Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέο επιχειρηματικό βήμα στη μπύρα μετά το κρασί για τον Ματθαίο Αργυρό

Ένα νέο επιχειρηματικό βήμα ετοιμάζει ο οινοποιός Ματθαίος Αργυρός, ιδιοκτήτης του ιστορικού Κτήματος Αργυρού στην Επισκοπή Γωνιά της Σαντορίνης.

Του Γιώργου Λαμπίρη

Αυτή τη φορά και σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες Μανώλη Χλωρίδη και Ευάγγελο Φουστέρη, με τον οποίο διατηρούν και κάβα στο νησί, προχωρούν στην ανέγερση μικροζυθοποιίας, οι εργασίες για την κατασκευή των εγκαταστάσεων της οποίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αυτή την περίοδο, όπως πληροφορούμαστε.

Ο γνωστός οινοποιός μαζί με τους Μανώλη Χλωρίδη και Ευάγγελο Φουστέρη έχουν ιδρύσει την εταιρεία Φτέλος, στην οποία υπάγεται και η δραστηριότητα της κάβας που διατηρούν στο νησί των Κυκλάδων αλλά και η εν εξελίξει δραστηριότητα που αφορά τον κλάδο της ζυθοποιίας. Μάλιστα, το επιχειρηματικό πλάνο της εν λόγω εταιρείας έχει υπαχθεί στο καθεστώς «Γενική Επιχειρηματικότητα», μέσω της οποίας οι επενδυτές ευνοούνται υπό τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής έναντι ποσού 1,2 εκατ. ευρώ ενώ το συνολικό επιλέξιμο κόστος καθώς και το συνολικό ενισχυόμενο κόστος ανέρχεται στα 2,9 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα βήμα που εισάγει τον Ματθαίο Αργυρό σε μία νέα επιχειρηματική δραστηριότητα πέρα από την παραδοσιακή και ήδη υπάρχουσα δραστηριότητα της οινοποιίας, καθώς το Κτήμα Αργυρού ιδρύθηκε στο νησί το 1903, ενώ η οικογένεια οινοποιούσε αρκετά χρόνια πριν την εγκατάσταση ιδιόκτητου οινοποιείου στη Σαντορίνη.

Να σημειωθεί ότι στον σχεδιασμό της επιχείρησης εκτός από την παραγωγή μπύρας είναι και η δημιουργία επισκέψιμων εγκαταστάσεων.

Οι έτεροι παίκτες της ζυθοποιίας που σχετίζονται με την Σαντορίνη

Να σημειωθεί ότι αυτή δεν θα είναι η πρώτη επιχείρηση με δραστηριότητα στο νησί. Θυμίζουμε ότι ήδη παράγει εκεί η Ζυθοποιία Σαντορίνης ΑΕΒΕ, η οποία είναι γνωστή από την ετικέτα Donkey, που ιδρύθηκε το 2011 από τον Σέρβο ζυθοποιό, Boban Krunic, τον Βρετανό έμπορο οίνων, Steve Daniel, την Αμερικανίδα Majda Anderson και τον Έλληνα οινολόγο Γιάννη Παρασκευόπουλο.

Ένα ακόμα εγχείρημα στο χώρο της μικροζυθοποιίας που συνδέθηκε με το νησί ήταν αυτό της μπύρας Volkan, η οποία ιδρύθηκε από τον Πέτρο Νομικού με καταβολές από τον εφοπλιστικό χώρο. Ωστόσο η παραγωγή της συγκεκριμένης μπύρας πραγματοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή στις εγκαταστάσεις της μικροζυθοποιίας Ζέος με έδρα το Άργος, χωρίς η Volkan να διαθέτει δικές της εγκαταστάσεις στη Σαντορίνη.

Σχετικά Άρθρα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

To WSPC σε συνεργασία με τη Winebox διοργανώνει ένα μοναδικό masterclass με τον Charles Duval-Leroy, επικεφαλής του φημισμένου οίκου Champagne Duval-Leroy την Τετάρτη 29...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Tην 1η Νοεμβρίου το Ξινόμαυρο γιορτάζει παγκόσμια και για το λόγο αυτό οι «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» διοργανώνουν και προτείνουν για τους λάτρεις της ποικιλίας,...

REPORTS

Οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης κρασιού που δεν εκσυγχρονίζουν την τεχνολογική τους υποδομή και δεν επενδύουν στην ψηφιακή μετάβαση φαίνεται πως θα δυσκολευτούν να επιβιώσουν...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...