Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Κάθε γουλιά της CALDERA CANAVA ROUSSOS φωνάζει Σαντορίνη

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί. Η αμπελοοινική παράδοση ήταν και είναι στο επίκεντρο της πολιτισμικής ταυτότητας της Σαντορίνης όπως και οι κάναβες (οινοποιείο) και τα κελάρια – πολλά από αυτά αιώνων -που παραμένουν ζωντανοί οργανισμοί μέχρι σήμερα.

Η Κάναβα Ρούσσος, η παλαιότερη Κάναβα (Οινοποιείο) της Σαντορίνης, ιδρύθηκε το 1836, με στόχο την παραγωγή παλαιωμένων οίνων, υψηλής ποιότητας, που αναδεικνύουν με την αυθεντικότητά τους τη μοναδικότητα των πολυάριθμων ποικιλιών της θηραϊκής αμπέλου. Χωρίς να παραμερίζει την παραδοσιακή τέχνη του νησιού, αξιοποιεί τη σύγχρονη τεχνολογία, στοχεύοντας στην παραγωγή μεγάλων οίνων που αντέχουν στο χρόνο και που διαρκώς εξελίσσονται. Εξάλλου, η εμπειρία δεκαετιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, για να εκφραστεί με συνέπεια, συνέχεια και απόλυτο σεβασμό η τέχνη της οινοποίησης τους νησιού.

Επιλέγοντας άριστη πρώτη ύλη, ανάμεσα στις εκλεκτότερες γηγενείς ποικιλίες του νησιού: Ασύρτικο, Αθήρι, Αηδάνι, Μανδηλαριά, Μαυράθηρο, κάνει απολαυστικό το ταξίδι στον κόσμο των οινικών γεύσεων.

Με την CALDERA CANAVA ROUSSOS, κάθε γουλιά θυμίζει συνεχώς την καταγωγή της. Ο Μαύρος Ξηρός της Canava, αποτελεί ένα blend από Μανδηλαριά και Ασύρτικο με τον τρύγο να πραγματοποιείται τον Αύγουστο, με οινοποίηση κλασική ερυθρή με γηγενείς ζύμες και παλαίωση 36μηνών σε δρύινα βαρέλια 220ltr.  Οι δύο ποικιλίες, δίνουν μια πολυσχιδή αρωματική προσωπικότητα και ζωηράδα και ένα σώμα σφιχτοδεμένο, πλούσιες τανίνες, έντονη επίγευση μεγάλης διάρκειας.

CALDERA CANAVA ROUSSOS

ΜΑΥΡΟΣ ΞΗΡΟΣ Π.Γ.Ε. Κυκλάδων

Εσοδεία : 2007

Ποικιλίες : Μανδηλαριά, Ασύρτικο

Περιοχή : Θήρα (Σαντορίνη)

Αμπελώνας : Στάση – Ακρωτήρι Θήρας (Σαντορίνη)

Έδαφος : τα αμπέλια καλλιεργούνται παραδοσιακά σε πεζούλες στο αμμώδες και ηφαιστειακής προέλευσης χώμα του νησιού. Μικροκλίμα : Μεσογειακό, με έντονη ηλιοφάνεια και υψηλή υγρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας, χαμηλή βροχόπτωση και υψηλή ωρίμανση των σταφυλιών.

Τρύγος : (2007) Αύγουστος

Οινοποίηση : κλασσική ερυθρή οινοποίηση με γηγενείς ζύμες και παλαίωση 36μηνών σε δρύινα βαρέλια 220ltr

Εμφιάλωση : στο οινοποιείο της Ι. Σ. ΡΟΥΣΣΟΣ Α. Ε. στη περιοχή Επισκοπή – Μέσα Γωνιά, Σαντορίνης

Μέσος όρος παραγωγής σε φιάλες : 12.000 , 750ml

Πρώτο έτος κυκλοφορίας : 1974 (σε εμφιαλωμένη μορφή)

Χαρακτηριστικά : Βαθύχρωμο ρουμπινί χρώμα με κεραμιδί αντάυγες ωριμότητας. Πολυσχιδής αρωματική προσωπικότητα,  συνδυάζει αρώματα κόκκινων φρούτων, τριαντάφυλλο και βιολέτα, μαύρη ελιά, με νότες καπνού και μπαχαρικών, πιπέρι και γλυκό ντοματάκι.. Σώμα σφηχτοδεμένο, πλούσιες τανίνες, έντονη επίγευση μεγάλης διάρκειας

Αλκοολικός βαθμός : 12,5 % vol

Ολική Οξύτητα: 7,5γρ/λτρ

Πτητική Οξύτητα: 0,62 γρ/λτρ

Θερμοκρασία σερβιρίσματος : 18 -20 o C

Συνοδεύει : ψητά κρέατα, κυνήγι (αγριογούρουνο), πικάντικες κόκκινες σάλτσες και λιπαρά τυριά, γραβιέρα Κρήτης μεσαίας παλαίωσης, προσούτο Ευρυτανίας, παξιμαδάκια από χαρούπι

Ενδεικτική λιανική τιμή: 60€

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

REPORTS

Η Σικελία επιστρέφει δυναμικά στον οινικό χάρτη, κουβαλώντας μαζί της όχι μόνο αριθμούς, αλλά και μια ανανεωμένη αυτοπεποίθηση. Η φετινή παραγωγή κρασιού άγγιξε τα...

REPORTS

Το 2025 καταγράφεται ως μια από τις πιο αντιφατικές χρονιές στη σύγχρονη ιστορία του αργεντίνικου κρασιού. Από τη μία πλευρά, η κατανάλωση υποχωρεί αισθητά,...

REPORTS

Η γαλλική κυβέρνηση δημοσίευσε στις 16 Δεκεμβρίου το διάταγμα υπ’ αριθμ. 2025-1221 στην Επίσημη Εφημερίδα, εισάγοντας σημαντικές τροποποιήσεις στο καθεστώς των μεμονωμένων συμπληρωματικών ποσοτήτων...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ασθένεια του ξύλου που συχνά παρερµηνεύεται ως προσβολή από ίσκα αποτελεί η ευτυπίωση, η οποία προκαλείται από τη δράση του ασκοµύκητα Eutypa lata.