Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με έμπνευση και αρώματα από τη δροσιστική ωδή του μοσχάτου το νέο Samos Vin Doux Gelato

Νέο παγωτό με γεύση από το διεθνώς αναγνωρισμένο κρασί του ΕΟΣ Σάμου, Samos Vin Doux, κυκλοφορεί η σαμιακή εταιρεία Gelateria «Piccolo Posto» Ηλία Γιαννουλόπουλου σε συνεργασία με τους οινολόγους του συνεταιρισμού.

Το Samos Vin Doux Gelato, όπως ονομάζεται το νέο παγωτό είναι διαθέσιμο και σε μορφή sorbet και προς το παρόν κυκλοφορεί μόνο στη Σάμο.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

Μια ιδέα ξεχωριστή, μέσα στην απλότητά της. Κι ένα παγωτό τόσο απολαυστικό που αποκλείεται να σταματήσετε στις δύο μπάλες… με κίνδυνο να σας εντοπίσουν στο αλκοτέστ!

Παγωτό με γεύση σαμιώτικου μοσχάτου κρασιού: Ολόδροσο Samos Vin Doux Gelato  με αγνά υλικά και πολύ έμπνευση.

Το νέο παγωτό,  το οποίο κυκλοφορεί και σε sorbet, κρύβει στην παγωμένη του καρδιά τη ζεστασιά του ήλιου που εμπλουτίζει το μικρόρωγο μοσχάτο σταφύλι της Σάμου με τα αρώματα της πυκνόφυτης σαμιακής γης. Το θρυλικό Samos Vin Doux, το παγκοσμίως αναγνωρισμένο γλυκό κρασί του Συνεταιρισμού του νησιού, που για αιώνες αποτελεί σύμβολο ταυτότητας και πολιτιστικής υπερηφάνειας για τους Σαμιώτες, εμπλουτίζει τη γεύση του χειροποίητου αυτού παγωτού με αρώματα ώριμου βερίκοκου, μελιού και ανθών πορτοκαλιάς αλλά και μια βελούδινη υφή που μένει αξέχαστη.

Η δημιουργία του Samos Vin Doux Gelato  αλλά και το Sorbet βασίστηκαν σε πολύμηνη έρευνα και πειραματισμό του ιδρυτή της σαμιακής Gelaterias “Piccolo Posto” Ηλία Γιαννουλόπουλου σε συνεργασία με τις οινολόγους του Συνεταιρισμού. Ο σεβασμός στην αυθεντική γεύση του μοσχάτου ήταν πρωταρχικός στόχος, με το κρασί να χρησιμοποιείται ως βασικό υλικό — όχι απλώς ως αρωματικό στοιχείο.

 «Θέλαμε να φτιάξουμε κάτι που να μιλάει για τη Σάμο, με τη Σάμο και από τη Σάμο. Το Samos Vin Doux Gelato είναι η ιστορία μας…  συμπυκνωμένη σε μια μπάλα απολαυστικού παγωτού», δηλώνει η ομάδα του Piccolo Posto.

Το παγωτό και η εκδοχή του σε σορμπέ, είναι διαθέσιμα μόνο στη Σάμο, προς το παρόν. Συνοδεύει τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι αισθήσεων που ξεκινά από τους ορεινούς αμπελώνες και τις πεζούλες ξερολιθιάς του μοσχάτου και καταλήγει σε δροσιστική, καλοκαιρινή απόλαυση.

 

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου ανοίγει η αυλαία για τις φετινές «Γιορτές Κρασιού» του νησιού την Παρασκευή 22 Αυγούστου. Η εκδήλωση που...

REPORTS

Ως αμπελουργός, ο μυθικός βασιλιάς «Αγκαίος» της Σάμου θα εκτιμούσε αναμφίβολα αυτό το αρωματικό και ελαφρύ στο στόμα κόκκινο κρασί από τη νησιωτική ποικιλία...

REPORTS

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιδρομές των αγριόχοιρων στους αμπελώνες κρούει ο ΕΟΣ Σάμου, την ώρα που ο αμπελουργικός κόσμος του νησιού εισέρχεται...

REPORTS

Στο Μουσείου Οίνου της Σάμου, που παντρεύει την αυθεντική οινική παράδοση με τη σύγχρονη μουσειακή άποψη, οι συμμετέχοντες στις premium γευσιγνωσίες, ταξιδεύουν μέσα από...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με πρωτεργάτη το ούζο, σε πολλές premium αλλά και καινοτόµες εκδοχές, που κινεί τις ελληνικές εξαγωγές από τον προηγούµενο αιώνα, αλλά και το τσίπουρο,...

REPORTS

Ως αμπελουργός, ο μυθικός βασιλιάς «Αγκαίος» της Σάμου θα εκτιμούσε αναμφίβολα αυτό το αρωματικό και ελαφρύ στο στόμα κόκκινο κρασί από τη νησιωτική ποικιλία...

REPORTS

Η έκθεση «European Wine Market Report 2024» παρουσίασε το 2024 ως µια χρονιά µε άνευ προηγουµένου δυσκολίες για τον ευρωπαϊκό αµπελοοινικό τοµέα, λόγω µιας...

REPORTS

Σταφύλια υψηλής ποιότητας σε όλο το εύρος των αμπελουργικών περιοχών της χώρας προοιωνίζει ο φετινός τρύγος, με τη συγκομιδή για τις πρώιμες ποικιλίες να...