Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οινικά έργα τέχνης 80 μπουτίκ οινοποιείων στο Athens Wine & Art Festival

Αναμφίβολα, η παραγωγή ενός καλού κρασιού είναι μια μορφή τέχνης. Περισσότερα από 80 boutique οινοποιεία της χώρας μικρού και μεσαίου μεγέθους, με κάποια να κάνουν το ντεπούτο τους πρώτη φορά ως εκθέτες, και με φόντο ένα πανέμορφο εικαστικό περιβάλλον, τον χώρο «ΝΙΚΟΣ ΚΕΣΣΑΝΛΗΣ» της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, παρουσίασαν το Σαββατοκύριακο τα δικά τους οινικά…έργα τέχνης.

Κείμενο: Ζήσης Πανάγος

Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή 

Το Athens Wine & Art Festival, το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου στην Α.Σ.Κ.Τ και με βασικό σλόγκαν το «κρασί είναι τέχνη, δημιουργία και έκφραση», συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, από οινόφιλους, καλλιτέχνες και επαγγελματίες του κρασιού.

Η λειτουργία της έκθεσης χωρίστηκε σε δύο περιόδους: 11.00-13.00 για τους επαγγελματίες του χώρου και 13.00-20.00 για το κοινό, όπου οίνος και τέχνη συνυπήρξαν αρμονικά κάτω από την ίδια καλλιτεχνική στέγη προκαλώντας τον επισκέπτη να δοκιμάσει κρασιά με ασυνήθιστες-πειραματικές οινοποιήσεις και να γνωριστεί με πρωτοπόρους  και πρωτοεμφανίζομενους οινοποιούς της χώρας ανακαλύπτοντας τον «μικρόκοσμο» του ελληνικού κρασιού.

Αν μη τι άλλο, όσοι βρέθηκαν στο Wine & Art Festival» και είδαν γεύτηκαν την παλέτα ετικετών από περίπου διαφορετικές οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας κατάλαβαν ότι οι δύο κόσμοι, αυτός του κρασιού και τέχνης έχουν πολλά κοινά σημεία, με κυρίαρχο αυτό της έκφρασης της ανθρώπινης δημιουργικότητας.

Να σημειωθεί ότι στο «Wine & Art Festival» σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών πραγματοποιήθηκε έκθεση με επιλεγμένα, σπάνια έργα καλλιτεχνών από τη συλλογή της σχολής. Την επιμέλεια της έκθεσης είχε ο Μανώλης Καρτεράκης, ιστορικός Τέχνης της Α.Σ.Κ.Τ. Παράλληλα διεξήχθησαν καλλιτεχνικές δραστηριότητες, dj sets, εκπαιδευτικά σεμινάρια, θεατρικά δρώμενα κλπ.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η γερμανική οινοποιία περνά μια από τις δυσκολότερες περιόδους της. Σύμφωνα με τη νέα πρωτοβουλία Zukunftsinitiative Deutscher Weinbau, που ίδρυσε τον Μάιο ο οινοποιός...

REPORTS

Η Δυτική Μακεδονία περνά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο, καθώς η Καστοριά φιλοξενεί την εναρκτήρια διεθνή συνδιάσκεψη του EnoGastroDEST, μιας σημαντικής πρωτοβουλίας για τον οινικό και...

REPORTS

Η συγκομιδή στην Καλιφόρνια του 2025 ανακοινώθηκε στο ύψος της περσινής: οι αρχές παρουσιάζουν μια προσωρινή εκτίμηση 3 εκατομμυρίων τόνων οινοποιήσιμων σταφυλιών, σε σύγκριση...

REPORTS

Οι κορυφαίες επιχειρήσεις οινοτουρισμού της Νότιας Αυστραλίας βραβεύτηκαν στα βραβεία Best Of Wine Tourism Awards 2026, που απονεμήθηκαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η εξόφληση προς τους μετόχους θα ολοκληρωθεί εντός τριών εργάσιμων ημερών μετά την εκκαθάριση των συναλλαγών της τελευταίας ημέρας διαπραγμάτευσης.

REPORTS

Η Ιταλία ετοιμάζεται να ανακτήσει το 2025 την πρωτιά στην παγκόσμια παραγωγή κρασιού, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις των Assoenologi, ISMEA και Unione Italiana...

REPORTS

Όλοι μιλούν για νούμερα. Εμείς λέμε: ας κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια. Η Σαντορίνη δεν είναι απλώς τόνοι σταφυλιών· είναι άνθρωποι, τόπος, μνήμη και...

REPORTS

Καθώς οι προετοιμασίες για το ProWine Mumbai βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο διευθυντής έργων, Rajeev Naresh, εξηγεί γιατί «η συμμετοχικότητα, η οικοδόμηση κοινότητας και...