Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Symington περιμένει ένα «εξαιρετικό» vintage κρασί στην κοιλάδα Douro

Η Port House Symington Family Estates λέει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο να έχει μια «εξαιρετική» σοδειά στα κτήματά της στην κοιλάδα Douro, παρά τα δεινά που συνεχίζουν να πλήττουν τους παραγωγούς στην περιοχή.

Σε μια ανασκόπηση στα μέσα της συγκομιδής, παραγωγός οίνων port ανέφερε, ότι φέτος ήταν περισσότερο σύμφωνος με τον μέσο όρο των 30 ετών από τους τότε «προκλητικούς κύκλους ανάπτυξης» των τελευταίων ετών που είχαν χαρακτηριστεί από ασταθείς βροχοπτώσεις και παρατεταμένους καύσωνες σε ολόκληρη την περιοχή.

Αντίθετα, η καλλιεργητική περίοδος του 2024 είχε μέτριες βροχοπτώσεις και θερμοκρασίες μόνο οριακά κάτω από το μέσο όρο, με την ανθοφορία και την άνθηση να συμβαίνουν σε πιο «κανονικές» περιόδους για την κοιλάδα Douro (άνθιση στις 6 Μαΐου και καρπόδεσηαπό 8 έως 15 Ιουλίου στο Dow’s Quinta do Bomfim στην καρδιά της περιοχής).

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 41 του Winetrails

Παράλληλα, οι θερμοκρασίες ήταν επίσης περισσότερο σύμφωνες με τον μέσο όρο 30 ετών, παρά τον θερμότερο Απρίλιο που έχει καταγραφεί ποτέ (1,58°C πάνω από τον προβιομηχανικό μέσο όρο) και οι μέτριες θερμοκρασίες βοήθησαν τα σταφύλια να ωριμάσουν σταδιακά, με ισορροπημένη ζάχαρη και οξύτητα και «χωρίς τις υπερβολές που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια», σύμφωνα με τον επικεφαλής οινοποιό και διευθυντή παραγωγής Charles Symington.

Αναλυτικότερα, η συγκομιδή ξεκίνησε με τη λευκή ποικιλία Viosinho που καλλιεργείται σε αμπελώνες μεγάλου υψομέτρου, στις 22 Αυγούστου, ακολουθούμενη από κόκκινες ποικιλίες που ωριμάζουν νωρίτερα Sousão, Alicante Bouschet, Tinta Barroca, Tinta Roriz και παλιά μικτά αμπέλια από τις 9 Σεπτεμβρίου, που φτάνουν στο οινοποιείο σε ιδανική θερμοκρασία 20-22ºC χωρίς ψύξη ή θέρμανση κατά τη διάρκεια της ζύμωσης.

Τέλος, λόγω της βροχής νωρίτερα την εποχή, τα αμπέλια μπόρεσαν να αντλήσουν αποθέματα νερού κατά τον πολύ ξηρό Αύγουστο (που δεν είχε βροχή), ωριμάζοντας σταθερά στο πρώτο εξάμηνο του Σεπτεμβρίου, όταν οι καιρικές συνθήκες ήταν «σχεδόν τέλειες».

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Καθώς η ζήτηση για λευκά κρασιά συνεχίζει να αυξάνεται στην Ασία και οι τιμές για τα κόκκινα κρασιά της Βουργουνδίας εκτοξεύονται, τα κρασιά του...

REPORTS

Το «πράσινο φως» άναψε η γαλλική Γερουσία για αεροψεκασμούς φυτοφαρμάκων «χαμηλού κινδύνου» στην γεωργία μετά την τελική έγκριση ενός νέου στις 9 Απριλίου που...

REPORTS

Το Ελληνικό Πάσχα είναι μια μεγάλη γιορτή με χαρές, χορούς, γέλια και φαγοπότι. Τα φαγητά που απλώνονται στο τραπέζι της Λαμπρής ποικίλουν από περιοχή...

REPORTS

Σημαντική μείωση στις εισαγωγές κρασιού κατέγραψε η Ελβετία το 2024, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global (IHS). Η χώρα εισήγαγε κρασί συνολικής αξίας 1,177...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Ο Χρήστος Τσιτσιρίγγος ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνδέσμου για τρίτη διαδοχική φορά, ενώ ο Απόστολος Καλμπούρης αποτελεί το νέο Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου...

REPORTS

Μετά από δυο ισχνές παραγωγικά χρονιές, οι προοπτικές για τη συγκομιδή του 2025, μετά την επέλαση του πρώτου κύματος του παγετού στις 19 προς...