Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέα εποχή για τον διεθνή οινικό διαγωνισμό International Wine Challenge

Σε νέα εποχή εισέρχεται το International Wine Challenge υπό την ηγεσία του Chris Ashton, η οποία πλέον λειτουργεί ανεξάρτητα ως IWC Events Limited. Στόχος της νέας διοίκησης είναι να επεκτείνουν την παγκόσμια απήχηση του κορυφαίου διεθνούς διαγωνισμού οίνου, διατηρώντας αμετάβλητο το κύρος του.

Στη νέα διοίκηση του IWR εισήλθε ως Εμπορική Διευθύντρια η Lee Sharkey, η οποία έχει μακρά εμπειρία ως εκδότρια στα περιοδικά Harpers Wine & Spirit και Drinks Retailing, αλλά και ως Υπεύθυνη Εκδηλώσεων για την SITT στην Agile Media. Τον ρόλο της Υπεύθυνης Εκδηλώσεων της IWC ανέλαβε η Lucy Marcuson, η οποία στο παρελθόν έχει εργαστεί στο τμήμα marketing και PR των εταιρειών Armit Wines, Lea & Sanderman, 67 Pall Mall και Drinks Trust. Επικεφαλής του τμήματος Ψηφιακού Μάρκετινγκ αναλαμβάνει η Adriana Lyon-Shaw που στο παρελθόν έχει περάσει από την Alibaba και έχει συνεργαστεί ξανά με τον Ashton στην εκδήλωση Drink Japan. Τέλος, ο Chris Boiling συνεχίζει στο ρόλο του ως Editor of Canopy, δηλαδή του newsletter του International Wine Challenge, στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι 41.000 χρήστες από 75 χώρες.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το WineTrails Φεβρουαρίου 2025

Παρά το κύμα αλλαγών ο Ashton υπογράμμισε τη δέσμευση του στο να διατηρήσει άθικτη την διεξοδική διαδικασία αξιολόγησης του διαγωνισμού, η οποία είναι καθοριστική για το κύρος του IWC. Κάθε Απρίλιο. 500 κριτές από 40 χώρες συγκεντρώνονται στο Λονδίνο για να διασφαλίσουν ότι τα κρασιά που βραβεύονται έχουν δοκιμαστεί τουλάχιστον 12 φορές. Οι Πρόεδροι της Επιτροπής Oz Clarke, Tim Atkin (Master of Wine), Helen McGinn, Sam Caporn (Master of Wine) και Peter McCombie (Master of Wine) έχουν σημαντικό ρόλο για τη διατήρηση των υψηλών στάνταρ του διαγωνισμού.

Όσον αφορά το φετινό 41ο IWC, φέτος αναμένεται η επιστροφή των ετήσιου δείπνου των βραβείων τον Σεπτέμβριο, όταν και διοργανωνόταν αρχικά. Αναλυτικότερα, θα λάβει χώρα στις 9 Σεπτεμβρίου στο The Guildhall του Λονδίνου, φέρνοντας στο προσκήνιο κορυφαία κρασιά, οινοποιούς και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται εντός τους αμπελοοινικού τομέα.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στο Champagne Charlies του Λονδίνου προσγειώθηκαν τα κρασιά του θεσσαλικού αμπελώνα στα πλαίσια εκδήλωσης γευσιγνωσίας οίνου που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα πλαίσια του...

REPORTS

Οι αμπελουργοί της νότιας Γαλλίας βγήκαν στους δρόμους του Μπεζιέ το περασμένο Σαββατοκύριακο, ζητώντας άμεση κρατική και ευρωπαϊκή στήριξη, καθώς ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος...

REPORTS

Για τον Sergiy Klimov, το κρασί δεν είναι απλώς ένα προϊόν. Είναι μια παλλόμενη ανάσα της ουκρανικής γης, ένας ζωντανός κρίκος ανάμεσα στο παρελθόν...

REPORTS

Τι γίνεται αν η τρέχουσα κρίση στη βιομηχανία οίνου δεν οφείλεται αποκλειστικά σε εξωτερικούς παράγοντες; Πέρα από τις πληθωριστικές πιέσεις, τις γεωπολιτικές εντάσεις, το...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...