέσα σε μία δεκαετία, η χώρα χάνει καλλιεργήσιμη έκταση, οι...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

REPORTS

Τη δυνατότητα σε συλλέκτες, οινόφιλους και επαγγελματίες να αποκτήσουν ξεχωριστές ετικέτες, που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πρωτογενή αγορά δίνει δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.