Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι αμπελουργοί της Καλιφόρνια κοντά στον ξεριζωμό των αμπελώνων λόγω της μειωμένης κατανάλωσης κρασιού

Αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος για τους αμπελουργούς στην Κοιλάδα της Νάπα και σε ολόκληρη την πολιτεία, με τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών έχουν δραματικές επιπτώσεις στον κλάδο του κρασιού.

«Η οινοβιομηχανία έχει βρει την επιτυχία της τα τελευταία 30 χρόνια πραγματικά στις πλάτες της γενιάς των baby boomers», δήλωσε ο Jeff Bitter, πρόεδρος της Allied Grape Growers.

«Γνωρίσαμε μεγάλη επιτυχία και ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπου η κατανάλωση αυξήθηκε». Αλλά από τότε, ο Bitter τονίζει πως η κατανάλωση κρασιού έχει μειωθεί…

«Υπάρχουν κάποιοι αντίθετοι άνεμοι αυτή τη στιγμή όσον αφορά την κατανάλωση αλκοόλ γενικά. Έχουμε δει χαμηλότερη κατανάλωση αλκοόλ σε όλες τις κατηγορίες. Όχι μόνο στο κρασί, αλλά και στην μπύρα και στα αλκοολούχα ποτά», δήλωσε ο Bitter.

Παράλληλα, η Allied Grape Growers εκπροσωπεί περίπου 500 καλλιεργητές και πωλεί τα οινοποιήσιμα σταφύλια τους. Ο Bitter σημειώνει ότι οι καλλιεργητές της Καλιφόρνιας αντιμετωπίζουν μια δύσκολη απόφαση για το αν θα ξεριζώσουν ή όχι τον αμπελώνα τους και θα φυτέψουν μια πιο κερδοφόρα καλλιέργεια.

«Έχουν φτάσει στο σημείο πολλοί αμπελουργοί να προσπαθούν να αξιολογήσουν αν είναι οικονομικά εφικτό να συνεχίσουν να καλλιεργούν σταφύλια με την αγορά όπως είναι, με τις τιμές όπως είναι. Βλέπουμε πολλούς αμπελώνες που δεν θα συγκομιστούν φέτος λόγω έλλειψης αγοράς», δήλωσε ο Bitter.

Είναι πιθανό να μείνουν χωρίς συγκομιδή φέτος έως και 500.000 τόνοι σταφυλιών. Με τον Bitter να ισχυρίζεται ότι πρέπει να αφαιρεθούν 30.000 έως 40.000 στρέμματα για να αποκατασταθεί η ισορροπία με την τρέχουσα κατανάλωση.

«Η πρόκληση για εμάς τώρα είναι να εξισορροπήσουμε την προσφορά και τη ζήτηση και να βρούμε αυτή την ισορροπία στην αγορά. Καθώς βλέπουμε την κατανάλωση να μειώνεται, πρέπει να βρούμε την ισορροπία μας στην πλευρά της προσφοράς», δήλωσε ο Bitter.

Επιπλέον, πολλά οινοποιεία έχουν υπεραποθέματα, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκπτώσεις σε ορισμένα κρασιά. Η Καλιφόρνια παράγει μόλις το 10% της παγκόσμιας προσφοράς κρασιού, οπότε ο ξένος ανταγωνισμός είναι έντονος στην αγορά.

Τέλος, ο Bitter ανέφερε ότι αν κάποιος έβλεπε τις ετικέτες στις φιάλες κρασιού και στην προέλευση έγραφε «αμερικανικό». Αυτό σημαίνει ότι έχει αναμειχθεί με έως και 25% ξένα σταφύλια.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, το Choix Concept Store by Cava Halari στον Πειραιά μετατράπηκε σε σκηνή μιας ιδιαίτερης οινικής εμπειρίας με επίκεντρο το κτήμα...

REPORTS

Ο Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ, Κριστόφ Χάνσεν, υπογράμμισε τη Δευτέρα ότι η εμπορική συμφωνία με το Mercosur μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό άνοιγμα για...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η «Αφρός και Νέκταρ» είναι μία εκδήλωση γευστικής δοκιμής αφιερωμένη αποκλειστικά σε δύο κατηγορίες ελληνικών και ξένων οίνων, τους αφρώδεις και τους γλυκούς. Με...

REPORTS

Ο Διεθνής Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου (OIV) δημοσίευσε τις πρώτες του προβλέψεις για την παγκόσμια παραγωγή κρασιού το 2025. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Central Wine Fair, η πολυαναμενόμενη ετήσια έκθεση κρασιού της κεντρικής Ελλάδας, επιστρέφει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 σε νέο χώρο: την Αίγλη Ζαππείου,...

REPORTS

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας και εκλεκτής οινογνωσίας θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025, στο Jenny’s Rooftop Restaurant Bar του Sofitel Athens Airport, του...