Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Osteria Greca το νέο εγχείρημα της οικογενείας Παπαργυρίου

Η Osteria Greca είναι το νέο εγχείρημα της οικογένειας Παπαργυρίου, μια ελληνική osteria όπου ο executive chef Γιώργος Αντωνέλλος δημιουργεί μια κουζίνα με την ελληνικότητα σε πρώτο πλάνο, αλλά που απηχεί και Ευρωπαϊκές επιρροές.

Η γαστρονομική ιδεολογία του Γιώργου Αντωνέλλου βασίζεται στην πρακτική του farm to table (από το χωράφι στο τραπέζι), του low carbon foot print (χαμηλού ενεγρειακού αποτυπώματος) και του zero waste (πρακτική μηδενικών απορριμμάτων). Έτσι, στην Osteria Greca χρησιμοποιούνται εξαιρετικά προϊόντα, φρέσκα και ως επί το πλείστον τοπικά υλικά ενώ στη χρήση του κρέατος αξιοποιούνται και τα πιο «ταπεινά» κομμάτια του ζώου.

Η κάβα κλέβει τις εντυπώσεις κατά την είσοδο στο εστιατόριο, καθώς περιλαμβάνει επιλεγμένες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα αλλά και σπουδαία κρασιά που έχει ξεχωρίσει ο Γιάννης Παπαργυρίου από τα ταξίδια του, μαζί φυσικά με τα κρασιά του Κτήματος Παπαργυρίου. “Ήταν πάντα όνειρο μας να δημιουργήσουμε ένα πλήρως λειτουργικό εστιατόριο μέσα στο οινοποιείο μας, με πιάτα που θα χαρακτηρίζονται από βαθιά γεύση και νοστιμιά και θα συνδυάζονται αρμονικά με τα κρασιά μας. Θέλαμε επίσης να προβάλουμε την αξιόλογη δουλειά που κάνουν συνάδελφοι από την Ελλάδα όπως επίσης να προσφέρουμε αγαπημένα κρασιά και ποικιλίες του εξωτερικού” λέει ο Γιάννης Παπαργυρίου.

 

Συνολικά 120 ετικέτες βρίσκουμε στην Osteria Greca, κάτι το οποίο αποτέλεσε πρόκληση για τον Γιώργο Αντωνέλλο στην επιλογή των πιάτων του μενού. Πώς ένας chef μπορεί να καλύψει το εύρος των κρασιών, με ετικέτες από επιλεγμένες Βουργουνδίες, Riesling, Ασύρτικα, Νάουσες, Barolo, Μπορντώ και τόσα άλλα; “Πρόκειται για έναν συνδυασμό πιάτων τα οποία είναι δουλεμένα έτσι ώστε να “κουμπώνουν” με το μεγαλύτερο εύρος της λίστας κρασιών μας. Γράφοντας ένα μενού για ένα τόσο εξειδικευμένο πρότζεκτ πρέπει πάντα να έχεις στο μυαλό σου τι πρέπει να αποφύγεις αλλά και τι πρέπει να προσθέσεις σε κάθε συνταγή ώστε ο συνδυασμός του φαγητού με το κρασί να είναι επιτυχημένος και να μην καλύπτει το ένα το άλλο”, λέει ο Γιώργος Αντωνέλλος.

Η Osteria Greca, με τα προσεγμένα και μη επιτηδευμένα πιάτα της και την μεγάλη λίστα κρασιών της, ανοίγει ένα νέο δρόμο στον οινοτουρισμό της χώρας μας και τα εστιατόρια μέσα στα οινοποιεία.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η γερμανική οινοποιία περνά μια από τις δυσκολότερες περιόδους της. Σύμφωνα με τη νέα πρωτοβουλία Zukunftsinitiative Deutscher Weinbau, που ίδρυσε τον Μάιο ο οινοποιός...

REPORTS

Η Δυτική Μακεδονία περνά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο, καθώς η Καστοριά φιλοξενεί την εναρκτήρια διεθνή συνδιάσκεψη του EnoGastroDEST, μιας σημαντικής πρωτοβουλίας για τον οινικό και...

REPORTS

Η συγκομιδή στην Καλιφόρνια του 2025 ανακοινώθηκε στο ύψος της περσινής: οι αρχές παρουσιάζουν μια προσωρινή εκτίμηση 3 εκατομμυρίων τόνων οινοποιήσιμων σταφυλιών, σε σύγκριση...

REPORTS

Οι κορυφαίες επιχειρήσεις οινοτουρισμού της Νότιας Αυστραλίας βραβεύτηκαν στα βραβεία Best Of Wine Tourism Awards 2026, που απονεμήθηκαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η εξόφληση προς τους μετόχους θα ολοκληρωθεί εντός τριών εργάσιμων ημερών μετά την εκκαθάριση των συναλλαγών της τελευταίας ημέρας διαπραγμάτευσης.

REPORTS

Η Ιταλία ετοιμάζεται να ανακτήσει το 2025 την πρωτιά στην παγκόσμια παραγωγή κρασιού, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις των Assoenologi, ISMEA και Unione Italiana...

REPORTS

Όλοι μιλούν για νούμερα. Εμείς λέμε: ας κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια. Η Σαντορίνη δεν είναι απλώς τόνοι σταφυλιών· είναι άνθρωποι, τόπος, μνήμη και...

REPORTS

Καθώς οι προετοιμασίες για το ProWine Mumbai βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο διευθυντής έργων, Rajeev Naresh, εξηγεί γιατί «η συμμετοχικότητα, η οικοδόμηση κοινότητας και...