Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Jancis Robinson εγκαινιάζει σεμινάριο γευσιγνωσίας κρασιού

Η Jancis Robinson MW θα φιλοξενεί την τελευταία σειρά μαθημάτων του BBC Maestro στη γευσιγνωσία κρασιού, An Understanding of Wine, από τον επόμενο μήνα, καλώντας τους συμμετέχοντες να «ανακαλύψουν τα μυστικά του κόσμου του κρασιού».

Τα μαθήματα που επικεντρώνονται στην απομυθοποίηση των κοινών μύθων του κρασιού, στην κατανομή των τεχνικών γευσιγνωσίας και στην αποκρυπτογράφηση τόσο των ετικετών όσο και της γλώσσας του κρασιού.

Η Robinson αντιμετωπίζει βασικούς παράγοντες που διαμορφώνουν τη σύγχρονη αγορά κρασιού, συμπεριλαμβανομένης της αντίδρασης ενάντια στη χρήση γυαλιού για φθηνά κρασιά και πώς το κίνημα με βάση τα φυτά έχει δημιουργήσει την ανάγκη επανεξέτασης των κλασικών προσεγγίσεων ζευγαρώματος.

Το πλήρες μάθημα αποτελείται από 25 μαθήματα διάρκειας 5 ωρών και έχει σχεδιαστεί για να μαθαίνουν οι θεατές με τον δικό τους ρυθμό.

Η Robinson εμβαθύνει επίσης σε διαφορετικούς τρύγους, την τιμολόγηση του κρασιού, τη φυσική κίνηση του κρασιού, τη βιωσιμότητα στην οινοποίηση, τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής και τις συμβουλές ειδικών για επενδύσεις στο κρασί.

Επίσης, η Robinson είπε: «Μέχρι το τέλος αυτού του μαθήματος, ελπίζω να σας έχω βοηθήσει να βρείτε το κρασί που σας αρέσει (επειδή δεν υπάρχουν δικαιώματα και λάθη στην εκτίμηση του κρασιού) και να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε γουλιά».

Και πρόσθεσε: «Για μένα, το κρασί είναι εξαιρετικό γιατί είναι απλώς ο ζυμωμένος χυμός ενός μόνο φρούτου, ωστόσο εμφανίζεται σε τόσα πολλά διαφορετικά χρώματα, στυλ και γεύσεις.

«Δεν υπάρχουν πολλά προϊόντα που να σας λένε ακριβώς πότε κατασκευάστηκε, από ποιο μικρό σημείο στον κόσμο προήλθε και το όνομα του παραγωγού.

«Το καλό κρασί δεν χρειάζεται να είναι ακριβό, ενώ το χάσμα μεταξύ του φθηνότερου και του ακριβότερου κρασιού συνέχισε να διευρύνεται, η ποιότητα έχει μειωθεί σημαντικά. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη μεγάλη ποικιλία κρασιών μεσαίου επιπέδου που παράγονται σήμερα».

Η Jancis Robinson ήταν το πρώτο άτομο εκτός του εμπορίου κρασιού που πέρασε τις αυστηρές εξετάσεις Master of Wine. Βραβεύτηκε με OBE για το έργο της στο κρασί, συμβουλεύει για το κελάρι της Βασίλισσας και είναι η μόνη συγγραφέας κρασιού που έκανε το Hall of Fame του βιβλίου μαγειρικής James Beard.

Το κόστος του μαθήματος είναι £ 80 για μια ζωή πρόσβαση στα μαθήματα με μερικά από αυτά να περιλαμβάνουν τους Top 10 Ways to Pick the Right Bottle και The Language and Price of Wine and How to Taste.

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά για τα κορυφαία οινοποιεία της Γερμανίας σφραγίστηκε από μικρές αποδόσεις, αλλά εξαιρετική ποιότητα σταφυλιών. Με τη φύση να δοκιμάζει τα...

REPORTS

Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα που δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια τροποποιείται διάταξη που αφορά επενδύσεις σε υλικά και άυλα περιουσιακά στοιχεία με...

REPORTS

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 54 ελληνικά οινοποιεία, ενώ πέντε κρασιά βραβεύτηκαν για την ποιότητα τους από τον ιταλικό οδηγό «i Vini del cuore».

REPORTS

Τα Ελληνικά Οινοποιεία Α.Ε., ο Όμιλος που συνενώνει μερικά από τα σημαντικότερα και ιστορικότερα ονόματα του ελληνικού κρασιού καθώς και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό...

Διαβάστε επίσης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, τα επισκέψιμα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», συμμετέχουν και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού...

REPORTS

Με ιδιαίτερη χαρά, η ΓΕΝΚΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ και τα καταστήματα CELLIER σας προσκαλούν στο GENKA WINE FAIR 2025, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου...

REPORTS

Στο ύψος των 1.705.581 hl καταγράφηκαν με 31/7/2025 τα αποθέματα οίνων και γλευκών, σύμφωνα με την ανακοίνωση που απέστειλε στην Commission το τμήμα Αμπέλου...

REPORTS

Η γαλλική οινοποιία βιώνει μια κρίση που αγγίζει κάθε της επίπεδο, από τους αμπελουργούς έως τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες που την πλαισιώνουν. Οι...