Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Mumm θα κυκλοφορήσει το αφρώδες κρασί της Τασμανίας

Το αυξανόμενο κύρος του αφρώδους κρασιού της Τασμανίας ώθησε τη Maison Mumm να εκδώσει ένα Tasmanian non-vintage brut cuvée, το τελευταίο της σειράς Mumm Terroir, που προέρχεται από περιοχές εκτός της Champagne.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Αρχικά, το κρασί έχει παρασκευαστεί στην Αυστραλία από την Pernod Ricard Αυστραλιανή ειδικό σε αφρώδες κρασί Trina Smith, συνεργαζόμενη με τον Mumm Chef de Caves, Laurent Fresnet, ο οποίος επισκέφτηκε την Αυστραλία τον Ιούλιο για να δοκιμάσει τα βασικά κρασιά που φτιάχνει ο Smith και να συζητήσει τα προτιμώμενα συστατικά για την παρασκευή του μείγματος.

«Αυτό το κρασί έχει σχεδιαστεί εδώ και αρκετά χρόνια και είχαμε συζητήσει ότι το προφίλ του θα ακολουθούσε το στυλ της υπογραφής Mumm, το οποίο ήταν πάντα η έκφραση του Pinot Noir», είπε η Smith. «Όταν ο Laurent ήρθε στην Αυστραλία, δοκιμάσαμε τα βασικά κρασιά από τις σοδειές του 2019 και του 2020, συμφωνήσαμε για το ιδανικό μείγμα και μετά τον πήγα να επισκεφτώ τις τοποθεσίες από τις οποίες είχαμε προμηθευτεί τα σταφύλια στην Τασμανία, ώστε να κατανοήσει καλύτερα το terroir.»

Η Smith προμήθευε σταφύλια από αρκετούς ιδιόκτητους αμπελώνες στη βόρεια περιοχή του ποταμού Pipers της Τασμανίας, ειδικά λόγω της φήμης τους ότι παράγουν ανώτερα σταφύλια Pinot Noir, που θα ταίριαζαν καλύτερα στο χαρακτηριστικό γευστικό προφίλ της Mumm. Αυτά τα μπλοκ πηγών δεν είχαν χρησιμοποιηθεί προηγουμένως από την Pernod Ricard για τα αυστραλιανά αφρώδη κρασιά της, αλλά η Smith είχε προμηθευτεί μερικά για να φτιάξει τα δικά της αφρώδη κρασιά σε μικρές παρτίδες.

Η πρόσβαση στα καλύτερα σταφύλια της Τασμανίας για την παραγωγή αφρώδους οίνου γίνεται έντονα ανταγωνιστική, με αυξανόμενους αριθμούς οινοποιείων από όλη την Αυστραλία που συναγωνίζονται για περιορισμένους πόρους. Η Wine Tasmania ανέφερε ότι το 37% όλων των σταφυλιών από τον τρύγο της Τασμανίας 2022 προορίζονται για παραγωγή αφρώδους οίνου, σημειώνοντας ότι οι πωλήσεις αφρώδους οίνου της Τασμανίας στην Αυστραλία αυξήθηκαν από 46 εκατομμύρια δολάρια σε 74 εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία δύο χρόνια.

Φτιαγμένο σε μεθοδικό παραδοσιακό στυλ, το Mumm Tasmania Brut Prestige ενώνει τα Mumm Marlborough Brut Prestige και Mumm Marlborough Vintage Rosé από τη Νέα Ζηλανδία, τα οποία κυκλοφόρησαν και τα δύο το 2020.

Ο Smith είπε ότι ο διακριτικός χαρακτήρας που εμφανίζεται στο Tasmania Brut Prestige είναι η επιρροή μιας ισχυρής αλλά ελαστικής γραμμής οξέος που δίνει στο κρασί μεγάλη κομψότητα και επιμονή. «Αυτή η οξύτητα αναγνωρίζεται ευρέως ως ένα ξεκάθαρο χαρακτηριστικό της Τασμανίας και καθορίζει την προσωπικότητα αυτού του κρασιού», ανέφερε.

«Η προσθήκη ελάχιστου Pinot Meunier στο χαρμάνι ανεβάζει επίσης τον χαρακτήρα των κόκκινων φρούτων του κρασιού, χωρίς να είναι υπερβολικό», πρόσθεσε.

Το Mumm Tasmania Brut Prestige θα είναι διαθέσιμο στην Αυστραλία από τα τέλη Οκτωβρίου για $40 το μπουκάλι. Έχει σχεδιαστεί κυρίως για την αυστραλιανή αγορά, με μικρές μόνο ποσότητες πιθανές για εξαγωγή.

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η νεοφυής εταιρεία Bolledrinks με έδρα το Λονδίνο παρουσιάζει κάτι που ενδέχεται να αποτελέσει σταθμό για τον κόσμο των μη αλκοολούχων κρασιών: ένα αφρώδες...

REPORTS

Η παγκόσμια αγορά κρασιού κλείνει το 2025 μέσα σε μια περίοδο βαθιών αλλαγών, όπως παρουσιάζει η Έκθεση Στρατηγικών Προβλέψεων της Vinetur στις 19 Νοεμβρίου....

REPORTS

Τα πρόσφατα στοιχεία της Liv-ex δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη στην παγκόσμια αγορά fine wine ενισχύθηκε περαιτέρω τον Οκτώβριο, με όλους τους βασικούς δείκτες της...

REPORTS

Τα λαμπερά Μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου ήταν οι πρωταγωνιστές μιας βραδιάς εμπνευσμένης από το ακριτικό νησί, σε ένα μοναδικό παιχνίδισμα γεύσεων που επιμελήθηκε...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Central Wine Fair, η πολυαναμενόμενη ετήσια έκθεση κρασιού της κεντρικής Ελλάδας, επιστρέφει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 σε νέο χώρο: την Αίγλη Ζαππείου,...

REPORTS

Τα λαμπερά Μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου ήταν οι πρωταγωνιστές μιας βραδιάς εμπνευσμένης από το ακριτικό νησί, σε ένα μοναδικό παιχνίδισμα γεύσεων που επιμελήθηκε...

REPORTS

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας και εκλεκτής οινογνωσίας θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025, στο Jenny’s Rooftop Restaurant Bar του Sofitel Athens Airport, του...