Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι παγκόσμιες πωλήσεις σαμπάνιας ξεπερνούν τα 6 δισ. ευρώ για πρώτη φορά

Οι παραγωγοί σαμπάνιας είναι «επιφυλακτικά αισιόδοξοι» για τις μελλοντικές προοπτικές του κλάδου, αφού αποκάλυψαν ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,6% το 2022.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Μπορεί οι εγχώριες πωλήσεις μειώθηκαν κατά 1,7% σε ετήσια βάση στα 138,4 εκατομμύρια φιάλες, ωστόσο οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 4,3% στα 187,5 εκατομμύρια φιάλες.

Αυτό ώθησε τη συνολική κατηγορία σε μέτρια αύξηση όγκου, με τις πωλήσεις να αυξήθηκαν από 321,8 εκατομμύρια φιάλες το 2021 σε 325,9 εκατομμύρια πέρυσι.

Οι πωλήσεις αξίας έσπασαν επίσης το φράγμα των 6 δισ. ευρώ (5,26 δισ. £) για πρώτη φορά, υποδηλώνοντας ότι ο κλάδος έχει πλέον βγει σχετικά αλώβητος από την πανδημία.

Ο Maxime Toubart, συμπρόεδρος της Comité Champagne, παρουσίασε τα στοιχεία ως «ανταμοιβή για τις προσπάθειες των παραγωγών σαμπάνιας να διατηρήσουν τη θέση της σαμπάνιας ως εξαιρετικό κρασί» κατά τη διάρκεια των δύσκολων ετών.

Παράλληλα, οι παγκόσμιες πωλήσεις έφτασαν τα 297,5 εκατομμύρια μπουκάλια το 2019, αλλά μειώθηκαν στα 245 εκατομμύρια το 2020, καθώς δεν υπήρχε λόγος γιορτής σε όλο τον κόσμο.

Ανέβηκαν το 2021 και στη συνέχεια έφτασαν σε νέα ύψη πέρυσι, λόγω της αύξησης των εξαγωγών σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι εξαγωγές αντιπροσώπευαν το 45% των πωλήσεων σαμπάνιας πριν από μια δεκαετία, αλλά τώρα αντιπροσωπεύουν το 57% των πωλήσεων.

Έπειτα, ο David Chatillon, πρόεδρος της Union des Maisons de Champagne και συμπρόεδρος της Comité Champagne, δήλωσε: «Η σαμπάνια, ως το υπέρτατο κρασί των εορτασμών, ήταν η φυσική επιλογή των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο καθώς χάρηκαν για το τέλος των lockdown και ανακάλυψε ξανά μια γεύση για πάρτι, για έξοδο και για ταξίδια».

Η Comité Champagne πρόσθεσε ότι οι παγκόσμιες γεωπολιτικές και οικονομικές συνθήκες μπορεί να ενθαρρύνουν μια «συνετή προοπτική» για το 2023, αλλά δήλωσε ότι οι παραγωγοί και οι παραγωγοί σαμπάνιας παραμένουν σίγουροι για τη βασική υγεία των επιχειρήσεών τους.

Αυτό το συναίσθημα ενισχύεται από την ποιότητα και την ποσότητα της συγκομιδής του 2022, η οποία είχε ως αποτέλεσμα μια διαθέσιμη απόδοση 12.000 κιλών ανά εκτάριο.

Τέλος, αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών, που οφείλεται στην έλλειψη παγετών της άνοιξης και χαλαζόπτωσης κατά τη διάρκεια του τρύγου.

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μία ομάδα Ουρουγουανών ερευνητών παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας εκτενούς μελέτης που διερευνά τη δυνατότητα μείωσης ή μερικής αντικατάστασης του διοξειδίου του θείου (SO₂)...

REPORTS

Μελέτη που διεξήγαγε η Danielle Gallina, από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UBC) στο Οκάναγκαν, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Jonathan Cinnamon στα οινοποιεία...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ιστορία δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Είναι μια πορεία που χτίζεται με τον χρόνο, τις επιλογές και τη συνέπεια. Δεν επαναλαμβάνεται, αλλά εξελίσσεται....

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...