Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με νέα εμφάνιση για τη Μαλαγουζιά 2024 γιορτάζει τα 25 έτη το Κτήμα Αρβανιτίδη

Οι αδελφοί Θανάσης και Γιώργος Αρβανιτίδης, συνδυάζοντας τη βαθιά αγάπη για το αμπέλι με τη γνώση, συνεχίζουν να μας προσφέρουν κρασιά που αντικατοπτρίζουν τις δυνατότητες των ελληνικών ποικιλιών και τον απόλυτο εγκλιματισμό των διεθνών στο terroir του αμπελώνα τους, στον Ασκό Θεσσαλονίκης. Κρασιά με τυπικότητα και σταθερή ποιότητα σε κάθε σοδειά, που γοητεύουν τον σύγχρονο καταναλωτή.

Συμπληρώνοντας 25 χρόνια λειτουργίας, η οικογενειακή επιχείρηση με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την ανανέωση της οπτικής ταυτότητας των κρασιών της. Οι νέες ετικέτες εμφανίζουν ένα νέο, σύγχρονο πρόσωπο που αντικατοπτρίζει την εξέλιξη και την ποιότητά τους.

Το Κτήμα Αρβανιτίδη βρίσκεται στον Ασκό Θεσσαλονίκης, ένα μικρό, ήσυχο χωριό σε υψόμετρο 500 μέτρων στην ανατολική πλαγιά του όρους Βερτίσκος. Σ’ αυτή την όμορφη ημιορεινή περιοχή, στη θέση ενός παλιού αμπελιού της οικογένειας Αρβανιτίδη, δημιουργήθηκε το 1999, από τον γεωπόνο Θανάση Αρβανιτίδη και τον αδελφό του Γιώργο, ένας νέος σύγχρονος αμπελώνας και το Κτήμα Αρβανιτίδη. Συνδυάζοντας τη βαθιά αγάπη για το αμπέλι με τη γνώση και τη χρήση νέων, καινοτόμων τεχνικών οινοποίησης, το Κτήμα Αρβανιτίδη παράγει κρασιά που αντικατοπτρίζουν τις δυνατότητες των ελληνικών ποικιλιών και τον απόλυτο εγκλιματισμό των διεθνών στο terroir της περιοχής.

Κρασιά με τυπικότητα και σταθερή ποιότητα σε κάθε σοδειά που γοητεύουν τον σύγχρονο καταναλωτή. 

Έτσι στα θέλγητρα της περιοχής, την καταπράσινη φύση, το υγιεινό βουνίσιο κλίμα και τα ονομαστά φρούτα, το περίφημο κασέρι, τα κρέατα αλλά και το γνωστό καρναβάλι με τους κουδουνοφόρους του γειτονικού Σοχού, έχει πλέον προστεθεί και το κρασί της.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Δυτική Μακεδονία περνά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο, καθώς η Καστοριά φιλοξενεί την εναρκτήρια διεθνή συνδιάσκεψη του EnoGastroDEST, μιας σημαντικής πρωτοβουλίας για τον οινικό και...

REPORTS

Η συγκομιδή στην Καλιφόρνια του 2025 ανακοινώθηκε στο ύψος της περσινής: οι αρχές παρουσιάζουν μια προσωρινή εκτίμηση 3 εκατομμυρίων τόνων οινοποιήσιμων σταφυλιών, σε σύγκριση...

REPORTS

Οι κορυφαίες επιχειρήσεις οινοτουρισμού της Νότιας Αυστραλίας βραβεύτηκαν στα βραβεία Best Of Wine Tourism Awards 2026, που απονεμήθηκαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια...

REPORTS

Υπάρχουν διάφορες κλιματικές κατηγορίες που θα μπορούσε να ενταχθεί το κλίμα σε σχέση με την άμπελο. Για αρχή υπάρχουν τα ψυχρά κλίματα που είναι...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Ιταλία ετοιμάζεται να ανακτήσει το 2025 την πρωτιά στην παγκόσμια παραγωγή κρασιού, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις των Assoenologi, ISMEA και Unione Italiana...

REPORTS

Η European Wine Industry Association (AIVE) καλεί οινοποιεία και συνεταιρισμούς να αποφύγουν τις «πωλήσεις κάτω του κόστους» την τρέχουσα περίοδο τρύγου, προειδοποιώντας ότι τέτοιες...

REPORTS

Η γερμανική οινοποιία περνά μια από τις δυσκολότερες περιόδους της. Σύμφωνα με τη νέα πρωτοβουλία Zukunftsinitiative Deutscher Weinbau, που ίδρυσε τον Μάιο ο οινοποιός...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η µετασυλλεκτική λίπανση, γνωστή και ως επικουρική θρέψη, αποκτά ολοένα και µεγαλύτερη σηµασία στη σύγχρονη διαχείριση των αµπελώνων. Αφορά την εφαρµογή θρεπτικών στοιχείων µετά...