Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νωρίς η συγκομιδή στην Αργεντινή, με εκτιμήσεις για χαμηλότερη απόδοση

Ένα ζεστό καλοκαίρι και οι χαμηλές αποδόσεις έχουν ωθήσει τις περισσότερες από τις αμπελοοινικές περιοχές της Αργεντινής σε πρώιμη συγκομιδή με τη συλλογή να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, συμπεριλαμβανομένου του Malbec σε ορισμένες περιοχές…

Αν και η ποιότητα μέχρι στιγμής φαίνεται καλή, το Εθνικό Ινστιτούτο Αμπελουργίας εκτιμά ήδη ότι αυτή θα είναι η χειρότερη σε όγκο συγκομιδή από τότε που ξεκίνησαν τα αρχεία το 1960. Υπολογίζει πτώση 21% σε σύγκριση με την περσινή σοδειά, η οποία ήταν ήδη μικρότερη συγκομιδή από το συνηθισμένο . Η Mendoza είναι η χειρότερη που έχει πληγεί, με εκτιμώμενο 23% λιγότερο από πέρυσι.

Αναλυτικότερα, σοβαροί παγετοί έπληξαν αρκετές περιοχές της χώρας στα τέλη της άνοιξης, με τους χειρότερους στις αρχές Νοεμβρίου του περασμένου έτους, κάτι που οδήγησε στην κήρυξη γεωργικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Τους όψιμους παγετούς ακολούθησαν αρκετές χαλαζοθύελλες, επιδεινώνοντας ζημιές στους αμπελώνες.

Ένα άλλο ψυχρό μέτωπο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έπεσε ξανά κατακόρυφα οι θερμοκρασίες, επηρεάζοντας ορισμένες περιοχές της κοιλάδας Uco «Αυτή είναι σίγουρα μια ασυνήθιστη σοδειά με τόσα πολλά διαφορετικά και δύσκολα κλιματικά γεγονότα», επιβεβαιώνει ο Juan Pablo Murgia, οινοποιός στο Bodega Argento και στην Otronia. «Εκτός από τους παγετούς και τις χαμηλότερες αποδόσεις είχαμε επίσης κάποιο υδρικό στρες και καύσωνα. Αν και οι αποδόσεις είναι χαμηλές φέτος, ευτυχώς φαίνεται ότι έχουμε καλή ποιότητα, κάτι που συμβαίνει συχνά με τα έτη χαμηλής απόδοσης.»

«Γενικά είναι μια πρώιμη συγκομιδή, αλλά το πόσο νωρίς εξαρτάται από την περιοχή», προσθέτει η Murgia. «Στο Agrelo στο Lujan de Cuyo, για παράδειγμα, έχουμε ήδη αρχίσει να μαζεύουμε τα κόκκινα μας 10 ημέρες νωρίτερα από το κανονικό».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μία ομάδα Ουρουγουανών ερευνητών παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας εκτενούς μελέτης που διερευνά τη δυνατότητα μείωσης ή μερικής αντικατάστασης του διοξειδίου του θείου (SO₂)...

REPORTS

Μελέτη που διεξήγαγε η Danielle Gallina, από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UBC) στο Οκάναγκαν, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Jonathan Cinnamon στα οινοποιεία...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ιστορία δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Είναι μια πορεία που χτίζεται με τον χρόνο, τις επιλογές και τη συνέπεια. Δεν επαναλαμβάνεται, αλλά εξελίσσεται....

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...