Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Κάηκε η αίθουσα γευσιγνωσίας ιστορικού οινοποιείου στην Sonoma

Το οινοποιείο Larson Family αναγκάστηκε να κλείσει «για το άμεσο μέλλον», λόγω πυρκαγιάς που προκλήθηκε και κατέστρεψε την αίθουσα γευσιγνωσίας.

απόδοση του Ζήση Πανάγου

Η Larson Family Wines, ένα από τα πρώτα οινοποιεία που άνοιξε στην κοιλάδα Sonoma ανακοίνωσε ότι έκλεισε τις πόρτες του μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά.

Η φλόγα, που άναψε γύρω στις 8.55 μ.μ. της Τετάρτης 2 Μαρτίου, μετέτρεψε την αίθουσα γευσιγνωσίας του Larson σε ερείπια.

Μια δήλωση της Johanna Holm, διευθύντριας μάρκετινγκ του Larson Family Winery, έκανε λόγο για «καταστροφική απώλεια», όχι μόνο για την ιδιοκτησία αλλά για αρχεία σχετικά με τις μακριές ρίζες της οικογένειας στη Sonoma. Η αίθουσα γευσιγνωσίας, που ιδρύθηκε το 1899, είχε διακοσμηθεί με αναμνηστικά που ανήκαν σε πέντε γενιές της οινοποιητικής οικογένειας. Ήταν επίσης το μόνο μέρος όπου οι καταναλωτές μπορούσαν να αγοράσουν κρασί Larson Family.

Έπειτα, η Holm είπε ότι η αίθουσα γευσιγνωσίας θα παραμείνει «κλειστή για το άμεσο μέλλον» και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της που «κανείς δεν ήταν στο κτίριο όταν συνέβη» και ότι «δεν τραυματίστηκαν άνθρωποι ή σκύλοι».

Τα συνεργεία της πυροσβεστικής κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά μέσα σε περίπου 20 λεπτά, αλλά η επιχείρηση καθαρισμού βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Το οινοποιείο αποκάλυψε περαιτέρω ότι «η αίθουσα γευσιγνωσίας που έγινε αχυρώνας υπέστη ανεπανόρθωτη ζημιά και θα παραμείνει κλειστή μέχρι νεωτέρας».

Οι ανακριτές πυρόσβεσης και ασφαλιστικών αρχών θα διερευνήσουν τα αίτια της πυρκαγιάς αυτή την εβδομάδα.

Το Οινοποιείο Larson Family ήταν κάποτε το σπίτι του Sonoma Rodeo, όπου ο διάσημος εκπαιδευτής αλόγων Buster Millerick, ο οποίος εργαζόταν με τη Seabiscuit, έμαθε να ιππεύει. Ο αχυρώνας που χρησιμοποιήθηκε κάποτε για το ροντέο μετατράπηκε στην αίθουσα γευσιγνωσίας του οινοποιείου 1.600 τετραγωνικών ποδιών.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η µετασυλλεκτική λίπανση, γνωστή και ως επικουρική θρέψη, αποκτά ολοένα και µεγαλύτερη σηµασία στη σύγχρονη διαχείριση των αµπελώνων. Αφορά την εφαρµογή θρεπτικών στοιχείων µετά...

REPORTS

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, στο Βουκουρέστι και στο Μόναχο, στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΘΕΑΣ «Wine & Wisdom», που έχει...

REPORTS

Η στροφή των καταναλωτών προς την υγεία, τη βιωσιμότητα και τη διαφάνεια αλλάζει γρήγορα και τον κόσμο του κρασιού. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η...

REPORTS

Από -7 έως 12% σε ένα μήνα. Οι νέες εκτιμήσεις συγκομιδής για τον γαλλικό αμπελώνα έχουν αναθεωρηθεί σημαντικά προς τα κάτω από τις υπουργικές...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Ιταλία ετοιμάζεται να ανακτήσει το 2025 την πρωτιά στην παγκόσμια παραγωγή κρασιού, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις των Assoenologi, ISMEA και Unione Italiana...

REPORTS

Η European Wine Industry Association (AIVE) καλεί οινοποιεία και συνεταιρισμούς να αποφύγουν τις «πωλήσεις κάτω του κόστους» την τρέχουσα περίοδο τρύγου, προειδοποιώντας ότι τέτοιες...

REPORTS

Η γερμανική οινοποιία περνά μια από τις δυσκολότερες περιόδους της. Σύμφωνα με τη νέα πρωτοβουλία Zukunftsinitiative Deutscher Weinbau, που ίδρυσε τον Μάιο ο οινοποιός...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η µετασυλλεκτική λίπανση, γνωστή και ως επικουρική θρέψη, αποκτά ολοένα και µεγαλύτερη σηµασία στη σύγχρονη διαχείριση των αµπελώνων. Αφορά την εφαρµογή θρεπτικών στοιχείων µετά...