Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μόλις έξι ζυθοποιοί παράγουν τη μισή μπύρα του πλανήτη

Ένα γράφημα που δημιουργήθηκε από την Statista, η οποία πήρε της πληροφορίες από την BarthHaas, δείχνει πως έξι είναι οι παραγωγοί της μεγαλύτερης ποσότητας μπύρας παγκοσμίως.

Αποτελεί πλέον γεγονός στον κόσμο της μπύρας και των αλκοολούχων ποτών , καθώς και σε άλλες βιομηχανίες το συγκεκριμένο μεγάλο μερίδιο αγοράς.

Το γράφημα αυτό ,δικαιολογημένα, ονομάζεται «Η Βιομηχανία της Μπύρας και η Ψευδαίσθηση της Επιλογής», και εξετάζει τη συνολική παραγωγή μπύρας καθώς και την παγκόσμια παραγωγή μπύρας ως ποσοστό.

Αξιοσημείωτα, ο γίγαντας ζυθοποιίας AB InBev αποδείχθηκε ότι αντιπροσωπεύει περίπου το 25,7% της παγκόσμιας παραγωγής μπύρας το 2020. Ωστόσο, αν αναλογιστεί κανείς το εντυπωσιακό πορτοφόλιο του και τις ετικέτες των προϊόντων του, τότε ίσως δεν είναι παράλογο το αποτέλεσμα. Η AB InBev κατέχει τεράστιες αγαπημένες μάρκες στις ΗΠΑ όπως: Corona, Budweiser, Bud Light, Beck’s, Modelo, Stella Artois κτλ.

Εν τω μεταξύ, η Heineken αντιπροσώπευε το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό της παγκόσμιας παραγωγής μπύρας στο 12,2%,ενώ η ζυθοποιία διαθέτει και άλλα μεγάλα ονόματα όπως η Sol και η Sagres.

Η Molson Coors αντιπροσώπευε το 4,6% το 2020, με τις μάρκες της Miller και Foster, καθώς και μια πληθώρα άλλων στο χαρτοφυλάκιό της.

Πηγή: www.thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στο Champagne Charlies του Λονδίνου προσγειώθηκαν τα κρασιά του θεσσαλικού αμπελώνα στα πλαίσια εκδήλωσης γευσιγνωσίας οίνου που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα πλαίσια του...

REPORTS

Οι αμπελουργοί της νότιας Γαλλίας βγήκαν στους δρόμους του Μπεζιέ το περασμένο Σαββατοκύριακο, ζητώντας άμεση κρατική και ευρωπαϊκή στήριξη, καθώς ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος...

REPORTS

Για τον Sergiy Klimov, το κρασί δεν είναι απλώς ένα προϊόν. Είναι μια παλλόμενη ανάσα της ουκρανικής γης, ένας ζωντανός κρίκος ανάμεσα στο παρελθόν...

REPORTS

Τι γίνεται αν η τρέχουσα κρίση στη βιομηχανία οίνου δεν οφείλεται αποκλειστικά σε εξωτερικούς παράγοντες; Πέρα από τις πληθωριστικές πιέσεις, τις γεωπολιτικές εντάσεις, το...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...