Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η υποκατανάλωση ερυθρού κρασιού στη Γαλλία εξακολουθεί να προβληματίζει

Εδώ και αρκετά χρόνια, η κατανάλωση κόκκινου κρασιού μειώνεται στη Γαλλία. Επί του πεδίου, τα κτήματα και τα οινοποιεία το σημειώνουν, αλλά δεν τα παρατούν.

Σε εξήντα χρόνια, η κατανάλωση των γαλλικών κρασιών μειώθηκε κατά 70%, πέφτοντας από πάνω από 120 λίτρα ετησίως και ανά κάτοικο το 1960, σε λιγότερο από 40 λίτρα ετησίως το 2020. Αυτό το φαινόμενο της υποκατανάλωσης εντείνεται για τα κόκκινα κρασιά από το 2010 έως το 2021, οι πωλήσεις τους μειώθηκαν κατά 33% σε υπεραγορές και σουπερμάρκετ, σύμφωνα με τα στοιχεία της IRI για το FranceAgriMer.

Παρόλ’ αυτά υπάρχει μια άλλη τάση που αναδεικνύεται. Στο Languedoc, στην περιοχή Cazouls-les-Béziers (Hérault), η Jocelyne Travers, υπεύθυνη του συνεταιριστικού οινοποιείου Vignerons du Pays d’Ensérune, παραμένει αισιόδοξη. Οι πωλήσεις μειώνονται σε ποσότητα αλλά αυξάνονται σε αξία. «Το συνεταιριστικό οινοποιείο λειτουργεί καλά, και αν τα κόκκινα είναι στάσιμα, τα λευκά εκρήγνυνται!». Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα, εστιάζουμε στον οινοτουρισμό, βασιζόμενοι σε πολλές δραστηριότητες: εργαστήρια φαγητού και κρασιού το χειμώνα, βραδιές το καλοκαίρι, επισκέψεις στην cava, πρωινά με στρείδια και κρασί…. Τώρα πουλάμε περισσότερες συσκευασίες που συνδυάζουν κρασί και τοπικά προϊόντα παρά μόνο συσκευασίες κρασιών. Αναδεικνύουμε τους ντόπιους παραγωγούς μας. Ο πελάτης είναι ευαίσθητος σε αυτήν την προσέγγιση».

 

ΠΗΓΗ: ΚΕΟΣΟΕ

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Α πό τη φύτευση και τη διαµόρφωση των γραµµών έως τη συγκοµιδή και τη διαχείριση των υπολειµµάτων, κάθε αµπελουργικό έχει πλέον το κατάλληλο µηχάνηµα....

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ευκολόπιοτη και σύνθετη, φιλική αλλά και «ψαγμένη» η Μαλαγουζιά δεν περνά ποτέ απαρατήρητη. Με προτάσεις που προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όταν μπαίνει...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

To WSPC σε συνεργασία με τη Winebox διοργανώνει ένα μοναδικό masterclass με τον Charles Duval-Leroy, επικεφαλής του φημισμένου οίκου Champagne Duval-Leroy την Τετάρτη 29...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

REPORTS

Δέκα χρόνια μετά την θεμελίωση της ιδέας, η έκδοση θεσμός The Top50 του Wine Trails επιστρέφει πιο ώριμη και φιλόδοξη από ποτέ. Με ανανεωμένη...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Εκδόθηκε η τελική κατάταξη δικαιούχων για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων 2025-2026, όπου περιλαμβάνονται 940 ΑΦΜ, με το συνολικό ποσό που δικαιούνται να ανέρχεται στα...