Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Wines from Another World λανσάρει το δεύτερο κρασί της σειράς

Η σειρά Wines from Another World μια μοναδική συλλογή από εννέα κρασιά από εννέα εντυπωσιακές περιοχές κρασιού λάνσαρε το δεύτερο συλλεκτικό κρασί της σειράς της, ένα Priorat από τον Dominik Huber του Terroir al Limit.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Το οινικό έργο ξεκίνησε από τους Claúdio Martins και Pedro Antunes το 2021 με την κυκλοφορία του Jupiter, ενός κρασιού από την περιοχή Alentejo στην Πορτογαλία, που παρασκευάζεται σε παραδοσιακό αμφορέα από τον Πορτογάλο παραγωγό κρασιού Pedro Ribeiro από το Herdade do Rocim. Μόνο 800 μπουκάλια δημιουργήθηκαν και πουλήθηκαν προς 1.000 € το μπουκάλι και εξαντλήθηκαν αμέσως.

Έπειτα, το δεύτερο κρασί κυκλοφόρησε μια περιορισμένη έκδοση που ονομάζεται Uranus από το La Morera del Montsant στο Priorat της Καταλανίας. Το «χωριάτικο» κρασί έχει παρασκευαστεί από τον Dominik Huber του Terroir al Limit, χρησιμοποιώντας σταφύλια από έναν αμπελώνα 75 ετών που βρίσκεται 743 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο αμφορέας, που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του κρασιού, προκειμένου να φέρει φινέτσα και κομψότητα στα κρασιά λόγω του σχήματος και του πορώδους των αμφορέων, γεγονός που αυξάνει τη μικρο-οξυγόνωση.

Έχουν παραχθεί πεντακόσια μπουκάλια και μερικές μεγάλες φόρμες έως 12 λίτρα, με κόστος από 1.700 ευρώ ανά φιάλη. Θα κυκλοφορήσουν άλλα επτά κρασιά, με προγραμματισμένα Bordeaux, Champagne, Toscany, Napa Valley, Mosel και Georgia, αν και θα παραχθούν μόνο περίπου 500 έως 1.000 μπουκάλια από κάθε περιοχή κρασιού, χρησιμοποιώντας παραδοσιακή-αρχαία μέθοδο.

Εν κατακλείδι, ο Cláudio Martins τόνισε πως το έργο επιστρέφει στις «ρίζες του κρασιού», χρησιμοποιώντας αρχαίες μεθόδους για να επαναφέρει τις αρχαίες γεύσεις και τη γνώση στον σύγχρονο κόσμο. «Αυτά τα εννέα κρασιά θα γίνουν γρήγορα μερικά από τα πιο περιζήτητα κρασιά τις επόμενες δεκαετίες και είναι κατανοητό ότι η αξία τους θα αυξηθεί εκθετικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», είπε. «Γι’ αυτό είμαστε τόσο επιλεκτικοί σχετικά με το ποιον προσκαλούμε να αγοράσει αυτά τα κρασιά. Δεν θα είναι διαθέσιμα σε κανένα κατάστημα. Είναι ένα πραγματικό συλλεκτικό αντικείμενο και τα θέλουμε στα χέρια των γνώστες που εκτιμούν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους», ανέφερε κλείνοντας.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο τρύγος του Μοσχάτου Αλεξανδρείας ξεκίνησε στις 21 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά η ποσότητα ήταν αυξημένη...

REPORTS

Ένα τριήμερο συλλογικό οινοτουριστικό ταξίδι εμπειρίας, έμπνευσης και δημιουργίας στον ελληνικό αμπελώνα διοργάνωσε η Αχαΐα-Αναπτυξιακή Α.Ε. μεταξύ 3-5 Οκτωβρίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2025, στις 18:00, το Κτήμα Γεροβασιλείου υποδέχεται τον μουσικό Κωσταντή Πιστιόλη.

REPORTS

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΕ – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης με δ.τ. ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε., πραγματοποίησε ένα διήμερο εκπαιδευτικό και εμπειρικό οινοτουριστικό ταξίδι στο Αμύνταιο, το...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

Μια ακόμη διεθνής διάκριση για τον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου, καθώς δύο από τα πιο εμβληματικά παλαιωμένα γλυκά κρασιά του, το Samos Anthemis 2019...

REPORTS

Οι φόβοι για την απαγόρευση της μέτριας κατανάλωσης κρασιού υποχωρούν: το προσχέδιο του ΠΟΥ, που παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ παρουσιάζει ένα ψήφισμα για το αλκοόλ...

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της στους ιταλικούς αμπελώνες, παίζοντας κεντρικό ρόλο στον τρύγο του 2025 στις Tenute del Cerro.