Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Emma Watson λανσάρει το gin Renais προερχόμενο από αμπελώνες Chablis

Η Emma Watson μπορεί να έκανε το όνομά της ως ηθοποιός και ακτιβίστρια, ωστόσο τώρα επέστρεψε στην οικογενειακή επιχείρηση και λάνσαρε ένα gin με τον αδερφό της Alex. Ονομάζεται Renais, οι ρίζες του πνεύματος βρίσκονται σταθερά στο Chablis, όπου ο πατέρας τους Chris έχει αμπελώνες για περισσότερα από 30 χρόνια…

Το βασικό απόσταγμα του Renais φτιάχνεται μέσω της απόσταξης φλοιών και οινολάσπης από κρασί, με μερικά να προέρχονται από το Domaine Watson της οικογένειας. Ο ασβεστόλιθος Kimmeridgian, που αποτελεί την βάση του εδάφους στους αμπελώνες Chablis, Chablis Premier Cru και Chablis Grand Cru έχει αποσταχθεί και συνδυαστεί με το απόσταγμα σταφυλιού, με σκοπό να εκφράσει το terroir της ονομασίας. Τα βοτανικά προϊόντα περιλαμβάνουν συμπιεσμένα σταφύλια Chablis Grand Cru, άνθη φλαμουριάς, μούρα από κυβάκια και μέλι ακακίας.

«Σίγουρα δεν είναι ο ευκολότερος τρόπος για να φτιάξεις ένα gin», δήλωσε ο Alex στο οικείο λανσάρισμα. «Ήθελα να κάνω κάτι που κανείς δεν είχε κάνει ποτέ: να συλλάβω την ουσία ενός συγκεκριμένου terroir, τη μοναδικότητα του Chablis, αντλώντας από τις παραδόσεις, τις τεχνικές και τα συστατικά από τη γη και ενσωματώνοντας αυτά τα χαρακτηριστικά σε ένα gin.»

Το αποτέλεσμα είναι ένα απόλυτα μοντέρνο gin, με λουλουδένιες νότες βιολέτας και ανοιξιάτικου άνθους να ξεπηδούν από το ποτήρι, συνοδευόμενο από αρώματα υγρού ασβεστόλιθου, λεμονιού και λάιμ, θυμαριού και διαυγούς άρκευθου. Ο ουρανίσκος είναι αρχικά απαλός και μεταξένιος, με μια διαυγή νότα ελαίου λεμονιού προτού έρθει μια ελαφρώς σφιχτή, ξηρή υφή στο μεσαίο ουρανίσκο. Ο άρκευθος, το πεύκο, οι βιολέτες και το πικάντικο μαύρο πιπέρι είναι όλα παρόντα, πριν μπει ένα ορυκτό λάκτισμα στο τελείωμα.

Παράλληλα, το όνομα Renais σημαίνει αναγέννηση, με ένα νεύμα στη βιωσιμότητα μέσω της χρήσης σωζόμενων φλοιών σταφυλιών. «Η Emma ήταν πολύ παθιασμένη να το κάνει βιώσιμο», εξήγησε ο Alex, με το gin να κατασκευάζεται επίσης με ηλιακούς αποστακτήρες και να κυκλοφορεί σε βιοδιασπώμενες συσκευασίες μανιταριών. Οι εναπομένουσες εκπομπές άνθρακα αντισταθμίζονται μέσω πρωτοβουλιών αιολικών πάρκων στην Ινδία.

«Για μένα, το Renais είναι ένα οικογενειακό έργο, όχι μόνο η περιοχή Chablis ξυπνά πολύ ιδιαίτερες αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία, αλλά μου άρεσε να έχω την ευκαιρία να δημιουργήσω κάτι με τον αδερφό μου Alex», είπε η Emma. «Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που ανακυκλώνω τα σταφύλια από αμπελώνες, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα μου, για να μειώσω τα απόβλητα και να δημιουργήσω κάτι νέο.»

Τέλος, το Domaine Watson αποτελείται από επτά αμπελώνες συνολικά πέντε εκταρίων, με τη γη να αγόρασε σιγά σιγά ο Chris με τη βοήθεια των Βουργουνδών φίλων του. «Θα πήγαινα για ψάρεμα με έναν από τους φίλους μου σε όλη την περιοχή και τελικά μου είπε, «Πρέπει να σου βρούμε έναν αμπελώνα!», έτσι αγόρασα το πρώτο μου το 1991. Οι φίλοι μου στην περιοχή μου έλεγαν «Είσαι ένας Βουργουνδός που είχε την τύχη να γεννηθεί στην Αγγλία!».

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η έκρηξη των εξαγωγών κρασιού της Αυστραλίας προς την Κίνα, η οποία ακολούθησε την άρση των δασμών τον περασμένο Μάρτιο, αρχίζει να χάνει τη...

REPORTS

Πέρυσι, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξήγαγαν αλκοολούχα ποτά αξίας 29,8 δισεκατομμυρίων ευρώ σε χώρες εκτός ΕΕ, με το κρασί να αποτελεί τη μερίδα...

REPORTS

Ανοικτή πρόσκληση σε εστιατόρια της Κρήτης για συνεργασία στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Ανοικτές Πόρτες” στα Οινοποιεία της Κρήτης, 18 & 19 Μαΐου 2024.

REPORTS

Η ομάδα πίσω από την ProWine Hong Kong βρίσκεται σε πλήρη προετοιμασία για τη φετινή έκθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί 14-16 Μαΐου 2025.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ξεκίνησε την Δευτέρα 28/4 και θα και θα διαρκέσει έως τις 23 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερόμενων παραγωγών για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης μετατροπής...

REPORTS

Το 3ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας, θα γίνει φέτος στη «Δημοτική Αγορά» στην Καρδίτσα, το Σαββατοκύριακο 3 και 4  Μαΐου. Το φεστιβάλ, διοργανώνεται από...

REPORTS

Ο ισπανικός αμπελοοινικός τομέας προετοιμάζεται για σημαντικές αλλαγές που θα διαμορφώσουν το μέλλον του μέχρι το 2030, σύμφωνα με την έκθεση «Spanish Wine Market...

REPORTS

Η αμπελοκαλλιέργεια στην Προβηγκία ξεκίνησε πριν από 2.600 χρόνια, όταν Έλληνες άποικοι από τη Φώκαια έφτασαν στη Μασσαλία γύρω στο 600 π.Χ.. Φύτεψαν τα...