Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με νέα εμφάνιση για τη Μαλαγουζιά 2024 γιορτάζει τα 25 έτη το Κτήμα Αρβανιτίδη

Οι αδελφοί Θανάσης και Γιώργος Αρβανιτίδης, συνδυάζοντας τη βαθιά αγάπη για το αμπέλι με τη γνώση, συνεχίζουν να μας προσφέρουν κρασιά που αντικατοπτρίζουν τις δυνατότητες των ελληνικών ποικιλιών και τον απόλυτο εγκλιματισμό των διεθνών στο terroir του αμπελώνα τους, στον Ασκό Θεσσαλονίκης. Κρασιά με τυπικότητα και σταθερή ποιότητα σε κάθε σοδειά, που γοητεύουν τον σύγχρονο καταναλωτή.

Συμπληρώνοντας 25 χρόνια λειτουργίας, η οικογενειακή επιχείρηση με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την ανανέωση της οπτικής ταυτότητας των κρασιών της. Οι νέες ετικέτες εμφανίζουν ένα νέο, σύγχρονο πρόσωπο που αντικατοπτρίζει την εξέλιξη και την ποιότητά τους.

Το Κτήμα Αρβανιτίδη βρίσκεται στον Ασκό Θεσσαλονίκης, ένα μικρό, ήσυχο χωριό σε υψόμετρο 500 μέτρων στην ανατολική πλαγιά του όρους Βερτίσκος. Σ’ αυτή την όμορφη ημιορεινή περιοχή, στη θέση ενός παλιού αμπελιού της οικογένειας Αρβανιτίδη, δημιουργήθηκε το 1999, από τον γεωπόνο Θανάση Αρβανιτίδη και τον αδελφό του Γιώργο, ένας νέος σύγχρονος αμπελώνας και το Κτήμα Αρβανιτίδη. Συνδυάζοντας τη βαθιά αγάπη για το αμπέλι με τη γνώση και τη χρήση νέων, καινοτόμων τεχνικών οινοποίησης, το Κτήμα Αρβανιτίδη παράγει κρασιά που αντικατοπτρίζουν τις δυνατότητες των ελληνικών ποικιλιών και τον απόλυτο εγκλιματισμό των διεθνών στο terroir της περιοχής.

Κρασιά με τυπικότητα και σταθερή ποιότητα σε κάθε σοδειά που γοητεύουν τον σύγχρονο καταναλωτή. 

Έτσι στα θέλγητρα της περιοχής, την καταπράσινη φύση, το υγιεινό βουνίσιο κλίμα και τα ονομαστά φρούτα, το περίφημο κασέρι, τα κρέατα αλλά και το γνωστό καρναβάλι με τους κουδουνοφόρους του γειτονικού Σοχού, έχει πλέον προστεθεί και το κρασί της.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μέχρι τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου θα παραμείνει ανοιχτή η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών με οινοποιήσιμες ποικιλίες στο αμπέλι έτους 2025, καθώς...

REPORTS

Μια εντυπωσιακή «λευκή γάντι» επιτυχία σημείωσε στο Χονγκ Κονγκ η πρώτη δημοπρασία με κρασιά απευθείας από το κελάρι του ιστορικού οίκου Edouard Delaunay. Η...

REPORTS

Στο Μπορντό, εκεί όπου η ιστορία του κρασιού συναντά σταθερά την καλλιτεχνική έκφραση, κάθε νέα ετικέτα του Château Mouton-Rothschild λειτουργεί σαν μια μικρή αποκάλυψη....

REPORTS

Μια νέα μελέτη της FTI Consulting σκιαγραφεί μια ανησυχητική πραγματικότητα για τον νοτιοαφρικανικό αμπελώνα: μέσα σε μία δεκαετία, η χώρα χάνει καλλιεργήσιμη έκταση, οι...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.

REPORTS

Τη δυνατότητα σε συλλέκτες, οινόφιλους και επαγγελματίες να αποκτήσουν ξεχωριστές ετικέτες, που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πρωτογενή αγορά δίνει δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί...