Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Λίγη λάμψη στην ποιότητα χαρίζει η Σαμπάνια Louis Roederer

Η Σαμπάνια «Champagne Brut Collection» του οίκου Louis Roederer είναι αποτέλεσμα του χαρμανιού που δημιουργήθηκε με σκοπό να αποδοθεί το καλύτερο μέρος κάθε χρονιάς και να δοθεί έμφαση στην αξία του Vin de Réserve, σχηματίζοντας ένα Brut sans année (ξηρό κρασί χωρίς χρονιά).

Πηγή φωτογραφίας https://www.plummarket.com/

Σκοπός του συγκεκριμένου στυλ είναι να “ισοπεδωθεί” το εφέ της κάθε σοδειάς κι έτσι κάποιος να πίνει το ίδιο κρασί για παράδειγμα το 2021 και το 2028.

Η σαμπάνια είναι χαρμάνι τριών χαρακτηριστικών ποικιλιών επιτρεπόμενων στη περιοχή της Καμπανίας (Chardonnay, Pinot Noir και Meunier), που τρυγήθηκαν από τους ιστορικούς αμπελώνες της Vallée de la Marne, Montagne de Reims και Cote des Blancs.

Kάθε cuvée της Brut Collection έχει ένα νούμερο στην ετικέτα, ξεκινώντας από το 242, σηματοδοτώντας τον αριθμό των χαρμανιών που έχουν πραγματοποιηθεί στην ιστορία του Οίκου, με έτος ίδρυσης το 1776. Σε μοντέρνο στυλ, προσφέρει φρεσκάδα, χρησιμοποιώντας την αρχή της Réserve Perpétuelle (χαρμάνι κρασιών από διαφορετικές χρονιές) και επικεντρώνοντας την έμπνευση από τον τρύγο της εκάστοτε χρονιάς. Μια σαμπάνια με περίπλοκη προσωπικότητα που αποκαλύπτει τον εαυτό της με τον καιρό…

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η νεοφυής εταιρεία Bolledrinks με έδρα το Λονδίνο παρουσιάζει κάτι που ενδέχεται να αποτελέσει σταθμό για τον κόσμο των μη αλκοολούχων κρασιών: ένα αφρώδες...

REPORTS

Τα πρόσφατα στοιχεία της Liv-ex δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη στην παγκόσμια αγορά fine wine ενισχύθηκε περαιτέρω τον Οκτώβριο, με όλους τους βασικούς δείκτες της...

REPORTS

Ο Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ, Κριστόφ Χάνσεν, υπογράμμισε τη Δευτέρα ότι η εμπορική συμφωνία με το Mercosur μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό άνοιγμα για...

REPORTS

Τα λαμπερά Μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου ήταν οι πρωταγωνιστές μιας βραδιάς εμπνευσμένης από το ακριτικό νησί, σε ένα μοναδικό παιχνίδισμα γεύσεων που επιμελήθηκε...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Central Wine Fair, η πολυαναμενόμενη ετήσια έκθεση κρασιού της κεντρικής Ελλάδας, επιστρέφει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 σε νέο χώρο: την Αίγλη Ζαππείου,...

REPORTS

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας και εκλεκτής οινογνωσίας θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025, στο Jenny’s Rooftop Restaurant Bar του Sofitel Athens Airport, του...