Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Κλέφτες έκλεψαν «μια από τις καλύτερες συλλογές κρασιών στην Ισπανία»

Η ισπανική αστυνομία αναζητά κλέφτες που εισέβαλαν σε ένα από τα πιο πολυτελή εστιατόρια της Μαδρίτης και έβγαλαν 132 μπουκάλια κρασί από αυτό που θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα καλύτερα κελάρια κρασιού της Ισπανίας.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Το εξαιρετικό εστιατόριο Coque de Madrid, το οποίο έχει δύο αστέρια Michelin, έγινε στόχος της κλοπής τα ξημερώματα της Κυριακής. Τα 132 μπουκάλια που έχουν κλαπεί πιστεύεται ότι έχουν συνολική αξία 172.000 λιρών.

Σύμφωνα με αναφορές, οι κλέφτες απέκτησαν πρόσβαση στο Coque de Madrid μέσω ενός διπλανού φαρμακείου που έκλεισε πρόσφατα. Η αστυνομία πιστεύει ότι ήταν μια «ληστεία κατά παραγγελία», είπε μια πηγή στην εφημερίδα El Pais, καθώς οι κλέφτες φαινόταν να στοχεύουν μόνο τα πιο αποκλειστικά κρασιά στο κελάρι.

Ο Rafael Sandoval, ο σομελιέ του εστιατορίου και ένα από τα τρία αδέρφια που είναι ιδιοκτήτες του καταστήματος, δήλωσε: «Δεν ξέρω αν η ασφάλεια θα το καλύψει αυτό, αλλά δεν θα καλύψει τη συναισθηματική πτυχή των πραγμάτων. Έχουμε μπουκάλια εδώ που ανήκαν στον παππού μου και τα έχουμε κληρονομήσει από γενιά σε γενιά.

«Μιλάμε για μια από τις καλύτερες συλλογές κρασιών στην Ισπανία».

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι και πληγωμένοι από αυτό που συνέβη, όχι λόγω οικονομικού ζητήματος, αλλά επειδή μερικά από τα κλεμμένα μπουκάλια ανήκαν στον παππού μου από πολύ παλιά σοδειά όπως το 1925 ή το 1936. Υπήρχαν μπουκάλια που πέρασαν από γενιά σε γενιά και που δεν έχουν ούτε τα ίδια τα οινοποιεία. Είμαστε πολύ πικραμένοι που χάνουμε αυτά τα μπουκάλια που κρατούσαμε τόσο πολύ».

Το κελάρι φιλοξενεί μπουκάλια εκπληκτικής σπανιότητας μεταξύ της συλλογής του 25.000 ατόμων, ανάμεσά τους ένα Demijohn που ανακτήθηκε από ένα σκάφος που ενεπλάκη στη μάχη του Τραφάλγκαρ το 1805, σύμφωνα με τους Times.

Αυτή δεν είναι η πρώτη κλοπή κρασιού υψηλού προφίλ από ισπανικό εστιατόριο φέτος. Μια βασίλισσα της ομορφιάς του Μεξικού θα δικαστεί για τον φερόμενο ρόλο της στην «κλοπή του αιώνα» 45 εξαιρετικά σπάνιων μπουκαλιών από το Atrio, ένα βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο στο Cáceres.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στους αμπελώνες της Ιταλίας εξελίσσεται μια αθόρυβη αλλά καθοριστική τεχνολογική επανάσταση. Ρομπότ, αισθητήρες και τεχνητή νοημοσύνη ενσωματώνονται ολοένα και περισσότερο στη σύγχρονη αμπελουργία: από...

REPORTS

Περίπου το 40% της ιταλικής οινοπαραγωγής, εκπροσωπούμενο από την Confcooperative Fedagripesca, ζητά έναν σαφή, μακροπρόθεσμο οδικό χάρτη που θα βασίζεται στην προώθηση, την καινοτομία...

REPORTS

Ο δημοσιογράφος Olivier Dauvers, μάστερ της πρόκλησης, ρίχνει αρκετές βόμβες στη βιομηχανία οίνου για να την ταρακουνήσει από την αδράνειά της και να την...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2025, στις 12.00 το μεσημέρι θα σηκώσει αυλαία η πιο αγαπημένη οινική εκδήλωση της χρονιάς. 

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Η γαλλική οινοποιία βιώνει μια κρίση που αγγίζει κάθε της επίπεδο, από τους αμπελουργούς έως τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες που την πλαισιώνουν. Οι...