Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οργανικό κρασί στο επανάνοιγμα της Παναγίας των Παρισίων

Ένα οργανικό κρασί που παράγεται από αφοσιωμένους καθολικούς χριστιανούς σε ένα οικολογικό χωριό στην κοιλάδα του Λίγηρα επιλέχθηκε για τον εορτασμό του επανανοίγματος της Παναγίας των Παρισίων.

Πέντε χρόνια από την καταστροφική πυρκαγιά που κατέστρεψε τον εμβληματικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, και έπειτα από κοπιαστικές εργασίες που κόστισαν 700 εκατ. ευρώ, η Γαλλία είναι έτοιμη να γιορτάσει το εκ νέου άνοιγμα της εκκλησίας στις 8 Δεκεμβρίου. Για την εντυπωσιακή τελετή που ετοιμάζεται, ο αρχιεπίσκοπος του Παρισίου, Laurent Ulrich επέλεξε το οργανικό κρασί από την οινοποιεία Regis and Anne-Reine Anouil. Τα κρασιά της οικογένειας Annouil έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν όταν ο πάπας Φραγκίσκος επισκέφτηκε την Μασσαλία τον Οκτώβριο του 2023.

Το λευκό κρασί που έχει επιλεχθεί είναι ένα blend Chardonnay, Grenache Blanc και Clairette Blanche από τις εσοδείες 2022 και 2023. Γιατί, όμως, επιλέχθηκε το κρασί της σχετικά μικρής οινοποιίας της οικογένειας Anouil έναντι κορυφαίων ετικετών από κολοσσούς όπως η LVMH και η Kering που συνέβαλαν τα μέγιστα στην επανακατασκευή του ναού;  Κατά τον Regis Anouil η πιθανότερη εξήγηση είναι πως ο αρχιεπίσκοπος εκτίμησε το γεγονός ότι παράγεται από αφοσιωμένους καθολικούς χριστιανούς, που ακολουθούν μεθόδους οινοπαραγωγής που σέβονται την ζωή και που είναι πιο κοντά στο προφίλ του οίνου που αρμόζει στην Θεία Κοινωνία

Το ζευγάρι αποφάσισε να αφοσιωθεί στην οινοπαραγωγή το 2017, όταν και αποσύρθηκε στο οικολογικό χωριό La Benisson-Dieu στην κοιλάδα του Λίγηρα. Εκεί διαθέτουν τον αμπελώνα τους έκτασης 26 στρεμμάτων, όπου παράγουν περίπου 10.000 φιάλες ετησίως, συμπεριλαμβανομένου ροζέ, λευκών και ερυθρών ετικετών. Τα κρασιά που παράγουν είναι οργανικά και παρασκευάζονται μόνο από ζυμωμένο χυμό σταφυλιού, για αυτό και φέρουν την ετικέτα Vin Methode Nature.

Πληροφορίες από Decanter

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Ιταλία ετοιμάζεται να ανακτήσει το 2025 την πρωτιά στην παγκόσμια παραγωγή κρασιού, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις των Assoenologi, ISMEA και Unione Italiana...

REPORTS

Η European Wine Industry Association (AIVE) καλεί οινοποιεία και συνεταιρισμούς να αποφύγουν τις «πωλήσεις κάτω του κόστους» την τρέχουσα περίοδο τρύγου, προειδοποιώντας ότι τέτοιες...

REPORTS

Η γερμανική οινοποιία περνά μια από τις δυσκολότερες περιόδους της. Σύμφωνα με τη νέα πρωτοβουλία Zukunftsinitiative Deutscher Weinbau, που ίδρυσε τον Μάιο ο οινοποιός...

REPORTS

Η Δυτική Μακεδονία περνά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο, καθώς η Καστοριά φιλοξενεί την εναρκτήρια διεθνή συνδιάσκεψη του EnoGastroDEST, μιας σημαντικής πρωτοβουλίας για τον οινικό και...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Ιταλία ετοιμάζεται να ανακτήσει το 2025 την πρωτιά στην παγκόσμια παραγωγή κρασιού, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις των Assoenologi, ISMEA και Unione Italiana...

REPORTS

Η European Wine Industry Association (AIVE) καλεί οινοποιεία και συνεταιρισμούς να αποφύγουν τις «πωλήσεις κάτω του κόστους» την τρέχουσα περίοδο τρύγου, προειδοποιώντας ότι τέτοιες...

REPORTS

Η γερμανική οινοποιία περνά μια από τις δυσκολότερες περιόδους της. Σύμφωνα με τη νέα πρωτοβουλία Zukunftsinitiative Deutscher Weinbau, που ίδρυσε τον Μάιο ο οινοποιός...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η µετασυλλεκτική λίπανση, γνωστή και ως επικουρική θρέψη, αποκτά ολοένα και µεγαλύτερη σηµασία στη σύγχρονη διαχείριση των αµπελώνων. Αφορά την εφαρµογή θρεπτικών στοιχείων µετά...