Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Jancis Robinson εγκαινιάζει σεμινάριο γευσιγνωσίας κρασιού

Η Jancis Robinson MW θα φιλοξενεί την τελευταία σειρά μαθημάτων του BBC Maestro στη γευσιγνωσία κρασιού, An Understanding of Wine, από τον επόμενο μήνα, καλώντας τους συμμετέχοντες να «ανακαλύψουν τα μυστικά του κόσμου του κρασιού».

Τα μαθήματα που επικεντρώνονται στην απομυθοποίηση των κοινών μύθων του κρασιού, στην κατανομή των τεχνικών γευσιγνωσίας και στην αποκρυπτογράφηση τόσο των ετικετών όσο και της γλώσσας του κρασιού.

Η Robinson αντιμετωπίζει βασικούς παράγοντες που διαμορφώνουν τη σύγχρονη αγορά κρασιού, συμπεριλαμβανομένης της αντίδρασης ενάντια στη χρήση γυαλιού για φθηνά κρασιά και πώς το κίνημα με βάση τα φυτά έχει δημιουργήσει την ανάγκη επανεξέτασης των κλασικών προσεγγίσεων ζευγαρώματος.

Το πλήρες μάθημα αποτελείται από 25 μαθήματα διάρκειας 5 ωρών και έχει σχεδιαστεί για να μαθαίνουν οι θεατές με τον δικό τους ρυθμό.

Η Robinson εμβαθύνει επίσης σε διαφορετικούς τρύγους, την τιμολόγηση του κρασιού, τη φυσική κίνηση του κρασιού, τη βιωσιμότητα στην οινοποίηση, τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής και τις συμβουλές ειδικών για επενδύσεις στο κρασί.

Επίσης, η Robinson είπε: «Μέχρι το τέλος αυτού του μαθήματος, ελπίζω να σας έχω βοηθήσει να βρείτε το κρασί που σας αρέσει (επειδή δεν υπάρχουν δικαιώματα και λάθη στην εκτίμηση του κρασιού) και να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε γουλιά».

Και πρόσθεσε: «Για μένα, το κρασί είναι εξαιρετικό γιατί είναι απλώς ο ζυμωμένος χυμός ενός μόνο φρούτου, ωστόσο εμφανίζεται σε τόσα πολλά διαφορετικά χρώματα, στυλ και γεύσεις.

«Δεν υπάρχουν πολλά προϊόντα που να σας λένε ακριβώς πότε κατασκευάστηκε, από ποιο μικρό σημείο στον κόσμο προήλθε και το όνομα του παραγωγού.

«Το καλό κρασί δεν χρειάζεται να είναι ακριβό, ενώ το χάσμα μεταξύ του φθηνότερου και του ακριβότερου κρασιού συνέχισε να διευρύνεται, η ποιότητα έχει μειωθεί σημαντικά. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη μεγάλη ποικιλία κρασιών μεσαίου επιπέδου που παράγονται σήμερα».

Η Jancis Robinson ήταν το πρώτο άτομο εκτός του εμπορίου κρασιού που πέρασε τις αυστηρές εξετάσεις Master of Wine. Βραβεύτηκε με OBE για το έργο της στο κρασί, συμβουλεύει για το κελάρι της Βασίλισσας και είναι η μόνη συγγραφέας κρασιού που έκανε το Hall of Fame του βιβλίου μαγειρικής James Beard.

Το κόστος του μαθήματος είναι £ 80 για μια ζωή πρόσβαση στα μαθήματα με μερικά από αυτά να περιλαμβάνουν τους Top 10 Ways to Pick the Right Bottle και The Language and Price of Wine and How to Taste.

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για 11η χρονιά τα κορυφαία κόκκινα κρασιά της Ελλάδας παρουσιάζονται δίπλα σε εξίσου σπουδαίες δημιουργίες του διεθνή αμπελώνα στην έκθεση που δικαίως φέρει το...

REPORTS

Η ιστορική Viña Santa Rita της Χιλής κατέκτησε την πρώτη θέση στη φετινή λίστα του Forbes με τις 50 καλύτερα οινοποιεία του κόσμου, μια...

REPORTS

Οι γιορτές, οι επιτυχίες, οι προσωπικές στιγμές αλλά και οι έρωτες εξακολουθούν να συνδέονται με ένα παγωμένο ποτήρι αφρώδους οίνου. Μια παλιά συνήθεια που...

REPORTS

Η ιταλική αγορά κρασιού βρίσκεται σε μια περίοδο αναδιάταξης, με το κοινό να δείχνει ολοένα μεγαλύτερη προτίμηση στην ποιότητα, τη βιωσιμότητα και στις πιο...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, το Choix Concept Store by Cava Halari στον Πειραιά μετατράπηκε σε σκηνή μιας ιδιαίτερης οινικής εμπειρίας με επίκεντρο το κτήμα...

REPORTS

Διευρύνουν σταθερά την παρουσία τους στον οινικό χάρτη της χώρας τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας, τουλάχιστον όπως αυτά δίνουν τα τελευταία χρόνια το παρών...

REPORTS

Την κατάταξη των αιτούντων περιόδου 2025-2026 για επενδύσεις σε οινοποιεία ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την διαδικασία των ενστάσεων να ξεκινά στις 26...

REPORTS

Η παγκόσμια αγορά κρασιού κλείνει το 2025 μέσα σε μια περίοδο βαθιών αλλαγών, όπως παρουσιάζει η Έκθεση Στρατηγικών Προβλέψεων της Vinetur στις 19 Νοεμβρίου....