Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ξινόμαυρο, Αγιωργήτικο, Ασσύρτικο, Βιδιανό σε masterclass στην ProWine

Τα γευστικά χαρακτηριστικά ποικιλιών Ξινόμαυρο, Αγιωργήτικο, Ασσύρτικο, Βιδιανό με αναφορές στην ιστορία και την παράδοση του ελληνικού αμπελώνα σε masterclass της ProWine στη Λατινική Αμερική.

Ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον masterclass οίνων αυτόχθονων ελληνικών ποικιλιών (Ξινόμαυρο, Αγιωργήτικο, Ασσύρτικο, Βιδιανό) από τις περιοχές της Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Κρήτης, έλαβε χώρα στο πλαίσιο της μεγαλύτερης διεθνούς έκθεσης οίνων στη Λατινική Αμερική, ProWine 2023, στο Σάο Πάολο, από 3 έως 5 Οκτωβρίου 2023.

Ο έγκριτος Βραζιλιάνος Sommelier Rodrigo Ferraz ανέλαβε να παρουσιάσει και να αναλύσει τα γευστικά χαρακτηριστικά των οίνων με αναφορές στην ιστορία και την παράδοση του ελληνικού αμπελώνα σε 70 ειδικά προσκεκλημένους επαγγελματίες του κλάδου. Οι ετικέτες που παρουσιάστηκαν κατά την γευσιγνωσία ήταν: Ασσύρτικο, Βιδιανό από το Κτήμα Λυραράκης, Ξινόμαυρο από το Κτήμα Άλφα, Αγιωργήτικο Reserve από το Κτήμα Διόπη Τσέλεπος και Το Δάκρυ του Πεύκου από το Κτήμα Κεχρής. Ιδιαίτερη αίσθηση, προκάλεσε στους προσκεκλημένους, η τελευταία παρουσίαση και γευσιγνωσία του Οίνου κατά Παράδοση (Δάκρυ του Πεύκου- Κτήμα Κεχρής) αποτελώντας και την πρώτη γευσιγνωστική επίδειξη Ρετσίνας στη Βραζιλία.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στον Σάο Πάολο κ. Θωμάς Ματσουκάς και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βραζιλία κ. Σπύρος Δάκογλου.

Να σημειωθεί ότι την παρουσίαση διοργάνωσε η εταιρεία εισαγωγής ελληνικών οίνων στη Βραζιλία Monte Dictis, η οποία συμμετείχε στην ProWine με δικό της περίπτερο παρουσιάζοντας την πλήρη γκάμα των ελληνικών οίνων που εισάγει στη Βραζιλία προκαλώντας έντονο ενδιαφέρον από τους επαγγελματίες του κλάδου (εμπόρους, διανομείς, γευσιγνώστες, ειδικούς δημοσιογράφους). Σημειώνεται ότι η αγορά οίνων στη Βραζιλία σημειώνει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία έτη, καθώς το οινόφιλο κοινό της χώρας αναζητά εμπειρίες από το ευρύτερο φάσμα του οινοποιητικού χώρου πέρα από τις παραδοσιακές διεθνώς καθιερωμένες ποικιλίες και οι προοπτικές των ελληνικών ποιοτικών οίνων είναι σημαντικές.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά για τα κορυφαία οινοποιεία της Γερμανίας σφραγίστηκε από μικρές αποδόσεις, αλλά εξαιρετική ποιότητα σταφυλιών. Με τη φύση να δοκιμάζει τα...

REPORTS

Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα που δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια τροποποιείται διάταξη που αφορά επενδύσεις σε υλικά και άυλα περιουσιακά στοιχεία με...

REPORTS

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 54 ελληνικά οινοποιεία, ενώ πέντε κρασιά βραβεύτηκαν για την ποιότητα τους από τον ιταλικό οδηγό «i Vini del cuore».

REPORTS

Τα Ελληνικά Οινοποιεία Α.Ε., ο Όμιλος που συνενώνει μερικά από τα σημαντικότερα και ιστορικότερα ονόματα του ελληνικού κρασιού καθώς και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στην πιο ανεπτυγμένη μορφή θεματικού τουρισμού, πίσω μόνο μετά το κλασσικό μαζικό μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» που φέρνει στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, δεκάδες εκατομμύρια...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, τα επισκέψιμα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», συμμετέχουν και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας συμμετέχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, δίνοντας στους επισκέπτες τους την...

REPORTS

Α πό τη φύτευση και τη διαµόρφωση των γραµµών έως τη συγκοµιδή και τη διαχείριση των υπολειµµάτων, κάθε αµπελουργικό έχει πλέον το κατάλληλο µηχάνηµα....