Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ξεκινούν οι εγγραφές για ειδικότητα Τεχνικού Αμπελουργίας και Οινολογίας

Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας στη Γεωργική Σχολή Νεμέας είναι μία από τις 7 ειδικότητες για τις οποίες ξεκινούν οι εγγραφές για ένταξη των ενδιαφερομένων στα δημόσια ΙΕΚ το ΕΛΓΟ-Δήμητρα.

Οι εγγραφές στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΔΙΕΚ)  του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ξεκινούν από την Δευτέρα 8 Αυγούστου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2022. Οι εγγραφές αφορούν:

– Νέους σπουδαστές, κατόχους απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου και ισότιμων τίτλων

– Τους επιτυχόντες υποψηφίους, που υπέβαλαν παράλληλο μηχανογραφικό.

Το έτος κατάρτισης 2022-2023 θα λειτουργήσουν με πρωινό ωράριο, έξι ΙΕΚ στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Κορίνθου, Λάρισας, Αττικής και Τρικάλων, με τις εξής 7 ειδικότητες:

–              Τεχνικός Γαλακτοκομίας-Τυροκόμος (Ιωαννίνων-Γαλακτοκομική Σχολή).

–              Τεχνικός Θερμοκηπίων και Καλλιεργειών Υπό Κάλυψη (Ηρακλείου-Γεωργική Σχολή Μεσσαράς.

–              Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας (Κορίνθου-Γεωργική Σχολή Νεμέας).

–              Τεχνικός Συντήρησης και Επισκευής Γεωργικών Μηχανημάτων, Διαχειριστής Εκτροφής Αγροτικών Ζώων (Λάρισας-Αβερώφειος Γεωργική Σχολή.

–              Τεχνικός Τεχνολογικών Εφαρμογών και Εγκαταστάσεων σε Έργα Τοπίου και Περιβάλλοντος (Αττικής-Κτήμα Συγγρού Αμαρουσίου).

–              Τεχνικός Ξυλογλυπτικής και Εφαρμογές σε Ξύλινες Κατασκευές (Τρικάλων-Ξυλογλυπτική Σχολή Καλαμπάκας).

Η φοίτηση είναι δωρεάν και διαρκεί 5 εξάμηνα θεωρητικής, εργαστηριακής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης, ενώ με δαπάνες του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ παρέχεται δωρεάν στέγαση και σίτιση, σε ορισμένο αριθμό σπουδαστών ανά ΙΕΚ.

Στους αποφοίτους των ΙΕΚ ύστερα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της κατάρτισής τους, χορηγείται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από ασθένειες ή τις καιρικές συνθήκες και με τον τρύγο να διεξάγεται την ενδεδειγμένη περίοδο «ρίχνει αυλαία», η εξαιρετική, όπως χαρακτηρίζεται,...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...

REPORTS

Έπιασε τόπο η έκκληση των ηγετών του οίνου, διάκριση μεταξύ κατανάλωσης και κατάχρησης στο νέο ψήφισμα του ΠΟΥ.

REPORTS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα.

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της στους ιταλικούς αμπελώνες, παίζοντας κεντρικό ρόλο στον τρύγο του 2025 στις Tenute del Cerro.

REPORTS

Οι φόβοι για την απαγόρευση της μέτριας κατανάλωσης κρασιού υποχωρούν: το προσχέδιο του ΠΟΥ, που παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ παρουσιάζει ένα ψήφισμα για το αλκοόλ...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...