Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Long Dai ανακοινώνει τις «εξαιρετικές δυνατότητες» του vintage του 2019

Σύμφωνα με τον Olivier Trégoat, τεχνικό διευθυντή των ακινήτων DBR (Lafite) εκτός Μπορντό, ο τρύγος του 2019 είναι ο τρίτος επιτυχημένος τρύγος για το οινοποιείο. Ο ίδιος ανέφερε ότι: «Το 2019 ήταν ένας ζεστός και ξηρός τρύγος στην επαρχία Shandong. Σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα vintage, το 2019 δείχνει τελικά ένα πλούσιο φρουτώδες άρωμα, μια πιο περίπλοκη γεύση και εξαιρετική δομή, με λεπτές, κομψές τανίνες. Έχει εξαιρετικές δυνατότητες.»

Κατά την περίοδο της ανθοφορίας τον Ιούνιο, ο αμπελώνας λούζονταν από ηλιοφάνεια και η ποιότητα του καρπού ήταν στη συνέχεια καλή. «Ο καιρός ήταν ξηρός το καλοκαίρι. Για να διασφαλίσουμε την ωρίμανση του καρπού, δουλέψαμε ακούραστα στην άρδευση για να εξασφαλίσουμε επαρκή υγρασία», θυμάται η Denise Cosentino, τεχνική διευθύντρια της Long Dai. «Έχουμε πραγματοποιήσει εντατική συγκομιδή, η όλη διαδικασία είναι σχετικά κοντά, πράγμα που σημαίνει ότι τα σταφύλια ωριμάζουν σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Η συγκομιδή για τον τρύγο 2019 ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 18 Οκτωβρίου.

Το κρασί είναι ένα μείγμα από 85% Cabernet Sauvignon, 9% Cabernet Franc και 6% Marselan. Σύμφωνα με το οινοποιείο, έχει πολύ ισορροπημένη δομή και πλούσια αρώματα μαύρων φρούτων και ευχάριστων μπαχαρικών.

Το κρασί είναι πλέον διαθέσιμο στην αγορά και διανέμεται από την Pernod Ricard China.

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο οινοτουρισμός εξελίσσεται σε έναν από τους πιο ζωηρούς κλάδους της παγκόσμιας οινικής οικονομίας. Το 2023 η αξία του υπολογίστηκε στα 46 δισεκατομμύρια δολάρια,...

REPORTS

Στους αμπελώνες της Ιταλίας εξελίσσεται μια αθόρυβη αλλά καθοριστική τεχνολογική επανάσταση. Ρομπότ, αισθητήρες και τεχνητή νοημοσύνη ενσωματώνονται ολοένα και περισσότερο στη σύγχρονη αμπελουργία: από...

REPORTS

Περίπου το 40% της ιταλικής οινοπαραγωγής, εκπροσωπούμενο από την Confcooperative Fedagripesca, ζητά έναν σαφή, μακροπρόθεσμο οδικό χάρτη που θα βασίζεται στην προώθηση, την καινοτομία...

REPORTS

Ο δημοσιογράφος Olivier Dauvers, μάστερ της πρόκλησης, ρίχνει αρκετές βόμβες στη βιομηχανία οίνου για να την ταρακουνήσει από την αδράνειά της και να την...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Η γαλλική οινοποιία βιώνει μια κρίση που αγγίζει κάθε της επίπεδο, από τους αμπελουργούς έως τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες που την πλαισιώνουν. Οι...