Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ντεμπούτο με διάκριση για το νέο Ξινόμαυρο του Κτήματος «Τέχνη Οίνου»

Ένα νέο κρασί από την εμβληματική ποικιλία της Βόρειας Ελλάδας, το Ξινόμαυρο, παρουσίασε το Κτήμα Τέχνη Οίνου. Το νέο κρασί που εντάχθηκε στην «οικογένεια» «Ήδυσμα Δρυός» φέρει το όνομα Ήδυσμα Δρυός Xi και είναι της σοδειάς του 2016.

Το κρασί έκανε το ντεμπούτο του στον 21ο Διεθνή Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε από 19 έως 21 Οκτωβρίου, αποσπώντας την υψηλότερη διάκριση, αυτή του Καλύτερου Οίνου του Διαγωνισμού. Παράλληλα, βραβεύθηκε ως ο Καλύτερος Ερυθρός Οίνος και επιπλέον του απονεμήθηκε η Ειδική Διάκριση για τον καλύτερο μονοποικιλιακό οίνο από την ποικιλία Ξινόμαυρο.

Το Κτήμα «Τέχνη Οίνου» ξεκίνησε πειραματικά την καλλιέργεια του Ξινόμαυρου στην Δράμα πριν από μερικά χρόνια θέλοντας να μελετήσει την έκφραση της ποικιλίας στο terroir της περιοχής. Προϊόν του τολμηρού αυτού εγχειρήματος είναι ένα κρασί που συνδυάζει φινέτσα και λεπτότητα με δύναμη και όγκο, διατηρώντας τα χαρακτηριστικά της παλαίωσης από την μία πλευρά και της φρεσκάδας από την άλλη.

Στη μύτη επικρατούν βαλσαμικά αρώματα, ποτ πουρί, κόκκινα μούρα, φρούτα του δάσους, κράνα, λιαστή ντομάτα, μαύρη ελιά και νότες τρούφας, ενώ στο στόμα επικρατεί ο γήινος γευστικός χαρακτήρας, μαζί με υψηλές οξύτητες, καλά δομημένες τανίνες, ώριμες αλλά έντονες, γεμάτο αλκοόλ και σώμα.

«Η βράβευση αυτή σημαίνει πολλά για εμάς. Πριν ακόμα κυκλοφορήσει το νέο μας κρασί, έλαβε την υψηλότερη διάκριση του φετινού διαγωνισμού μεταξύ 661 συμμετοχών, κάτι που εκτός από περήφανους μας κάνει να στοχεύουμε ακόμα πιο ψηλά για το μέλλον» δήλωσε ο Άκης Παπαδόπουλος, οινολόγος του Κτήματος «Τέχνη Οίνου».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η νεοφυής εταιρεία Bolledrinks με έδρα το Λονδίνο παρουσιάζει κάτι που ενδέχεται να αποτελέσει σταθμό για τον κόσμο των μη αλκοολούχων κρασιών: ένα αφρώδες...

REPORTS

Ο Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ, Κριστόφ Χάνσεν, υπογράμμισε τη Δευτέρα ότι η εμπορική συμφωνία με το Mercosur μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό άνοιγμα για...

REPORTS

Τα λαμπερά Μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου ήταν οι πρωταγωνιστές μιας βραδιάς εμπνευσμένης από το ακριτικό νησί, σε ένα μοναδικό παιχνίδισμα γεύσεων που επιμελήθηκε...

REPORTS

Στο Champagne Charlies του Λονδίνου προσγειώθηκαν τα κρασιά του θεσσαλικού αμπελώνα στα πλαίσια εκδήλωσης γευσιγνωσίας οίνου που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα πλαίσια του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...