Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οργανικό κρασί στο επανάνοιγμα της Παναγίας των Παρισίων

Ένα οργανικό κρασί που παράγεται από αφοσιωμένους καθολικούς χριστιανούς σε ένα οικολογικό χωριό στην κοιλάδα του Λίγηρα επιλέχθηκε για τον εορτασμό του επανανοίγματος της Παναγίας των Παρισίων.

Πέντε χρόνια από την καταστροφική πυρκαγιά που κατέστρεψε τον εμβληματικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, και έπειτα από κοπιαστικές εργασίες που κόστισαν 700 εκατ. ευρώ, η Γαλλία είναι έτοιμη να γιορτάσει το εκ νέου άνοιγμα της εκκλησίας στις 8 Δεκεμβρίου. Για την εντυπωσιακή τελετή που ετοιμάζεται, ο αρχιεπίσκοπος του Παρισίου, Laurent Ulrich επέλεξε το οργανικό κρασί από την οινοποιεία Regis and Anne-Reine Anouil. Τα κρασιά της οικογένειας Annouil έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν όταν ο πάπας Φραγκίσκος επισκέφτηκε την Μασσαλία τον Οκτώβριο του 2023.

Το λευκό κρασί που έχει επιλεχθεί είναι ένα blend Chardonnay, Grenache Blanc και Clairette Blanche από τις εσοδείες 2022 και 2023. Γιατί, όμως, επιλέχθηκε το κρασί της σχετικά μικρής οινοποιίας της οικογένειας Anouil έναντι κορυφαίων ετικετών από κολοσσούς όπως η LVMH και η Kering που συνέβαλαν τα μέγιστα στην επανακατασκευή του ναού;  Κατά τον Regis Anouil η πιθανότερη εξήγηση είναι πως ο αρχιεπίσκοπος εκτίμησε το γεγονός ότι παράγεται από αφοσιωμένους καθολικούς χριστιανούς, που ακολουθούν μεθόδους οινοπαραγωγής που σέβονται την ζωή και που είναι πιο κοντά στο προφίλ του οίνου που αρμόζει στην Θεία Κοινωνία

Το ζευγάρι αποφάσισε να αφοσιωθεί στην οινοπαραγωγή το 2017, όταν και αποσύρθηκε στο οικολογικό χωριό La Benisson-Dieu στην κοιλάδα του Λίγηρα. Εκεί διαθέτουν τον αμπελώνα τους έκτασης 26 στρεμμάτων, όπου παράγουν περίπου 10.000 φιάλες ετησίως, συμπεριλαμβανομένου ροζέ, λευκών και ερυθρών ετικετών. Τα κρασιά που παράγουν είναι οργανικά και παρασκευάζονται μόνο από ζυμωμένο χυμό σταφυλιού, για αυτό και φέρουν την ετικέτα Vin Methode Nature.

Πληροφορίες από Decanter

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο οινοτουρισμός εξελίσσεται σε έναν από τους πιο ζωηρούς κλάδους της παγκόσμιας οινικής οικονομίας. Το 2023 η αξία του υπολογίστηκε στα 46 δισεκατομμύρια δολάρια,...

REPORTS

Στους αμπελώνες της Ιταλίας εξελίσσεται μια αθόρυβη αλλά καθοριστική τεχνολογική επανάσταση. Ρομπότ, αισθητήρες και τεχνητή νοημοσύνη ενσωματώνονται ολοένα και περισσότερο στη σύγχρονη αμπελουργία: από...

REPORTS

Οι Βρυξέλλες προετοιμάζουν σχέδιο για την επόμενη φάση της εμπορικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν το καλοκαίρι με τις ΗΠΑ, με στόχο χαμηλότερους δασμούς σε...

REPORTS

Η International Wineries for Climate Action (IWCA) δημοσίευσε την Ετήσια Έκθεση 2025, παρουσιάζοντας πόσο γρήγορα αλλάζει ο χάρτης του παγκόσμιου κρασιού μέσα από τη...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Η γαλλική οινοποιία βιώνει μια κρίση που αγγίζει κάθε της επίπεδο, από τους αμπελουργούς έως τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες που την πλαισιώνουν. Οι...