Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μόλις έξι ζυθοποιοί παράγουν τη μισή μπύρα του πλανήτη

Ένα γράφημα που δημιουργήθηκε από την Statista, η οποία πήρε της πληροφορίες από την BarthHaas, δείχνει πως έξι είναι οι παραγωγοί της μεγαλύτερης ποσότητας μπύρας παγκοσμίως.

Αποτελεί πλέον γεγονός στον κόσμο της μπύρας και των αλκοολούχων ποτών , καθώς και σε άλλες βιομηχανίες το συγκεκριμένο μεγάλο μερίδιο αγοράς.

Το γράφημα αυτό ,δικαιολογημένα, ονομάζεται «Η Βιομηχανία της Μπύρας και η Ψευδαίσθηση της Επιλογής», και εξετάζει τη συνολική παραγωγή μπύρας καθώς και την παγκόσμια παραγωγή μπύρας ως ποσοστό.

Αξιοσημείωτα, ο γίγαντας ζυθοποιίας AB InBev αποδείχθηκε ότι αντιπροσωπεύει περίπου το 25,7% της παγκόσμιας παραγωγής μπύρας το 2020. Ωστόσο, αν αναλογιστεί κανείς το εντυπωσιακό πορτοφόλιο του και τις ετικέτες των προϊόντων του, τότε ίσως δεν είναι παράλογο το αποτέλεσμα. Η AB InBev κατέχει τεράστιες αγαπημένες μάρκες στις ΗΠΑ όπως: Corona, Budweiser, Bud Light, Beck’s, Modelo, Stella Artois κτλ.

Εν τω μεταξύ, η Heineken αντιπροσώπευε το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό της παγκόσμιας παραγωγής μπύρας στο 12,2%,ενώ η ζυθοποιία διαθέτει και άλλα μεγάλα ονόματα όπως η Sol και η Sagres.

Η Molson Coors αντιπροσώπευε το 4,6% το 2020, με τις μάρκες της Miller και Foster, καθώς και μια πληθώρα άλλων στο χαρτοφυλάκιό της.

Πηγή: www.thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Για δεύτερη φορά, το Πανεπιστήμιο του Tokaj διοργανώνει το συνέδριο Tokaj Wine Congress από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου στο Sárospatak (βορειοανατολική Ουγγαρία)...

REPORTS

Το πρώτο ροζέ κρασί του Κτήµατος Κυρ-Γιάννη από τον αµπελώνα της Νάουσας, µόλις στην τρίτη χρονιά κυκλοφορίας του, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις εντός και...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η οινική Κρήτη ταξιδεύει και φέτος στην Αθήνα την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ, 6 ζώνες ΠΓΕ και 27...

REPORTS

Στην καρδιά της Σάμου, τα ορεινά πατρογονικά αμπελοτόπια με το μικρόρωγο μοσχάτο σταφύλι προσλαμβάνουν γεύση και αρώματα από τον άνεμο, τη βροχή, τη φύση,...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...