Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Λίγη λάμψη στην ποιότητα χαρίζει η Σαμπάνια Louis Roederer

Η Σαμπάνια «Champagne Brut Collection» του οίκου Louis Roederer είναι αποτέλεσμα του χαρμανιού που δημιουργήθηκε με σκοπό να αποδοθεί το καλύτερο μέρος κάθε χρονιάς και να δοθεί έμφαση στην αξία του Vin de Réserve, σχηματίζοντας ένα Brut sans année (ξηρό κρασί χωρίς χρονιά).

Πηγή φωτογραφίας https://www.plummarket.com/

Σκοπός του συγκεκριμένου στυλ είναι να “ισοπεδωθεί” το εφέ της κάθε σοδειάς κι έτσι κάποιος να πίνει το ίδιο κρασί για παράδειγμα το 2021 και το 2028.

Η σαμπάνια είναι χαρμάνι τριών χαρακτηριστικών ποικιλιών επιτρεπόμενων στη περιοχή της Καμπανίας (Chardonnay, Pinot Noir και Meunier), που τρυγήθηκαν από τους ιστορικούς αμπελώνες της Vallée de la Marne, Montagne de Reims και Cote des Blancs.

Kάθε cuvée της Brut Collection έχει ένα νούμερο στην ετικέτα, ξεκινώντας από το 242, σηματοδοτώντας τον αριθμό των χαρμανιών που έχουν πραγματοποιηθεί στην ιστορία του Οίκου, με έτος ίδρυσης το 1776. Σε μοντέρνο στυλ, προσφέρει φρεσκάδα, χρησιμοποιώντας την αρχή της Réserve Perpétuelle (χαρμάνι κρασιών από διαφορετικές χρονιές) και επικεντρώνοντας την έμπνευση από τον τρύγο της εκάστοτε χρονιάς. Μια σαμπάνια με περίπλοκη προσωπικότητα που αποκαλύπτει τον εαυτό της με τον καιρό…

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Σικελία επιστρέφει δυναμικά στον οινικό χάρτη, κουβαλώντας μαζί της όχι μόνο αριθμούς, αλλά και μια ανανεωμένη αυτοπεποίθηση. Η φετινή παραγωγή κρασιού άγγιξε τα...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία οίνου εισήλθε το 2025 σε μια περίοδο βαθιών μετασχηματισμών, που επηρεάζουν την κατανάλωση, την παραγωγή και το διεθνές εμπόριο. Σύμφωνα με...

REPORTS

Μες στην αυγή μιας νέας εποχής για την οινική εκπαίδευση, η Ιταλία ξαναφέρνει στο προσκήνιο έναν θεσμό που διατρέχει σαν βαθιά γραμμή το παγκόσμιο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς παρουσιάζει μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας, σε συνεργασία με τον κορυφαίο Έλληνα pastry chef Στέλιο Παρλιάρο.

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ασθένεια του ξύλου που συχνά παρερµηνεύεται ως προσβολή από ίσκα αποτελεί η ευτυπίωση, η οποία προκαλείται από τη δράση του ασκοµύκητα Eutypa lata.