Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι καλύτερες λίστες κρασιού στον κόσμο για το 2021

Το Wine Spectator χαρίζει τις καλύτερες λίστες κρασιού στο κόσμο και δίνει βραβεία για το 2021.

Μια υπέροχη κουζίνα, μια όμορφη υποδοχή στη ρεσεψιόν και επίσης μια φαντασμαγορική λίστα κρασιού αποτελούν τα βασικά συστατικά για την επιτυχία ενός εστιατορίου. Το περιοδικό των ΗΠΑ «Wine Spectator» έδωσε μια διεθνή ματιά στις λίστες κρασιού από το 1981 μέχρι σήμερα και βραβεύει κάθε χρόνο τις καλύτερες λίστες. Στη φετινή έκδοση του 2021, μαζί με τις βραβεύσεις, υπάρχουν 97 «ναοί» για τους λάτρεις του καλού ποτού. Έξι εξ ’αυτών έχουν επιβεβαιωθεί στην Ιταλία. Η Enoteca Pinchiorri στη Φλωρεντία με τα φαντασμαγορικά κελάρια της, χτίστηκε με πάθος και με πολλαπλές επενδύσεις σε βάθος χρόνου από τον Giorgio Pinchiorri με τον Alessandro Tomberli και βραβεύεται κάθε χρόνο από το 1984. Ακολουθεί το εστιατόριο La Pergola del Rome Cavalieri από τον Heinz Beck και το εστιατόριο Ristorante Cracco του Μιλάνου, που διαχειρίζεται ο sommelier Gianluca Sanso. Την λίστα με τα βραβευμένα εστιατόρια της Ιταλίας έρχεται να κλείσει το Antica Bottega del Vino στη Βερόνα και τέλος το Poeta Contadino. Μαζί με τα υπόλοιπα κελάρια της λίστας, πρόκειται για εστιατόρια όπου οτιδήποτε γεμίζει τα ποτήρια δεν είναι λιγότερο σημαντικό από αυτό που είναι στο πιάτο…

Με στοιχεία από winenews.it

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Εγκρίθηκε από την ολομέλεια η "Κύρωση του Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας της 3ης Απριλίου 2001 για την ίδρυση του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η οινική Κρήτη ταξιδεύει και φέτος στην Αθήνα την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ, 6 ζώνες ΠΓΕ και 27...

REPORTS

Τα τελευταία χρόνια, ο κλάδος του κρασιού έχει εντείνει τις προσπάθειές του να προσελκύσει την προσοχή των νεότερων καταναλωτών. Η στροφή αυτή είναι κατανοητή,...

REPORTS

Στην καρδιά της Σάμου, τα ορεινά πατρογονικά αμπελοτόπια με το μικρόρωγο μοσχάτο σταφύλι προσλαμβάνουν γεύση και αρώματα από τον άνεμο, τη βροχή, τη φύση,...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...