Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το «Άρωμα Λόφου» του οινοποιείου Αχάϊα Κλάους με σημαντικές διακρίσεις στην Φρανκφούρτη

Δύο χρυσά μετάλλια για δύο ετικέτες κρασιού της φετινής μάλιστα σοδειάς, κέρδισε το οινοποιείο Αχάϊα Κλάους στο διεθνή διαγωνισμό οίνου της Φρανκφούρτης της Γερμανίας.

Διάκριση της εταιρείας Αχάϊα Κλάους που γιορτάζει τα 160 χρόνια λειτουργίας της στον διεθνή διαγωνισμό οίνου στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

Πιο συγκεκριμένα, το Λευκό Άρωμα Λόφου 2021 στέφθηκε στην πρώτη θέση κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Η συγκεκριμένη ετικέτα αποτελείται από τις ποικιλίες Μαλαγουζιά, Ροδίτη και Chardonnay και χαρακτηρίζεται από την φρεσκάδα του, τα έντονα αρώματα εσπεριδοειδών και την φρουτένια γεύση του.

Επίσης, το δεύτερο χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το Ερυθρό Άρωμα Λόφου 2021 στην κατηγορία του. Παράγεται από τις ποικιλίες Μαυροδάφνη, Cabernet Sauvignon και Syrah όπου δίνουν έντονα αρώματα από κόκκινα φρούτα και ένα πλούσιο και φρουτώδες στόμα με μακράν επίγευση.

Ο διεθνής διαγωνισμός της Φρανκφούρτης αποτελεί ένα θεσμό στον οποίο επαγγελματίες από όλο το κόσμο εκθέτουν τα προϊόντα τους προς αξιολόγηση από επαγγελματίες γευσιγνώστες. Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 3740 δείγματα από 52 διαφορετικές χώρες όπου 2500 δείγματα αφορούσαν το κρασί, ενώ 690 την μπύρα και 550 άλλα οινοπνευματώδη ποτά. Το χρυσό μετάλλιο του διαγωνισμού πιστοποιεί την ποιότητα του προϊόντος, καθώς και τον έπαινο των επαγγελματιών γευσιγνωσίας απέναντι σε ένα μεγάλο αριθμό προϊόντων.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στο Champagne Charlies του Λονδίνου προσγειώθηκαν τα κρασιά του θεσσαλικού αμπελώνα στα πλαίσια εκδήλωσης γευσιγνωσίας οίνου που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα πλαίσια του...

REPORTS

Οι αμπελουργοί της νότιας Γαλλίας βγήκαν στους δρόμους του Μπεζιέ το περασμένο Σαββατοκύριακο, ζητώντας άμεση κρατική και ευρωπαϊκή στήριξη, καθώς ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος...

REPORTS

Για τον Sergiy Klimov, το κρασί δεν είναι απλώς ένα προϊόν. Είναι μια παλλόμενη ανάσα της ουκρανικής γης, ένας ζωντανός κρίκος ανάμεσα στο παρελθόν...

REPORTS

Τι γίνεται αν η τρέχουσα κρίση στη βιομηχανία οίνου δεν οφείλεται αποκλειστικά σε εξωτερικούς παράγοντες; Πέρα από τις πληθωριστικές πιέσεις, τις γεωπολιτικές εντάσεις, το...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...