Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέο λευκό κρασί «ΑιΩ» δηλαδή «Αισθάνομαι» της Coenobium IKE

Μια νέα οινοποιητική εταιρεία η “Coenobium IKE”, η οποία αποτελεί μια σύμπραξη τριών νέων επιχειρηματιών του κ. Άγγελου Ζαμάνη χημικού, του κυρίου Θωμά Ασλανίδη Ξενοδόχου από την Χαλκιδική και του κυρίου Γιώργου Han, επιχειρηματία με έδρα την Ιαπωνία, έχει εμφανιστεί στον οινικό χάρτη της Ελλάδος.

Με έδρα την Χαλκιδική αλλά με στόχο την άμεση επέκταση της στην Κρήτη, αυτή η νέα «επιχειρηματική τριανδρία» έχει δημιουργήσει ένα νέο λευκό κρασί με όνομα «ΑιΩ»…. δηλαδή «Αισθάνομαι».

Αυτό το νέο κρασί της ποικιλίας μαλαγουζία, ιδιαίτερα αρωματικό και έντονο γευστικό χαρακτήρα, έχει μια ιδιαίτερη ορυκτότητα στην επίγευση, η οποία προέρχεται από την επαφή του κρασιού με ακατέργαστα θραύσματα μαρμάρων.

Αυτή την ιδιαίτερη οινοποίηση, η «επιχειρηματική τριανδρία» στοχεύει να την εφαρμόσει και στην Κρήτη οινοποιώντας αυτή την φορά Βιλάνα, μια ποικιλία ταυτότητα για το νησί παλαιώνοντας την όμως σε φιλλίτη, ένα ορυκτό που συναντάται κατά κόρον στην Κρήτη.

Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι αρκετά ευαισθητοποιημένη και σε κοινωνικά θέματα, καθώς έχει προβεί σε σημαντικές δωρεές εφαρμόζοντας στην πράξη την εταιρική κοινωνική ευθύνη. Η «φιλοσοφία της ούτως ή άλλως είναι εκτός από τα προϊόντα … να παράγει και «καλό»!

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία οίνου εισήλθε το 2025 σε μια περίοδο βαθιών μετασχηματισμών, που επηρεάζουν την κατανάλωση, την παραγωγή και το διεθνές εμπόριο. Σύμφωνα με...

REPORTS

Μες στην αυγή μιας νέας εποχής για την οινική εκπαίδευση, η Ιταλία ξαναφέρνει στο προσκήνιο έναν θεσμό που διατρέχει σαν βαθιά γραμμή το παγκόσμιο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς παρουσιάζει μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας, σε συνεργασία με τον κορυφαίο Έλληνα pastry chef Στέλιο Παρλιάρο.

REPORTS

Το πρόγραμμα Natura Nostra λειτουργεί σαν ένας αργός παλμός ζωής μέσα στους ιστορικούς αμπελώνες της Καμπανίας, επαναφέροντας τη βιοποικιλότητα μέσα από φυτεύσεις και συλλογική...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

REPORTS

Τη δυνατότητα σε συλλέκτες, οινόφιλους και επαγγελματίες να αποκτήσουν ξεχωριστές ετικέτες, που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πρωτογενή αγορά δίνει δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.