Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μια µονοποικιλιακή οινοποίηση µεσσηνιακού Chardonnay από το οινοποιείο Nestor Wines

Λευκή οινοποίηση µε προζυµωτική εκχύλιση και έξι µήνες σε δρύινα βαρέλια, δίνουν ένα κρασί µε µέτριο χρυσαφένιο χρώµα και αρώµατα από ώριµα, ζουµερά πυρηνόκαρπα, διακριτικό τροπικό φρούτο και βοτανικά, λευκό πιπέρι και νότες ελαφριάς ορυκτότητας.

Ήπια παρουσία έχουν καπνικά αρώµατα, δρυς, βανίλια, βούτυρο και καβουρδισµένος ξηρός καρπός. Στο στόµα είναι ξηρό, µε µέτρια οξύτητα, καλοδοµηµένο και µε στρογγυλό σώµα, συν κρεµώδη υφή. Ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο διακρίνει κανείς ώριµο ροδάκινο και βερίκοκο, αποξηραµένο χαµοµήλι και φασκόµηλο, νότες από µέλι και κερήθρα και στοιχεία βουτύρου και γιαουρτιού.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 40 του WineTrails

Στο τελείωµα, εντοπίζονται λεπτοµέρειες από καβουρδισµένο αµύγδαλο, πινελιές από κρουασάν και ξεροψηµένο ψωµί και ακολουθεί µία πυκνή, µακρά επίγευση. (13,% vol.)

PYLOS Chardonnay 2023

Οινοποιείο: Nestor Wines

Οινολόγος: Mατίνα Τετώρου, Βασίλης Λαφαζάνης

Περιοχή: Μεσσηνία

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.

REPORTS

Τη δυνατότητα σε συλλέκτες, οινόφιλους και επαγγελματίες να αποκτήσουν ξεχωριστές ετικέτες, που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πρωτογενή αγορά δίνει δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί...