Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Καθοριστικός ο ψεκασμός για ωίδιο αμπέλου στο στάδιο των 3 φύλλων

Το Περιφερειακό Κέντρο Φυτοπροστασίας Ιωαννίνων εξέδωσε δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων για την καλλιέργεια της αμπέλου.

Οι αρμόδιοι γεωπόνοι συνιστούν στους αμπελοπαραγωγούς να επιβλέπουν μια με δύο φορές την εβδομάδα τα πρέμνα τους για πληθυσμούς ακαρέων και θριπών που μπορούν να προξενήσουν προβλήματα στην νεοεκτυσσόμενη βλάστηση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η έγκαιρη καταστροφή των ζιζανίων της καλλιέργειας στον αγρό μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην μείωση των πληθυσμών του εχθρού, πριν μεταναστεύσει στα αμπέλια.

Παράλληλα, σε περιοχές που συναντώνται επί συναπτά έτη οι ασθένειες της φόμοψης και του ωιδίου, οι παραγωγοί θα πρέπει να προχωρήσουν σε προληπτικούς ψεκασμούς (1-3 εφαρμογές) προστατεύοντας τα πρέμνα έως ότου ο βλαστός φτάσει στα 15 εκατοστά. Συγκεκριμένα για το ωίδιο, καίριας σημασίας είναι ο ψεκασμός στο στάδιο των 2-3 φύλλων για αποτελεσματική προστασία της καλλιέργειας από την ασθένεια.

Επισυναπτόμενο βρίσκεται εδώ αναλυτικά το δελτίο με περισσότερες πληροφορίες για την προστασία ενάντια στις παραπάνω προσβολές.

Σχετικά Άρθρα

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Δελτίο φυτοπροστασίας εξέδωσε το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου με στόχο την ενημέρωση των αμπελουργών της περιοχής και την σύσταση να...

REPORTS

Μέσω επιστολής του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης ζήτησε την τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης που αφορά την διαχείριση...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Την διενέργεια φθινοπωρινών ψεκασμών μετά τον τρύγο με σκοπό να περιοριστούν οι διαχειμάζουσες μορφές των παθογόνων του περονόσπορου και του ωιδίου συνιστούν οι γεωπόνοι...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Οι πληθυσμοί της ευδεμίδας στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα από το δίκτυο φερομονικών παγίδων της αρμόδιας...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...