ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΓΑΒΑΛΑ
ΜΑΥΡΟΤΡΑΓΑΝΟ
Ερυθρό ξηρό
VOL: 13,4%
Το Μαυροτράγανο είναι η κύρια ερυθρή ποικιλία του νησιού η οποία ήταν υπό εξαφάνιση πριν λίγα χρόνια. Τα αμπέλια είναι διάσπαρτα σε όλο το νησί. Είναι μία πολυδυναμική ποικιλία με μεγάλο δυναμικό παλαίωσης. Συμπυκνωμένα αρώματα μαύρων φρούτων, μπαχαριών και πιπεριού. Γεμάτο σώμα με υψηλή οξύτητα και μαλακές τανίνες είναι τα χαρακτηριστικά που περιγράφουν το Μαυροτράγανο. Η οινοποίηση του είναι κλασική ερυθρή οινοποίηση με 4-7 μέρες προζυμωτική εκχύλιση. Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με μακρά εκχύλιση και καθημερινές ανακυκλώσεις. Παλαίωση σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια 1ης-3ης χρήσης για 12 μήνες.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Μαυροτράγανο