Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Champagne Bollinger επιτυγχάνει την πιστοποίηση B-Corp

Ο οίκος σαμπάνιας Bollinger έχει ως γνωστών αποτελεί σημείο αναφοράς για βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές, έτσι με την πιστοποίηση B Corp καθίσταται η δεύτερη επιχείρηση σαμπάνιας, που κερδίζει αυτή την πιστοποίηση.

Τα νέα για το επίτευγμα ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα και βλέπει την Bollinger, μεταξύ των Piper-Heidsieck, Charles Heidsieck και Rare Champagne, όλα μέλη του Ομίλου EPI, εταιρείες πιστοποιημένες από την B Corp.

Σύμφωνα με την Bollinger, η απόκτηση της πιστοποίησης B Corp ήταν ένας από τους στόχους της μάρκας Champagne πριν από την επέτειο των 200 χρόνων της, την οποία θα γιορτάσει το 2029.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Bollinger έχει μια σειρά από «φιλόδοξα σχέδια» καθώς πλησιάζει το έτος ορόσημο του, τα οποία περιλαμβάνουν μια νέα δομή ομάδας, η οποία είναι ήδη σε ισχύ μαζί με «τη δημιουργία ενός κελαριού που μοιάζει με καθεδρικό ναό ανοιχτό προς τον αμπελώνα».

Παράλληλα, το Maison Bollinger, το οποίο ιδρύθηκε το 1829, θα εγκαινιάσει «έναν περιβαλλοντικό και κοινωνικό χάρτη», καθώς και την κατασκευή «μιας μοναδικής οινοτουριστικής τοποθεσίας», παράλληλα με την έδρα της στο χωριό Champagne Aÿ.

Παράλληλα, οι Certified B Corporations, ή B Corps, είναι εταιρείες που έχουν επαληθευτεί από το B Lab «για να πληρούν υψηλά πρότυπα κοινωνικής και περιβαλλοντικής απόδοσης, διαφάνειας και λογοδοσίας».

Οι οίκοι σαμπάνιας EPI Group απέκτησαν την πιστοποίηση τον Αύγουστο του 2022.

Τέλος, μεταξύ άλλων επιχειρήσεων αφρώδους οίνου με το πρότυπο βιωσιμότητας είναι οι Άγγλοι παραγωγοί, η Ridgeview και η Rathfinny, ενώ η πρώτη οινοποιία που κατέκτησε το καθεστώς B Corp ήταν η A-Z Wineworks, η οποία έχει πιστοποιηθεί από τον Μάιο του 2014.

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στους αμπελώνες της Ιταλίας εξελίσσεται μια αθόρυβη αλλά καθοριστική τεχνολογική επανάσταση. Ρομπότ, αισθητήρες και τεχνητή νοημοσύνη ενσωματώνονται ολοένα και περισσότερο στη σύγχρονη αμπελουργία: από...

REPORTS

Περίπου το 40% της ιταλικής οινοπαραγωγής, εκπροσωπούμενο από την Confcooperative Fedagripesca, ζητά έναν σαφή, μακροπρόθεσμο οδικό χάρτη που θα βασίζεται στην προώθηση, την καινοτομία...

REPORTS

Ο δημοσιογράφος Olivier Dauvers, μάστερ της πρόκλησης, ρίχνει αρκετές βόμβες στη βιομηχανία οίνου για να την ταρακουνήσει από την αδράνειά της και να την...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2025, στις 12.00 το μεσημέρι θα σηκώσει αυλαία η πιο αγαπημένη οινική εκδήλωση της χρονιάς. 

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Η γαλλική οινοποιία βιώνει μια κρίση που αγγίζει κάθε της επίπεδο, από τους αμπελουργούς έως τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες που την πλαισιώνουν. Οι...