Σύμφωνα με τον Olivier Trégoat, τεχνικό διευθυντή των ακινήτων DBR (Lafite) εκτός Μπορντό, ο τρύγος του 2019 είναι ο τρίτος επιτυχημένος τρύγος για το οινοποιείο. Ο ίδιος ανέφερε ότι: «Το 2019 ήταν ένας ζεστός και ξηρός τρύγος στην επαρχία Shandong. Σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα vintage, το 2019 δείχνει τελικά ένα πλούσιο φρουτώδες άρωμα, μια πιο περίπλοκη γεύση και εξαιρετική δομή, με λεπτές, κομψές τανίνες. Έχει εξαιρετικές δυνατότητες.»
Κατά την περίοδο της ανθοφορίας τον Ιούνιο, ο αμπελώνας λούζονταν από ηλιοφάνεια και η ποιότητα του καρπού ήταν στη συνέχεια καλή. «Ο καιρός ήταν ξηρός το καλοκαίρι. Για να διασφαλίσουμε την ωρίμανση του καρπού, δουλέψαμε ακούραστα στην άρδευση για να εξασφαλίσουμε επαρκή υγρασία», θυμάται η Denise Cosentino, τεχνική διευθύντρια της Long Dai. «Έχουμε πραγματοποιήσει εντατική συγκομιδή, η όλη διαδικασία είναι σχετικά κοντά, πράγμα που σημαίνει ότι τα σταφύλια ωριμάζουν σε σύντομο χρονικό διάστημα».
Η συγκομιδή για τον τρύγο 2019 ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 18 Οκτωβρίου.
Το κρασί είναι ένα μείγμα από 85% Cabernet Sauvignon, 9% Cabernet Franc και 6% Marselan. Σύμφωνα με το οινοποιείο, έχει πολύ ισορροπημένη δομή και πλούσια αρώματα μαύρων φρούτων και ευχάριστων μπαχαρικών.
Το κρασί είναι πλέον διαθέσιμο στην αγορά και διανέμεται από την Pernod Ricard China.
Πηγή: thedrinksbusiness.com