Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι νέες ετικέτες της οινοποιείας Boutari στους «Χρυσούς Σκούφους»

Τα Οινοποιεία Boutari υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τον θεσμό των “Χρυσών Σκούφων”, την κορυφαία διοργάνωση γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις νέες ετικέτες κρασιών της οινοποιίας.

Η τελετή απονομής των “Χρυσών Σκούφων” στο Athenaum InterContinental τη Δευτέρα 8 Απριλίου, ανέδειξε τη λάμψη και την αρτιότητα της γαστρονομικής σκηνής. Τα υψηλής αισθητικής πιάτα παρουσίασαν μια συνδυαστική απόλαυση αυθεντικών γεύσεων, αποδεικνύοντας την αναμφισβήτητη σύνδεση μεταξύ της υψηλής γαστρονομίας και της εκλεπτυσμένης αισθητικής του κρασιού. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Βογιατζής, Head Oenologist των Οινοποιείων Μπουτάρη και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου «Τα Οινοποιεία Boutari στηρίζουν σταθερά θεσμούς που προάγουν την υψηλή γαστρονομία και την ελληνική δημιουργικότητα. Εξάλλου ένα καλό πιάτο χρειάζεται ένα καλό κρασί για να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο».

Σε μια λαμπερή εκδήλωση με πρωταγωνιστή τη γεύση, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ξεχωριστές νέες προτάσεις των οινοποιείων  Μπουτάρη σε επίσημη πρώτη και συγκεκριμένα τα νέα μονοποικιλιακά κρασιά, Μαλαγουζιά, Ασύρτικο και Βιδιανό. Η νέα αυτή σειρά κρασιών από ελληνικές ποικιλίες, σηματοδοτεί και την νέα εποχή Μπουτάρη, με επίκεντρο την παραγωγή και εμπορία ιδιαίτερων ποικιλιών και «φρέσκων» ετικετών που προάγουν την ελληνική οινοποιία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η βραδιά των Χρυσών Σκούφων ξεκίνησε με ένα ιδιαίτερο και ζεστό καλωσόρισμα με ένα ποτήρι από “Το Πολύπλοκο” Ασύρτικο. Η πλούσια γευστική παλέτα του κρασιού χρωμάτισε ευχάριστα το ξεκίνημα της εκδήλωσης, ενώ οι εκλεπτυσμένες νότες του ξετύλιγαν μια ιστορία γεύσης πλούσιας σε αρώματα και αισθήσεις. Την σκυτάλη του δείπνου πήραν το ανανεωμένο σε εμφάνιση Sauvignon Blanc, με έντονα και πλούσια αρώματα, “Η Φινετσάτη” Μαλαγουζιά, μια εκλεπτυσμένη ποικιλία η οποία αποδεικνύει την αξία της με την ικανότητά της να πλαισιώνει αρμονικά κάθε γεύση, το Μοσχοφίλερο Cuvée Speciale που παράγεται από διαλεχτά σταφύλια ηλικίας 50 ετών, το Καλλίστη Reserve που αποτελεί την κορυφαία εκδοχή της ποικιλίας Ασύρτικο σε βαρέλι και το Κόκκινο Γράμμα, ένα μοναδικό καινούργιο blend από Merlot & Syrah από την περιοχή της Μακεδονίας, που με το πλούσιο, βαθύ ρουμπινί χρώμα, ολοκλήρωσαν τη γαστρονομική εμπειρία με μια αίσθηση πληρότητας και ευχαρίστησης.

Μια αρμονική συμφωνία οίνου και γεύσης όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια αξέχαστη εμπειρία που συνδύασε την αρτιότητα των ελληνικών κρασιών με τα αριστουργήματα της γαστρονομίας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στο Champagne Charlies του Λονδίνου προσγειώθηκαν τα κρασιά του θεσσαλικού αμπελώνα στα πλαίσια εκδήλωσης γευσιγνωσίας οίνου που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα πλαίσια του...

REPORTS

Οι αμπελουργοί της νότιας Γαλλίας βγήκαν στους δρόμους του Μπεζιέ το περασμένο Σαββατοκύριακο, ζητώντας άμεση κρατική και ευρωπαϊκή στήριξη, καθώς ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος...

REPORTS

Για τον Sergiy Klimov, το κρασί δεν είναι απλώς ένα προϊόν. Είναι μια παλλόμενη ανάσα της ουκρανικής γης, ένας ζωντανός κρίκος ανάμεσα στο παρελθόν...

REPORTS

Τι γίνεται αν η τρέχουσα κρίση στη βιομηχανία οίνου δεν οφείλεται αποκλειστικά σε εξωτερικούς παράγοντες; Πέρα από τις πληθωριστικές πιέσεις, τις γεωπολιτικές εντάσεις, το...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Τα Ελληνικά Οινοποιεία Α.Ε., ο Όμιλος που συνενώνει μερικά από τα σημαντικότερα και ιστορικότερα ονόματα του ελληνικού κρασιού καθώς και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό...