Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με υψηλές προσδοκίες ο τρύγος στη Λήμνο, στα καλύτερα του το Λημνιό

Με μειωμένη την ποσότητα του Μοσχάτου έως 20% αλλά σε άριστη κατάσταση ξεκίνησε ο τρύγος στην Λήμνο, ενώ τις επόμενες μέρες ξεκινά και για το Λημνιό, χωρίς ιδιαίτερες αυξομειώσεις στην παραγωγή του αλλά με την ωρίμανση στα καλύτερα της.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Λήμνου – η Ένωση και το οινοποιείο της, το Limnos Winesαποτελεί την οινική δύναμη της Λήμνου. Ο φετινός τρύγος ξεκίνησε στις 30 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί κατά τα μέσα Σεπτεμβρίου. Οι αμπελουργοί μέλη του συνεταιρισμού καλούνται να φέρνουν στο οινοποιείο τα σταφύλια τους ανά κατηγορία, Μοσχάτο Αλεξανδρείας βιολογικό, συμβατικό, Λημνιό και λοιπές ποικιλίες, συγκεκριμένες ημέρες με βάση το πρόγραμμα του τρύγου.
Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κράσσο, διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού: «Η ποσότητα του Μοσχάτου είναι 15-20% μειωμένη σε σχέση με την προηγούμενη εσοδεία, λόγω της ανομβρίας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Τα σταφύλια συγκομίζονται σε άριστη κατάσταση καθώς δεν υπάρχουν μυκητολογικές προσβολές,  έχουν εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά και η οινοποιηση ξηρών και γλυκών οίνων ΠΟΠ προχωρά πολύ ικανοποιητικά . Το Λημνιό αναμένεται να τρυγηθεί στα μέσα Σεπτέμβρη, χωρίς ιδιαίτερες αυξομειώσεις στην παραγωγή του. Η ωρίμανση του είναι από τις καλύτερες των τελευταίων ετών, με πλούσιες χρωστικές και ιδανικά σάκχαρα για τα ξηρά ΠΟΠ κρασιά.».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μία ομάδα Ουρουγουανών ερευνητών παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας εκτενούς μελέτης που διερευνά τη δυνατότητα μείωσης ή μερικής αντικατάστασης του διοξειδίου του θείου (SO₂)...

REPORTS

Μελέτη που διεξήγαγε η Danielle Gallina, από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UBC) στο Οκάναγκαν, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Jonathan Cinnamon στα οινοποιεία...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ιστορία δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Είναι μια πορεία που χτίζεται με τον χρόνο, τις επιλογές και τη συνέπεια. Δεν επαναλαμβάνεται, αλλά εξελίσσεται....

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...