Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ξινόμαυρο, Αγιωργήτικο, Ασσύρτικο, Βιδιανό σε masterclass στην ProWine

Τα γευστικά χαρακτηριστικά ποικιλιών Ξινόμαυρο, Αγιωργήτικο, Ασσύρτικο, Βιδιανό με αναφορές στην ιστορία και την παράδοση του ελληνικού αμπελώνα σε masterclass της ProWine στη Λατινική Αμερική.

Ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον masterclass οίνων αυτόχθονων ελληνικών ποικιλιών (Ξινόμαυρο, Αγιωργήτικο, Ασσύρτικο, Βιδιανό) από τις περιοχές της Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Κρήτης, έλαβε χώρα στο πλαίσιο της μεγαλύτερης διεθνούς έκθεσης οίνων στη Λατινική Αμερική, ProWine 2023, στο Σάο Πάολο, από 3 έως 5 Οκτωβρίου 2023.

Ο έγκριτος Βραζιλιάνος Sommelier Rodrigo Ferraz ανέλαβε να παρουσιάσει και να αναλύσει τα γευστικά χαρακτηριστικά των οίνων με αναφορές στην ιστορία και την παράδοση του ελληνικού αμπελώνα σε 70 ειδικά προσκεκλημένους επαγγελματίες του κλάδου. Οι ετικέτες που παρουσιάστηκαν κατά την γευσιγνωσία ήταν: Ασσύρτικο, Βιδιανό από το Κτήμα Λυραράκης, Ξινόμαυρο από το Κτήμα Άλφα, Αγιωργήτικο Reserve από το Κτήμα Διόπη Τσέλεπος και Το Δάκρυ του Πεύκου από το Κτήμα Κεχρής. Ιδιαίτερη αίσθηση, προκάλεσε στους προσκεκλημένους, η τελευταία παρουσίαση και γευσιγνωσία του Οίνου κατά Παράδοση (Δάκρυ του Πεύκου- Κτήμα Κεχρής) αποτελώντας και την πρώτη γευσιγνωστική επίδειξη Ρετσίνας στη Βραζιλία.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στον Σάο Πάολο κ. Θωμάς Ματσουκάς και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βραζιλία κ. Σπύρος Δάκογλου.

Να σημειωθεί ότι την παρουσίαση διοργάνωσε η εταιρεία εισαγωγής ελληνικών οίνων στη Βραζιλία Monte Dictis, η οποία συμμετείχε στην ProWine με δικό της περίπτερο παρουσιάζοντας την πλήρη γκάμα των ελληνικών οίνων που εισάγει στη Βραζιλία προκαλώντας έντονο ενδιαφέρον από τους επαγγελματίες του κλάδου (εμπόρους, διανομείς, γευσιγνώστες, ειδικούς δημοσιογράφους). Σημειώνεται ότι η αγορά οίνων στη Βραζιλία σημειώνει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία έτη, καθώς το οινόφιλο κοινό της χώρας αναζητά εμπειρίες από το ευρύτερο φάσμα του οινοποιητικού χώρου πέρα από τις παραδοσιακές διεθνώς καθιερωμένες ποικιλίες και οι προοπτικές των ελληνικών ποιοτικών οίνων είναι σημαντικές.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Υπάρχουν διάφορες κλιματικές κατηγορίες που θα μπορούσε να ενταχθεί το κλίμα σε σχέση με την άμπελο. Για αρχή υπάρχουν τα ψυχρά κλίματα που είναι...

REPORTS

Τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2025, από τις 16:00 έως τις 22:00, το Makedonia Palace φιλοξενεί τη Wines of Peloponnese – Thessaloniki Edition: μια μεγάλη...

REPORTS

Τη σκυτάλη από τη Dina Opici λαμβάνει ο Cutter Smith, επικεφαλής της Eder Bros., με προτεραιότητα την ευελιξία και τη στήριξη των μελών.

REPORTS

Ευκαιρία εξοικείωσης με ελληνικές ποικιλίες και στυλ κρασιών παρείχε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οινογνωσίας «Foundation Certificate» του Greek Wine Acardemy που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Οι κορυφαίες επιχειρήσεις οινοτουρισμού της Νότιας Αυστραλίας βραβεύτηκαν στα βραβεία Best Of Wine Tourism Awards 2026, που απονεμήθηκαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Έντονη αύξηση του πληθυσµού του εντόµου κρυπτοβλάβες (Cryptoblabes gnidiella) σε αµπελώνες της Περιφερειακής Ενότητας ∆ράµας καταγράφεται αυτό το διάστηµα στο εγκατεστηµένο δίκτυο παγίδων, ενώ...

REPORTS

Η συγκομιδή στην Καλιφόρνια του 2025 ανακοινώθηκε στο ύψος της περσινής: οι αρχές παρουσιάζουν μια προσωρινή εκτίμηση 3 εκατομμυρίων τόνων οινοποιήσιμων σταφυλιών, σε σύγκριση...

REPORTS

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, στο Βουκουρέστι και στο Μόναχο, στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΘΕΑΣ «Wine & Wisdom», που έχει...