Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι εξαγωγές αφρώδους οίνου παρουσίασαν αύξηση κατά 29% το 2021

Το 2021, οι εξαγωγές αφρώδους οίνου της ΕΕ σε χώρες εκτός ΕΕ ανήλθαν σε 636 εκατομμύρια λίτρα, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 29% σε σύγκριση με 494 εκατομμύρια λίτρα που εξήχθησαν το 2020.

Αυτή η αύξηση έρχεται μετά το πρώτο έτος της πανδημίας, η οποία περιόρισε σημαντικά το εμπόριο κρασιού ανάπτυξη καθώς πολλά μπαρ και εστιατόρια έκλεισαν εντελώς ή εν μέρει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, οδηγώντας σε μείωση 6% το 2020 σε σύγκριση με το 2019.

Οι εξαγωγές που καταγράφηκαν το 2021 ήταν επίσης πάνω από τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν το 2019, με τα στοιχεία να δείχνουν αύξηση 21% από 528 εκατομμύρια λίτρα το 2019 (+ 108 εκατομμύρια λίτρα). Μεταξύ 2017 και 2021 οι εξαγωγές αυξάνονταν με μέσο ετήσιο ρυθμό 7%.

Το 2021, οι τρεις μεγαλύτερες κατηγορίες σε εξαγωγές αφρώδους οίνου εκτός ΕΕ ήταν prosecco (43%, 273 εκατομμύρια λίτρα), σαμπάνια (15%, 94 εκατομμύρια λίτρα) και cava (10%, 65 εκατομμύρια λίτρα).

Οι δύο κορυφαίοι εξαγωγικοί προορισμοί αφρώδους οίνου από την ΕΕ ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες (31% των συνολικών εξαγωγών αφρώδους οίνου εκτός ΕΕ, 198 εκατομμύρια λίτρα) και το Ηνωμένο Βασίλειο (28%, 177 εκατομμύρια λίτρα).

Εν τω μεταξύ, τα κράτη μέλη της ΕΕ εισήγαγαν 5,8 εκατομμύρια λίτρα αφρώδους οίνου από χώρες εκτός ΕΕ, που αντιστοιχούσαν μόνο στο 1% της ποσότητας που εξήχθη.

 

ΠΗΓΗ: europa.eu

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες - γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά στην Καλιφόρνια δεν κρίνεται από τον καιρό, αυτός στάθηκε σύμμαχος. Κρίνεται από την οικονομία, τις συνήθειες κατανάλωσης και τις αποφάσεις...

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος Ενημέρωσης της ΕΘΕΑΣ για την “Υπεύθυνη Κατανάλωση Οίνου και το Καθεστώς Ένωσης των Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ)”, με διακριτικό...