Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οινοπαραγωγοί προβλέπουν έλλειψη ροζέ Prosecco για το έτος 2021

Παρόλη την επιτυχία που έχει συναντήσει το ροζέ Prosecco, οι παραγωγοί προβλέπουν μείωση της παραγωγής φέτος, λόγω της έλλειψης διαθεσιμότητας σταφυλιού Pinot Noir.

To Pinot Noir αποτελεί την μόνη ερυθρή ποικιλία σταφυλιού που μπορεί να μπει νόμιμα σε χαρμάνι Prosecco για να παράγει την ροζέ έκδοση, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ονομασίας προέλευσης Prosecco DOC.

Η διαθεσιμότητα των σταφυλιών Pinot Noir το 2020 δεν ήταν σημαντική και κανείς δεν περίμενε ότι το συγκεκριμένο στυλ θα γινόταν τόσο μεγάλη επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Υπάρχει ήδη μια τεράστια έλλειψη Pinot Noir για ροζέ Prosecco.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, οι παραγωγοί που καλλιεργούν αμπελώνες κατά το δεύτερο έτος παραγωγής τους επιτρέπεται να τρυγήσουν μόλις το 50% της πιθανής συνολικής απόδοσης για την ποικιλία αυτή.

Οι αμπελώνες θα γίνουν παραγωγικοί το 2021/2022 και η προθεσμία για φυτεύσεις Pinot Noir που προορίζεται για ροζέ Prosecco ήταν μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020.

To ροζέ έχει ”πάρει φωτιά” στην αγορά, ενώ στην ονομασία προέλευσης του Prosecco υπάρχει μόνο μια περιορισμένη περιοχή παραγωγής Pinot Noir.

Το 2020, 16.8 εκατομμύρια φιάλες ροζέ Prosecco παρήχθησαν στην ονομασία προέλευσης, που προήλθαν από χαρμάνι του παραδοσιακού σταφυλιού Glera με Pinot Noir.

 

Πηγή thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σταφύλια υψηλής ποιότητας σε όλο το εύρος των αμπελουργικών περιοχών της χώρας προοιωνίζει ο φετινός τρύγος, με τη συγκομιδή για τις πρώιμες ποικιλίες να...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία αλκοολούχων ποτών αλλάζει ραγδαία, καθώς οι νέες προτιμήσεις των καταναλωτών και οι τεχνολογικές εξελίξεις καθορίζουν ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο.

REPORTS

Οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειών ενημερώνουν ότι οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά...

REPORTS

Μια πρόσφατη επιστημονική ανασκόπηση, υπό την καθοδήγηση της Δρ. Νίκης Μαραγκού και συνεργατών από το ΕΚΠΑ, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και το Aarhus University...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με πρωτεργάτη το ούζο, σε πολλές premium αλλά και καινοτόµες εκδοχές, που κινεί τις ελληνικές εξαγωγές από τον προηγούµενο αιώνα, αλλά και το τσίπουρο,...

REPORTS

Ως αμπελουργός, ο μυθικός βασιλιάς «Αγκαίος» της Σάμου θα εκτιμούσε αναμφίβολα αυτό το αρωματικό και ελαφρύ στο στόμα κόκκινο κρασί από τη νησιωτική ποικιλία...

REPORTS

Η έκθεση «European Wine Market Report 2024» παρουσίασε το 2024 ως µια χρονιά µε άνευ προηγουµένου δυσκολίες για τον ευρωπαϊκό αµπελοοινικό τοµέα, λόγω µιας...

REPORTS

Σταφύλια υψηλής ποιότητας σε όλο το εύρος των αμπελουργικών περιοχών της χώρας προοιωνίζει ο φετινός τρύγος, με τη συγκομιδή για τις πρώιμες ποικιλίες να...