Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Michelin France ανακοινώνει τον οδηγό Εστιατορίων του 2020

Με το πρώτο του αστέρι βραβεύτηκε το εστιατόριο L’Observatoire du Gabriel, ιδιοκτησίας του Château Angélus.

Ο διάσημος οδηγός Michelin France ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του για την ιδιαίτερη χρονιά του 2020. Παρόλο που τα περισσότερα εστιατόρια παρέμειναν κλειστά για αρκετό καιρό σε πολλές γαστριμαργικές περιοχές της Ευρώπης, η Michelin βράβευσε 54 εστιατόρια με το πρώτο τους αστέρι στον γαλλικό οδηγό της για το 2021.

Μεταξύ αυτών που κέρδισαν ήταν το L’Observatoire du Gabriel στην Place de la Bourse του Μπορντό, τη γνωστή γαλλική πλατεία του 18ου αιώνα αναγνωρισμένη από τον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το εστιατόριο «Le Gabriel»,  που αγόρασε το 2019 η οικογένεια de Boüard, ιδιοκτήτες και παραγωγούς ενός από τα πιο φημισμένα κρασιά το Μπορντό το Château Angélus, κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο του αστέρι από τον απαιτητικό οδηγό με μόλις ένα χρόνο λειτουργίας. Μετά από εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης, το εστιατόριο έκανε μια εντυπωσιακή είσοδο στη γαστρονομική σκηνή του Παρισιού και βρήκε τη θέση του στην κορυφή του απαιτητικού γκουρμέ πολιτισμού της Γαλλίας. Το du Gabriel άνοιξε τις πόρτες του στις 21 Σεπτεμβρίου 2020. Βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του L’Observatoire σε ένα από τα κεντρικότερα κτίρια της εμβληματικής αυτής πλατείας του Μπορντό με θέα τον ποταμό Garonne και διαθέτει μια πολυτελή σάλα 35 θέσεων. Η λίστα κρασιών περιέχει 600 ετικέτες με κρασιά από το Μπορντό και τη Βουργουνδία.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Σικελία επιστρέφει δυναμικά στον οινικό χάρτη, κουβαλώντας μαζί της όχι μόνο αριθμούς, αλλά και μια ανανεωμένη αυτοπεποίθηση. Η φετινή παραγωγή κρασιού άγγιξε τα...

REPORTS

Η γαλλική κυβέρνηση δημοσίευσε στις 16 Δεκεμβρίου το διάταγμα υπ’ αριθμ. 2025-1221 στην Επίσημη Εφημερίδα, εισάγοντας σημαντικές τροποποιήσεις στο καθεστώς των μεμονωμένων συμπληρωματικών ποσοτήτων...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία οίνου εισήλθε το 2025 σε μια περίοδο βαθιών μετασχηματισμών, που επηρεάζουν την κατανάλωση, την παραγωγή και το διεθνές εμπόριο. Σύμφωνα με...

REPORTS

Μες στην αυγή μιας νέας εποχής για την οινική εκπαίδευση, η Ιταλία ξαναφέρνει στο προσκήνιο έναν θεσμό που διατρέχει σαν βαθιά γραμμή το παγκόσμιο...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ασθένεια του ξύλου που συχνά παρερµηνεύεται ως προσβολή από ίσκα αποτελεί η ευτυπίωση, η οποία προκαλείται από τη δράση του ασκοµύκητα Eutypa lata.