Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου κρασιού «αργοπεθαίνει»

Το αφεντικό μιας πολυδιαφημισμένης πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου έχει χαρακτηρίσει την τεχνολογία του κρασιού «νεκροταφείο αποτυχίας», καθώς η επιχείρηση αποτυγχάνει να εξασφαλίσει επαρκή χρηματοδότηση για τον τρίτο γύρο.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της νεοσύστατης εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Pix, η οποία υποσχέθηκε να φέρει επανάσταση στις διαδικτυακές πωλήσεις κρασιού, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αναγκάστηκε να απολύσει το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της.

Το έργο που εδρεύει στη Νάπα, του οποίου οι επενδυτές λέγεται ότι αποτελούν «φαντάσματα της βιομηχανίας κρασιού», με τον ιδρυτή Paul Mabray να αποκαλύπτει ότι αναζητά έναν αγοραστή για την επιχείρηση, η οποία σε έξι μήνες δημιούργησαν 600.000 $ ΗΠΑ σε ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα.

Ενώ, ο Mabray κάνει μεγάλο μέρος των αποφοίτων του κλάδου του κρασιού που κατάφερε να φέρει μαζί του για την Pix, αρνείται να κατονομάσει τους «επενδυτές αγγέλους», των οποίων οι συνεισφορές τους δεν ήταν αρκετές για να διατηρήσουν το έργο στη ζωή.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως ο Mabray, ο οποίος έκοψε το ύφασμά του στον ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου Wine Direct, συναντήθηκε με περισσότερες από 80 εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου και ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων για να συγκεντρώσει τα μετρητά που απαιτούνται για έναν τρίτο κύκλο σποράς για την επιχείρηση αυτό το καλοκαίρι, αλλά δεν μπορούσε να ασφαλίσει την βάση.

«Νομίζω ότι η βιομηχανία κρασιού έχει μια κηλίδα εναντίον της στην κοινότητα VC», ανέφερε σε πρόσφατη δήλωση του ο Mabray.

Η ιδέα πίσω από το Pix δεν ήταν να πουλήσει κρασί από την πλατφόρμα, αλλά μάλλον να ανακατευθύνει τους καταναλωτές που αναζητούσαν συγκεκριμένα κρασιά στα μέρη που έχουν αυτά τα μπουκάλια σε απόθεμα. Η βάση δεδομένων Pix περιλαμβάνει επί του παρόντος περίπου 2,4 εκατομμύρια προϊόντα κρασιού από 2.800 πωλητές κρασιού που έχουν ενσωματώσει τα αποθέματά τους με το Pix. μια προσπάθεια που ο Διευθύνων Σύμβουλος περιέγραψε ως «ηράκλειο έργο».

Τα οινοποιεία και οι εισαγωγείς πλήρωσαν επίσης στην Pix ένα τέλος για να «καθαρίσουν» το δικό τους απόθεμα κρασιού στο διαδίκτυο. Η εταιρεία σχεδίαζε επίσης να κερδίσει χρήματα μέσω της προσφοράς λέξεων-κλειδιών, η οποία επιτρέπει στις επιχειρήσεις να πληρώνουν για να εμφανίζονται υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

«Η τεχνολογία του κρασιού είναι νεκροταφείο αποτυχίας. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα καταλήξουμε σε αυτό», είπε ο Mabray. «Είναι μια αγορά δύσκολο να οριστεί. Είχε ατελείωτες αποτυχίες και μέτριες επιτυχίες».

Αποκάλυψε ότι όσο πουλάει την εταιρεία, θα ήθελε να παραμείνει διευθύνων σύμβουλος. Εάν δεν μπορεί να βρεθεί αγοραστής, ο Mabray έχει πει ότι θα σκεφτόταν να πουλήσει την πνευματική ιδιοκτησία της Pix.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια νέα μελέτη της FTI Consulting σκιαγραφεί μια ανησυχητική πραγματικότητα για τον νοτιοαφρικανικό αμπελώνα: μέσα σε μία δεκαετία, η χώρα χάνει καλλιεργήσιμη έκταση, οι...

REPORTS

Υπάρχουν γιορτινά τραπέζια που μοιάζουν με παιδικό παραμύθι: Ζεστά σπίτια, χαμόγελα, η κουζίνα να μοσχοβολά, το τραπέζι να ‘ναι όμορφα στρωμένο και το σαμιώτικο...

REPORTS

Σε μια χρονική στιγμή όπου οι ισορροπίες της ευρωπαϊκής οινοπαραγωγής αλλάζουν, η απόφαση του Deutscher Weinbauverband (DWV) να ενταχθεί στη European Federation of Origin...

REPORTS

Το Chablis βρίσκεται στη δική του, εύθραυστη ισορροπία: μια ιστορική περιοχή που χτίστηκε πάνω στη φρεσκάδα του Chardonnay και την αυστηρή ορυκτότητά του, αλλά...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων έρχονται να αναδείξουν το αίσθημα της ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και να μας θυμίσουν ότι οι γιορτές είναι για να μοιράζεσαι!...

REPORTS

Τη δυνατότητα σε συλλέκτες, οινόφιλους και επαγγελματίες να αποκτήσουν ξεχωριστές ετικέτες, που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πρωτογενή αγορά δίνει δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.