Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Osteria Greca το νέο εγχείρημα της οικογενείας Παπαργυρίου

Η Osteria Greca είναι το νέο εγχείρημα της οικογένειας Παπαργυρίου, μια ελληνική osteria όπου ο executive chef Γιώργος Αντωνέλλος δημιουργεί μια κουζίνα με την ελληνικότητα σε πρώτο πλάνο, αλλά που απηχεί και Ευρωπαϊκές επιρροές.

Η γαστρονομική ιδεολογία του Γιώργου Αντωνέλλου βασίζεται στην πρακτική του farm to table (από το χωράφι στο τραπέζι), του low carbon foot print (χαμηλού ενεγρειακού αποτυπώματος) και του zero waste (πρακτική μηδενικών απορριμμάτων). Έτσι, στην Osteria Greca χρησιμοποιούνται εξαιρετικά προϊόντα, φρέσκα και ως επί το πλείστον τοπικά υλικά ενώ στη χρήση του κρέατος αξιοποιούνται και τα πιο «ταπεινά» κομμάτια του ζώου.

Η κάβα κλέβει τις εντυπώσεις κατά την είσοδο στο εστιατόριο, καθώς περιλαμβάνει επιλεγμένες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα αλλά και σπουδαία κρασιά που έχει ξεχωρίσει ο Γιάννης Παπαργυρίου από τα ταξίδια του, μαζί φυσικά με τα κρασιά του Κτήματος Παπαργυρίου. “Ήταν πάντα όνειρο μας να δημιουργήσουμε ένα πλήρως λειτουργικό εστιατόριο μέσα στο οινοποιείο μας, με πιάτα που θα χαρακτηρίζονται από βαθιά γεύση και νοστιμιά και θα συνδυάζονται αρμονικά με τα κρασιά μας. Θέλαμε επίσης να προβάλουμε την αξιόλογη δουλειά που κάνουν συνάδελφοι από την Ελλάδα όπως επίσης να προσφέρουμε αγαπημένα κρασιά και ποικιλίες του εξωτερικού” λέει ο Γιάννης Παπαργυρίου.

 

Συνολικά 120 ετικέτες βρίσκουμε στην Osteria Greca, κάτι το οποίο αποτέλεσε πρόκληση για τον Γιώργο Αντωνέλλο στην επιλογή των πιάτων του μενού. Πώς ένας chef μπορεί να καλύψει το εύρος των κρασιών, με ετικέτες από επιλεγμένες Βουργουνδίες, Riesling, Ασύρτικα, Νάουσες, Barolo, Μπορντώ και τόσα άλλα; “Πρόκειται για έναν συνδυασμό πιάτων τα οποία είναι δουλεμένα έτσι ώστε να “κουμπώνουν” με το μεγαλύτερο εύρος της λίστας κρασιών μας. Γράφοντας ένα μενού για ένα τόσο εξειδικευμένο πρότζεκτ πρέπει πάντα να έχεις στο μυαλό σου τι πρέπει να αποφύγεις αλλά και τι πρέπει να προσθέσεις σε κάθε συνταγή ώστε ο συνδυασμός του φαγητού με το κρασί να είναι επιτυχημένος και να μην καλύπτει το ένα το άλλο”, λέει ο Γιώργος Αντωνέλλος.

Η Osteria Greca, με τα προσεγμένα και μη επιτηδευμένα πιάτα της και την μεγάλη λίστα κρασιών της, ανοίγει ένα νέο δρόμο στον οινοτουρισμό της χώρας μας και τα εστιατόρια μέσα στα οινοποιεία.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2025, από τις 16:00 έως τις 22:00, το Makedonia Palace φιλοξενεί τη Wines of Peloponnese – Thessaloniki Edition: μια μεγάλη...

REPORTS

Τη σκυτάλη από τη Dina Opici λαμβάνει ο Cutter Smith, επικεφαλής της Eder Bros., με προτεραιότητα την ευελιξία και τη στήριξη των μελών.

REPORTS

Ευκαιρία εξοικείωσης με ελληνικές ποικιλίες και στυλ κρασιών παρείχε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οινογνωσίας «Foundation Certificate» του Greek Wine Acardemy που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8...

REPORTS

Με διακριτή και στρατηγική παρουσία, τα Οινοποιεία Μπουτάρη σφράγισαν με την υπογραφή τους το επίσημο Gala Dinner του κορυφαίου συνεδρίου του Economist, το οποίο...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, στο Βουκουρέστι και στο Μόναχο, στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΘΕΑΣ «Wine & Wisdom», που έχει...

REPORTS

Η στροφή των καταναλωτών προς την υγεία, τη βιωσιμότητα και τη διαφάνεια αλλάζει γρήγορα και τον κόσμο του κρασιού. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η...

REPORTS

Το γνωστό αμερικανικό περιοδικού οίνου Wine Enthusiast προτείνει την Κρήτη ως μια από τις 7 πιο σημαντικές οινοπαραγωγικές περιοχές παγκοσμίως

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στην 30η του σεζόν ετοιμάζεται να μπει το Wine Club Thessaloniki’ 96. Στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης της νέας περιόδου που θα πραγματοποιηθεί στο...