Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι νέες ετικέτες της οινοποιείας Boutari στους «Χρυσούς Σκούφους»

Τα Οινοποιεία Boutari υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τον θεσμό των “Χρυσών Σκούφων”, την κορυφαία διοργάνωση γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις νέες ετικέτες κρασιών της οινοποιίας.

Η τελετή απονομής των “Χρυσών Σκούφων” στο Athenaum InterContinental τη Δευτέρα 8 Απριλίου, ανέδειξε τη λάμψη και την αρτιότητα της γαστρονομικής σκηνής. Τα υψηλής αισθητικής πιάτα παρουσίασαν μια συνδυαστική απόλαυση αυθεντικών γεύσεων, αποδεικνύοντας την αναμφισβήτητη σύνδεση μεταξύ της υψηλής γαστρονομίας και της εκλεπτυσμένης αισθητικής του κρασιού. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Βογιατζής, Head Oenologist των Οινοποιείων Μπουτάρη και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου «Τα Οινοποιεία Boutari στηρίζουν σταθερά θεσμούς που προάγουν την υψηλή γαστρονομία και την ελληνική δημιουργικότητα. Εξάλλου ένα καλό πιάτο χρειάζεται ένα καλό κρασί για να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο».

Σε μια λαμπερή εκδήλωση με πρωταγωνιστή τη γεύση, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ξεχωριστές νέες προτάσεις των οινοποιείων  Μπουτάρη σε επίσημη πρώτη και συγκεκριμένα τα νέα μονοποικιλιακά κρασιά, Μαλαγουζιά, Ασύρτικο και Βιδιανό. Η νέα αυτή σειρά κρασιών από ελληνικές ποικιλίες, σηματοδοτεί και την νέα εποχή Μπουτάρη, με επίκεντρο την παραγωγή και εμπορία ιδιαίτερων ποικιλιών και «φρέσκων» ετικετών που προάγουν την ελληνική οινοποιία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η βραδιά των Χρυσών Σκούφων ξεκίνησε με ένα ιδιαίτερο και ζεστό καλωσόρισμα με ένα ποτήρι από “Το Πολύπλοκο” Ασύρτικο. Η πλούσια γευστική παλέτα του κρασιού χρωμάτισε ευχάριστα το ξεκίνημα της εκδήλωσης, ενώ οι εκλεπτυσμένες νότες του ξετύλιγαν μια ιστορία γεύσης πλούσιας σε αρώματα και αισθήσεις. Την σκυτάλη του δείπνου πήραν το ανανεωμένο σε εμφάνιση Sauvignon Blanc, με έντονα και πλούσια αρώματα, “Η Φινετσάτη” Μαλαγουζιά, μια εκλεπτυσμένη ποικιλία η οποία αποδεικνύει την αξία της με την ικανότητά της να πλαισιώνει αρμονικά κάθε γεύση, το Μοσχοφίλερο Cuvée Speciale που παράγεται από διαλεχτά σταφύλια ηλικίας 50 ετών, το Καλλίστη Reserve που αποτελεί την κορυφαία εκδοχή της ποικιλίας Ασύρτικο σε βαρέλι και το Κόκκινο Γράμμα, ένα μοναδικό καινούργιο blend από Merlot & Syrah από την περιοχή της Μακεδονίας, που με το πλούσιο, βαθύ ρουμπινί χρώμα, ολοκλήρωσαν τη γαστρονομική εμπειρία με μια αίσθηση πληρότητας και ευχαρίστησης.

Μια αρμονική συμφωνία οίνου και γεύσης όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια αξέχαστη εμπειρία που συνδύασε την αρτιότητα των ελληνικών κρασιών με τα αριστουργήματα της γαστρονομίας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σημαντική μείωση στις εισαγωγές κρασιού κατέγραψε η Ελβετία το 2024, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global (IHS). Η χώρα εισήγαγε κρασί συνολικής αξίας 1,177...

REPORTS

Η χρήση καλλιεργειών κάλυψης στους αμπελώνες αποτελεί ολοένα και πιο διαδεδομένη πρακτική στο πλαίσιο της βιώσιμης γεωργίας. Αυτές οι καλλιέργειες, που εγκαθίστανται ανάμεσα στις...

REPORTS

Υπό μεγάλη πίεση βρίσκεται το παγκόσμιο δίκτυο μικρών επιχειρήσεων που τροφοδοτεί την αγορά των ΗΠΑ με κρασιά προέλευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οδηγώντας σ'...

REPORTS

Με ιστορία πάνω από 145 χρόνια και διαρκή αφοσίωση στην ποιότητα, τα Οινοποιεία Μπουτάρη συνεχίζουν να αποδεικνύουν την αξία τους στην παγκόσμια οινική αγορά....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μετά από δυο ισχνές παραγωγικά χρονιές, οι προοπτικές για τη συγκομιδή του 2025, μετά την επέλαση του πρώτου κύματος του παγετού στις 19 προς...

REPORTS

Καθώς η ζήτηση για λευκά κρασιά συνεχίζει να αυξάνεται στην Ασία και οι τιμές για τα κόκκινα κρασιά της Βουργουνδίας εκτοξεύονται, τα κρασιά του...

REPORTS

Δημοσιεύτηκαν οι κωδικοί των δικαιούχων του προγράμματος αναδιάρθρωσης αμπελώνων 2024-2025 που θα λάβουν συνολικό ποσό 7,33 εκατ. ευρώ για την αναδιάρθρωση 4.479 στρεμμάτων.

REPORTS

Το «πράσινο φως» άναψε η γαλλική Γερουσία για αεροψεκασμούς φυτοφαρμάκων «χαμηλού κινδύνου» στην γεωργία μετά την τελική έγκριση ενός νέου στις 9 Απριλίου που...