Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η TCA δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες πωμάτων

Η Diam Bouchage πιστεύει ότι η TCA δεν είναι πλέον η βασική πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες πωμάτων, με τον έλεγχο του οξυγόνου να αποτελεί πολύ πιο επιτακτική ανησυχία.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Η γαλλική παραγωγός φελλού Diam Bouchage έχει επεκτείνει τη γκάμα της για να συμπεριλάβει νέες επιλογές «διαπερατότητας», που η εταιρεία πιστεύει ότι είναι το μέλλον για το κλείσιμο φιαλών κρασιού. Οι νέοι φελλοί Diam 10 και Diam 30, που δημιουργήθηκαν για να καλύψουν τις διαφορετικές απαιτήσεις μεταφοράς οξυγόνου των μεμονωμένων κρασιών, έχουν σχεδιαστεί για κρασιά μακράς ωρίμανσης και θα είναι διαθέσιμοι από αυτόν τον μήνα.

Την ίδια στιγμή που άλλοι κατασκευαστές φελλού συνεχίζουν να εργάζονται για τη μείωση της μόλυνσης από TCA, σύμφωνα με την Diam Bouchage «έχει επιλύσει οριστικά το πρόβλημα του φελλού» μετά από χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων συνεργασιών με πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Αυτή η εκτεταμένη έρευνα οδήγησε στο να γίνει η Diam ο μόνος κατασκευαστής στον κόσμο που προσφέρει μια οργανοληπτική λύση ασφάλειας που εγγυάται την απουσία TCA.

Έτσι, αυτή η πρωτοποριακή εταιρεία κλεισίματος στρέφει τώρα την προσοχή της στον έλεγχο του οξυγόνου ως πρωταρχικό της στόχο.

«Μέχρι τώρα, είχαμε μόνο μια επιλογή διαπερατότητας για κρασιά μακράς ωρίμανσης – πολύ χαμηλή, η οποία ήταν ιδιαίτερα κατάλληλη για αργή παλαίωση του κρασιού», λέει ο Dimitri Tixador, διευθυντής διαπερατότητας στο τμήμα R&D της Diam Bouchage. «Για κρασιά με απλούστερο προφίλ, οι πελάτες μας μάς ζήτησαν μια λύση φελλού με μεγαλύτερη διαπερατότητα O2».

Η Tixador περιγράφει τη διαδικασία ανάπτυξης προϊόντος ως «ένα σύνθετο έργο που πρέπει να επιτευχθεί».

Έπειτα, δουλεύοντας σε μια νέα φόρμουλα που προσφέρει μεγαλύτερη διαπερατότητα διατηρώντας τα ίδια κρίσιμα μηχανικά χαρακτηριστικά με την πάροδο του χρόνου, η εταιρεία κατάφερε να δημιουργήσει «ένα φελλό με συμπαγή πυκνότητα, ενώ παράλληλα επιτρέπει μεγαλύτερη διαπερατότητα οξυγόνου».

Αυτή η τεχνική νίκη είναι το αποτέλεσμα περισσότερων από τριών ετών έντονης έρευνας και υπολογισμών υψηλής ακρίβειας σχετικά με την απελευθέρωση οξυγόνου μέσω του φελλού.

Ο Bruno de Saizieu, αντιπρόεδρος πωλήσεων, πιστεύει ότι η βιομηχανία κρασιού κοιτάζει μια σημαντική ανακάλυψη στις λύσεις φελλού:

«Στο μέλλον, οι πελάτες μας θα μπορούν να εμφιαλώνουν το ίδιο κρασί, την ίδια μέρα, χρησιμοποιώντας διαφορετικούς φελλούς Diam ανάλογα με τον σκοπό της φιάλης και τα επιθυμητά χαρακτηριστικά ωριμότητας του κρασιού», ανέφερε. «Οι καταναλωτές θα μπορούν να παραγγείλουν διαφορετικά μπουκάλια του ίδιου κρασιού για να τα απολαύσουν στη βέλτιστη ποιότητά τους με διαφορετικές περιόδους ωρίμανσης».

Τέλος, οι νέοι φελλοί διαπερατότητας θα επιτρέψουν επίσης την απελευθέρωση μεγαλύτερης αρωματικής έντασης πιο γρήγορα από το κρασί, ενώ εγγυώνται βέλτιστη και ελεγχόμενη παλαίωση. Με έδρα την περιοχή Pyrénées-Orientales της Γαλλίας, η Diam Bouchage είναι παγκόσμιος ηγέτης στους τεχνολογικούς φελλούς για ακίνητα και αφρώδη κρασιά καθώς και οινοπνευματώδη ποτά, και παράγει περίπου 2,7 δισεκατομμύρια φελλούς ετησίως.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια πιο νέα φρέσκια πρόταση φέρνει το κτήμα RIRA με το ροζέ Pinot Noir του 2021 το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον στο Peloponnese Wine...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από τις πλαγιές του Ολύμπου στις βουνοκορφές της Πίνδου και από εκεί στο πλατό του Αμυνταίου και σε όλη τη Μακεδονία, στους παραλίμνιους, παραθαλάσσιους...

REPORTS

Κολλινιάτικο, Μαύρο Καλαβρυτινό, Λαγόρθι και Τινακτορώγος έκαναν το ντεμπούτο τους στο οινικό κοινό της Αθήνας, στο πλαίσιο του Peloponnese Wine Festival που φιλοξένησε την...

REPORTS

Tις πέντε διαφορετικές εκφράσεις του Μοσχοφίλερου έρχεται να εκφράσει η Οινοποιία Μπουτάρη, συγκεντρώνοντας και προβάλλοντας τα στάδια της συγκεκριμένης ποικιλίας, η οποία έχει ταυτιστεί...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.