Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η LVMH εισέρχεται δυναμικά στην αγορά των μη αλκοολούχων αφρώδων οίνων

Η κορυφαία επωνυμία του γαλλικού κολοσσού LVMH, Moet Hennessy, προχώρησε στην αγορά ενός μειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρείας που δραστηριοποιείται στην παραγωγή μη αλκοολούχων αφρώδων οίνων, French Bloom.

Η French Bloom ιδρύθηκε το 2021 από την Maggie Frerejean-Taittinger, τον σύζυγο της Rodolphe Frerejan-Taittinger και τον φίλου τους Constance Jablonski ειδικεύεται στην παραγωγή απαλκολωμένων πολυτελών cuvee αφρώδων κρασιών.

Η επένδυση της Moet, «σπιτιού» κορυφαίων επωνυμιών, όπως η Dom Perignon, η Joseph Phleps Vineyards, η Krug και η Terrazas de los Andes, αποτελεί την πρώτη απόπειρα της εταιρείας να εισέλθει στον χώρο των μη αλκοολούχων ποτών. Άξιο αναφοράς είναι ότι το πλήθος και η αξία των μετοχών που αγόρασε η LVMH δεν έχει ακόμα γνωστοποιηθεί.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 41 του Winetrails

Η Taittinger και η Jablonski τόνισαν ότι στόχος της French Bloom ανέκαθεν ήταν η παρασκευή μη αλκοολούχων cuvee με εξαιρετική σύνθεση, και ότι στην Moet βρήκαν έναν συνέταιρο που μοιράζεται το ίδιο όραμα για το μέλλον της κατηγορίας των μη αλκοολούχων ποτών.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Moet Hennessy, Philippe Schaus εξέφρασε την χαρά του για την συνεργασία της εταιρείας με την French Bloom, μιας επιχείρησης που αποτελεί πρωτοπόρο στον χώρο των μη αλκοολούχων ποτών, και υπογράμμισε πως η επένδυση συμβαδίζει με τις στρατηγικές πρωτοβουλίες της εταιρείας, αναδεικνύοντας την δέσμευση της για παραγωγή ποιοτικών ετικετών χωρίς αλκοόλ ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των καταναλωτών τους που αρέσκονται στην μετριοπαθή κατανάλωση.

Συμπληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Schaus υπογράμμισε ότι το «πάντρεμα» της μαεστρίας της Moet με τις καινοτόμες βλέψεις της French Bloom θα φέρει σε νέα επίπεδα την κατηγορία των αποαλκοολωμένων και των μη αλκοολούχων ποτών.

Με πληροφορίες από drinks business

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Ονομασία Προέλευσης Cava DO προχωρά σε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα προς την κορυφή της ποιοτικής ιεραρχίας του αφρώδους οίνου, με τη διαδικασία αξιολόγησης...

REPORTS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρτογραφεί ένα μέλλον λιγότερο θορυβώδες σε όγκους, αλλά πιο απαιτητικό σε ουσία για το ευρωπαϊκό κρασί. Στην έκθεση EU Agricultural Outlook...

REPORTS

Μία ομάδα Ουρουγουανών ερευνητών παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας εκτενούς μελέτης που διερευνά τη δυνατότητα μείωσης ή μερικής αντικατάστασης του διοξειδίου του θείου (SO₂)...

REPORTS

Μελέτη που διεξήγαγε η Danielle Gallina, από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UBC) στο Οκάναγκαν, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Jonathan Cinnamon στα οινοποιεία...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...