Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Jancis Robinson εγκαινιάζει σεμινάριο γευσιγνωσίας κρασιού

Η Jancis Robinson MW θα φιλοξενεί την τελευταία σειρά μαθημάτων του BBC Maestro στη γευσιγνωσία κρασιού, An Understanding of Wine, από τον επόμενο μήνα, καλώντας τους συμμετέχοντες να «ανακαλύψουν τα μυστικά του κόσμου του κρασιού».

Τα μαθήματα που επικεντρώνονται στην απομυθοποίηση των κοινών μύθων του κρασιού, στην κατανομή των τεχνικών γευσιγνωσίας και στην αποκρυπτογράφηση τόσο των ετικετών όσο και της γλώσσας του κρασιού.

Η Robinson αντιμετωπίζει βασικούς παράγοντες που διαμορφώνουν τη σύγχρονη αγορά κρασιού, συμπεριλαμβανομένης της αντίδρασης ενάντια στη χρήση γυαλιού για φθηνά κρασιά και πώς το κίνημα με βάση τα φυτά έχει δημιουργήσει την ανάγκη επανεξέτασης των κλασικών προσεγγίσεων ζευγαρώματος.

Το πλήρες μάθημα αποτελείται από 25 μαθήματα διάρκειας 5 ωρών και έχει σχεδιαστεί για να μαθαίνουν οι θεατές με τον δικό τους ρυθμό.

Η Robinson εμβαθύνει επίσης σε διαφορετικούς τρύγους, την τιμολόγηση του κρασιού, τη φυσική κίνηση του κρασιού, τη βιωσιμότητα στην οινοποίηση, τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής και τις συμβουλές ειδικών για επενδύσεις στο κρασί.

Επίσης, η Robinson είπε: «Μέχρι το τέλος αυτού του μαθήματος, ελπίζω να σας έχω βοηθήσει να βρείτε το κρασί που σας αρέσει (επειδή δεν υπάρχουν δικαιώματα και λάθη στην εκτίμηση του κρασιού) και να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε γουλιά».

Και πρόσθεσε: «Για μένα, το κρασί είναι εξαιρετικό γιατί είναι απλώς ο ζυμωμένος χυμός ενός μόνο φρούτου, ωστόσο εμφανίζεται σε τόσα πολλά διαφορετικά χρώματα, στυλ και γεύσεις.

«Δεν υπάρχουν πολλά προϊόντα που να σας λένε ακριβώς πότε κατασκευάστηκε, από ποιο μικρό σημείο στον κόσμο προήλθε και το όνομα του παραγωγού.

«Το καλό κρασί δεν χρειάζεται να είναι ακριβό, ενώ το χάσμα μεταξύ του φθηνότερου και του ακριβότερου κρασιού συνέχισε να διευρύνεται, η ποιότητα έχει μειωθεί σημαντικά. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη μεγάλη ποικιλία κρασιών μεσαίου επιπέδου που παράγονται σήμερα».

Η Jancis Robinson ήταν το πρώτο άτομο εκτός του εμπορίου κρασιού που πέρασε τις αυστηρές εξετάσεις Master of Wine. Βραβεύτηκε με OBE για το έργο της στο κρασί, συμβουλεύει για το κελάρι της Βασίλισσας και είναι η μόνη συγγραφέας κρασιού που έκανε το Hall of Fame του βιβλίου μαγειρικής James Beard.

Το κόστος του μαθήματος είναι £ 80 για μια ζωή πρόσβαση στα μαθήματα με μερικά από αυτά να περιλαμβάνουν τους Top 10 Ways to Pick the Right Bottle και The Language and Price of Wine and How to Taste.

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

REPORTS

Η Σικελία επιστρέφει δυναμικά στον οινικό χάρτη, κουβαλώντας μαζί της όχι μόνο αριθμούς, αλλά και μια ανανεωμένη αυτοπεποίθηση. Η φετινή παραγωγή κρασιού άγγιξε τα...

REPORTS

Το 2025 καταγράφεται ως μια από τις πιο αντιφατικές χρονιές στη σύγχρονη ιστορία του αργεντίνικου κρασιού. Από τη μία πλευρά, η κατανάλωση υποχωρεί αισθητά,...

REPORTS

Η γαλλική κυβέρνηση δημοσίευσε στις 16 Δεκεμβρίου το διάταγμα υπ’ αριθμ. 2025-1221 στην Επίσημη Εφημερίδα, εισάγοντας σημαντικές τροποποιήσεις στο καθεστώς των μεμονωμένων συμπληρωματικών ποσοτήτων...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ασθένεια του ξύλου που συχνά παρερµηνεύεται ως προσβολή από ίσκα αποτελεί η ευτυπίωση, η οποία προκαλείται από τη δράση του ασκοµύκητα Eutypa lata.