Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μια µονοποικιλιακή οινοποίηση µεσσηνιακού Chardonnay από το οινοποιείο Nestor Wines

Λευκή οινοποίηση µε προζυµωτική εκχύλιση και έξι µήνες σε δρύινα βαρέλια, δίνουν ένα κρασί µε µέτριο χρυσαφένιο χρώµα και αρώµατα από ώριµα, ζουµερά πυρηνόκαρπα, διακριτικό τροπικό φρούτο και βοτανικά, λευκό πιπέρι και νότες ελαφριάς ορυκτότητας.

Ήπια παρουσία έχουν καπνικά αρώµατα, δρυς, βανίλια, βούτυρο και καβουρδισµένος ξηρός καρπός. Στο στόµα είναι ξηρό, µε µέτρια οξύτητα, καλοδοµηµένο και µε στρογγυλό σώµα, συν κρεµώδη υφή. Ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο διακρίνει κανείς ώριµο ροδάκινο και βερίκοκο, αποξηραµένο χαµοµήλι και φασκόµηλο, νότες από µέλι και κερήθρα και στοιχεία βουτύρου και γιαουρτιού.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 40 του WineTrails

Στο τελείωµα, εντοπίζονται λεπτοµέρειες από καβουρδισµένο αµύγδαλο, πινελιές από κρουασάν και ξεροψηµένο ψωµί και ακολουθεί µία πυκνή, µακρά επίγευση. (13,% vol.)

PYLOS Chardonnay 2023

Οινοποιείο: Nestor Wines

Οινολόγος: Mατίνα Τετώρου, Βασίλης Λαφαζάνης

Περιοχή: Μεσσηνία

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε δύσκολη εξίσωση που απαιτεί να συνεκτιµηθούν πολύ περισσότεροι παράγοντες, από την προφανή ανάγκη να ληφθούν άµεσα µέτρα για το µετριασµό των επιπτώσεών της,...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Την διενέργεια φθινοπωρινών ψεκασμών μετά τον τρύγο με σκοπό να περιοριστούν οι διαχειμάζουσες μορφές των παθογόνων του περονόσπορου και του ωιδίου συνιστούν οι γεωπόνοι...

REPORTS

Σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε η φετινή γενική συνέλευση του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, αφού φέτος ο ΑΟΣ και η Διοίκηση του κατάφεραν να ορίσουν...

REPORTS

Η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ξηρασίας και οι συνέπειες που συνεπάγονται αυτής έδειξε το πρόσωπο της στον φετινό μισακό τρύγο, υπογραμμίζοντας διαρθρωτικές αδυναμίες και κινήσεις...